Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Meyve Sebze Mamulleri 2 Milyar Dolar İhracata Koşuyor

Türk meyve sebze mamulleri Almanya’da tanıtıldı Türk meyve sebzelerini en çok Almanlar sevdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yerli bakliyat üretim seferberliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda, döviz kurundaki artışın gıda fiyatlarına etkisini engellemek için yerli bakliyat üretim seferberliği başlatıyor.

Erbil, Türk İhracatçılarını Bekliyor

Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki ticari bağların güçlenmesini iki tarafta güçlü bir şekilde istiyor.

Başkan Ali Evren'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Mesajı

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı TESKOMB Denetleme Kur. Üyesi Ali Evren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çırak ve Kalfa yetişmesine olanak sağlayan Çıraklık ve Mesleki okullara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Malatya TSO’dan yöresel ürünlerin e-ticareti için önemli adım

Karaduman: “Yeni ekonomik ve ticari düzende var olmak istiyorsak e-ticarete yoğunlaşmalıyız”

Türk Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamuller Sektörü İhracatta 3,5 Milyar Dolara Koşuyorv

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü 3,5 milyar dolar hedefine fuarlarla ulaşacak

Malatya TSO’dan yöresel ürünlere e-ticaret atağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Hepsiburada iş birliğinde hayata geçen HepsiTürkiye’den yöresel ve coğrafi işaretli ürünler programı Malatya’da üreticilerle buluşacak.

EGİAD Sanayicilerle İstişare ve Değerlendirme Toplantısında Biraraya Geldi

47 genç sanayici ve işadamının bir araya gelerek kurdukları bir sivil toplum kuruluşu olarak 31 yılı geride bırakan EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, üyelerinin üretim ve istihdam açısından ülke ekonomisinde yarattığı katma değerin büyüklüğünden kaynaklanan sanayi gücünü organize ettiği “Sanayiciler Toplantısı” ile bir kez daha kanıtladı.

Başkan Böcek Enerji Fuarı’nın açılışına katıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 14. Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nın açılışına katıldı.

Akaryakıt Fiyat Artışı Devam Edecek mi ?

Malatya Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Bülent Önal yazılı açıklamayla Son gelen zamlarla birlikte sektöre ve tüketicilere yansıyan Akaryakıt Fiyat Artışını değerlendirdi.

Çin’in dış ticaret hacmi ilk üç çeyrekte 28,33 trilyon yuanı buldu

Çin Gümrükler Genel İdaresi tarafından bugün açıklanan verilere göre, Çin'in dış ticaret hacmi yılın ilk üç çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22,7 artarak 28 trilyon 330 milyar yuanı buldu

Türkiye’nin yüzde 94’ü online alışveriş yapıyor

Türkiye’deki tüketicilerin yüzde 94’ü son bir yılda en az bir kez online alışveriş yaptı. Online alışveriş sepetleri yaklaşık 186 TL’ye dolduruldu. Tüketiciler pandemide dijitale yatırım yapan markaları tercih etti.

Hezarfen Projesi imzaları atıldı

Hezarfen Projesi imza protokolünde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Gündüz, “Projenin üyelerimizde patent ve marka hakkında farkındalık sağlayarak rekabet güçlerini arttırmaya teşvik edeceği kanaatindeyim” dedi.

Kuru incir ihracatı 72 bin tonu aştı

Türkiye, tüm semavi dinlerde kutsal meyve olarak kabul edilen, noel sofralarının vazgeçilmezi kuru incirde başarılı bir ihracat sezonunu geride bıraktı.

Erzurum Uzundere Barajı’nda Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

DSİ Erzurum iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Afrika pazarlarında Bölge İhracatçıları söz sahibi

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Ocak-Eylül 2021 döneminde 171 ülkeye 2 milyar 82 milyon 33 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya son dönemlerde global bir kriz haline gelen konteyner krizinin aşılması için milli konteyner sisteminin kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çin’in kaya gazı üretiminde rekor

Çin’in Fuling Kaya Gazı Havzası’ndaki üretimin 8 Ekim itibarıyla 40 milyar metrekübe ulaştığı bildirildi.

Yeni Baskilliler Derneği’nden Malatya TSO’ya ziyaret

Yeni Baskilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Naci Yağır, derneğin yönetim kurulu üyeleri Mehmet Alpaslan, Levent Ergül, Mehmet Gazi Karakış ve Faruk Titiz ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Paris İklim Anlaşması TBMM’de kabul edildi

Paris İklim Anlaşması'nın onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda oy birliğiyle kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Toplam 1356 haber.