Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Mandalinalar İhtiyaç Sahipleri İçin Hasat Edildi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği iş birliğiyle organize edilen "Son Hasat Projesi" bu sefer mandalinada ilk hasat şeklinde gerçekleştirildi.

Çin, batıdan doğuya gaz taşıyacak boru hattının inşaatına başladı

Çin, dev bir projenin bir parçası olarak “Batı-Doğu Gaz Boru Hattı”nın yeni bir bölümünün daha inşaatına başladı.

OECD: Çin’in bu yılki ekonomik büyümesi yüzde 8.5 olacak

Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan ekonomik görünüm raporunda, Çin ekonomisinin 2021 yılında yüzde 8,5 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Kuru Fasülye Üretiminde Rekor

Tarım Ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli: “Kuru Fasulye Üretiminde Cumhuriyet Tarihinin Rekorunu Kırdık. Bu Tarihi Üretimde Bitlisli Çiftçilerimizin Payı Büyük”

Hazırgiyim Ve Konfeksiyon Sektörü Fransa’ya İhracatını 1 Milyar Dolara Çıkaracak

Türk moda endüstrisi, ticari bağlantılarını artırmak için sektörde dünyanın önde gelen fuarları arasında yer alan 21-23 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenen Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’na katılıyor.

Malatya Hekimhan İğdir Göleti Ve Sulaması Proje Ön Raporu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Bölge Müdürümüz Mahmut DÜNDAR’ ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri, teknik personel ve yüklenici firmanın katılımı ile DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda, Malatya Hekimhan İğdir Göleti ve Sulaması Proje Ön Rapor Sunumu Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Türk Kuru Domatesi Dünya Sofralarını Lezzetlendiriyor

Akdeniz mutfağının en önemli lezzetlerinden kuru domateste, Türkiye 100 milyon dolar ihracata koşuyor.

RMB’nin uluslararası ticarette kullanımı 4.4 trilyon dolar seviyesine ulaştı

Birçok ülke ile yerel para birimleri üzerinden ticaret yapmaya başlayan Çin, bu alandaki çalışmalarını hızlandırıyor.

Konut Fiyatları Medyanın Gündeminde

2021 yılı itibarıyla hem kiralık hem satılık ev fiyatlarında yükselme meydana gelirken, konutlarla alakalı medyada oldukça haber yer aldığı görüldü.

Bakan Pakdemirli Yaklaşık 22 Milyon Liralık Destek Ödemesini Bugün Akşam Üreticilerimizin Hesaplarına Aktaracağız

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, tarımsal destek ödemeleri kapsamında yaklaşık 22 milyon liralık desteğin, bugün akşam üreticilerin hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Başkan Soyer’den üniversite öğrencilerine müjde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik burs projesini hayata geçiriyor.

Dünya’nın tercihi Türk üzümü oldu

Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden sofralık taze üzüm ihracatı 2021/22 sezonuna başarılı bir giriş yaptı.

Kadın Girişimcilere Bir Destek Daha!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Kadın Girişimci Destek Merkezi’nden (KAGİDEM) yararlananlar için eğitim, danışmanlık, mentörlük, e-ticaret, pazar araştırması ve hedef pazara ulaşma faaliyetlerini kapsayan Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi için iş birliği protokolü imzaladı.

Çin-Rusya ortak yapımı CR929 modeli uçağın üretimine başlandı

Shanghai'da yayımlanan Çin gazetesi Jiefang Daily, ilk Çin-Rusya yapımı CR929 uçağının yapımına başlandığını duyurdu. Çin ve Rus verilerine göre ilk uçuşu için 2023 yılı öngörülüyor.

Rusya’nın Türk domatesi ve biberine güveni tam

Antalya ve İzmir’den Rusya’ya taze domates ve biber ihracatında domates kahverengi meyve buruşukluk virüsü, domates lekeli solgunluk virüsü ve pepino mozaik virüsünde yüzde 100 analiz zorunluluğu kaldırıldı. Sektör, Rusya’ya domates ihracatındaki kotanın da kaldırılmasını istiyor.

GEBKİM Adana’da OSB Yatırımına Hazır

GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı V. İbrahim Aracı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şafak Türkay, Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yelten ve Eralp Erdem, Adana’da kurulması planlanan Ceyhan Yumurtalık Kimya İhtisas OSB’sine yönelik Adana Valisi Sayın Süleyman Elban’a ziyarette bulundu.

Z Kuşağı 33 Trilyon Dolara Koşuyor

Z kuşağı, 10 yıl sonra Y kuşağından daha fazla gelire sahip olacak. Z kuşağının toplam geliri 2030 yılına kadar 33 trilyon dolara yükselecek. Z jenerasyonunun yüzde 52’si kendini finansal olarak bağımsız hissediyor ve alışverişi bir hobi gibi görüyor.

Battalgazi’ye Yapılan Yatırımlar Göğsümüzü Kabartıyor

Battalgazi’de görev yapan bazı muhtarlar, Battalgazi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve yapımı devam eden yatırımları gezerek, yakından inceleme fırsatı buldu.

Geri Kazanılan Atık Sular, Tarlalara Can Suyu Olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, atık suların arıtılarak yeniden kullanımını yaygınlaştırmak için düğmeye bastı. Türkiye’de yeniden kullanım oranı yüzde 2,5 olan atık su miktarını yüzde 47’lere çıkarmayı hedefleyen Bakanlık, geri kazanılacak 3,3 milyar metreküp suyun özellikle tarımsal sulamada kullanılmasını amaçlıyor.

Toplam 1356 haber.