Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Sadıkoğlu İhracat Rakamlarımız Artmaya Devam Ediyor

Malatya’dan Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55 artışla 43 milyon 517 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.

Xinjiang’da ulaştırmaya 400 milyar yuan yatırım yapılacak

Çin’de 14. Beş Yıllık Plan döneminde Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki kara yolu inşası projelerine 400 milyar yuan yatırım yapılacağı, kara yolu ağının 220 bin kilometreye uzatılacağı belirtildi.

Ege Bölgesi'nden Eylül ayında 2 milyar 550 milyon dolar ihracat

Türkiye, Eylül ayında 20 milyar 800 milyon dolarlık ihracat performansıyla tarihi bir başarıya imza atarken, Ege Bölgesi Türkiye'nin ihracatına 2 milyar 550 milyon dolarlık katkı sağladı.

Sardis Ödülleri Belli Oldu Başkent Kart’a Altın Ödül Yağdı

Ortak akla değer vererek sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere vatandaşların hayatını kolaylaştıran birçok yeni uygulamayı hayata geçirmeye devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yönetim anlayışı, ulusal ve uluslararası birçok kuruluş tarafından ödüle layık görülüyor.

Halk Kart’ın Eylül Ayı Tutarları Hesaplara Yatırıldı

Halk Kart İçin Toplam 1 Milyon 618 Bin Tl Hesaplara Yatırıldı

Yangın bölgesinde su borçları silindi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ve Ağustos Aylarında yaşanan yangın felaketinden etkilenen bölgelerdeki 804 abonenin su borcu tamamen silindi. 15 bin 402 abonenin ise borçları 3 ay süre ile ertelendi.

Bakan Dr. Bekir Pakdemirli Değişen İklim Koşullarına Hazırlıklı Olacağız

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, iklim değişikliğinin tarım alanında etkilerini en aza indirmek için bölgesel sorunları tespit ettiklerini, kaynakları en iyi şekilde kullanarak tarımsal hasılayı artıracak ürün deseni belirleyeceklerini söyledi.

Türkiye kestane ihracatında 50 milyon dolar hedefliyor

Türkiye’de Sonbahar-Kış aylarında sokak lezzetleri arasında en çok sevilenlerin başında gelen, şekerleme, pastacılık ve unlu mamuller sektörlerinde de yoğun olarak kullanılan kestanenin hasatı başladı.

Malatya TSO’da yapılandırma devam ediyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda aidat borçlarına yapılandırılma süresi devam ediyor. Oda üyeleri, aidat borçlarını 31 Ekim 2021 tarihine kadar yapılandırabilir.

Başkan Böcek iş insanları ile buluştu

ANSİAD ve KONYSİAD üyesi iş insanları ile bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 30 ayda 30 proje yaptıklarını belirterek, toplu açılış yapmayı planladıklarını söyledi.

Battalgazi Belediyesi’nden Yapılandırma Uyarısı

Battalgazi Belediyesi, yapılandırma da son başvuru tarihinin 30 Eylül 2021 Perşembe günü sona ereceğini hatırlatarak, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergi borçları yapılandırmasından faydalanmaları için vergi mükellefi vatandaşlara çağrıda bulundu.

MASKİ’den Yapılandırma İçin Son Çağrı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından borcu olan aboneler için başlatılan yapılandırma fırsatında son 2 güne girildi.

Keskin Siyasiler esnafın kredi çek senet ve borçlarını sorsun

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Arapgir’de ilçe oda başkanları ile birlikte esnaf ziyaretlerinde sorun ve taleplerini dinleyip çözüm önerileri noktasında görüş alışverişinde bulundu.

Mandalinalar İhtiyaç Sahipleri İçin Hasat Edildi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği iş birliğiyle organize edilen "Son Hasat Projesi" bu sefer mandalinada ilk hasat şeklinde gerçekleştirildi.

Çin, batıdan doğuya gaz taşıyacak boru hattının inşaatına başladı

Çin, dev bir projenin bir parçası olarak “Batı-Doğu Gaz Boru Hattı”nın yeni bir bölümünün daha inşaatına başladı.

OECD: Çin’in bu yılki ekonomik büyümesi yüzde 8.5 olacak

Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan ekonomik görünüm raporunda, Çin ekonomisinin 2021 yılında yüzde 8,5 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Kuru Fasülye Üretiminde Rekor

Tarım Ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli: “Kuru Fasulye Üretiminde Cumhuriyet Tarihinin Rekorunu Kırdık. Bu Tarihi Üretimde Bitlisli Çiftçilerimizin Payı Büyük”

Hazırgiyim Ve Konfeksiyon Sektörü Fransa’ya İhracatını 1 Milyar Dolara Çıkaracak

Türk moda endüstrisi, ticari bağlantılarını artırmak için sektörde dünyanın önde gelen fuarları arasında yer alan 21-23 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenen Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’na katılıyor.

Malatya Hekimhan İğdir Göleti Ve Sulaması Proje Ön Raporu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Bölge Müdürümüz Mahmut DÜNDAR’ ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri, teknik personel ve yüklenici firmanın katılımı ile DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda, Malatya Hekimhan İğdir Göleti ve Sulaması Proje Ön Rapor Sunumu Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplam 1350 haber.