Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya-Filistin Arası İş Birliği Mutabakatı

Malatya TSO ile Tubas TSZO arasında iş birliği ve dostluk mutabakatı imzalandı

Z Kuşağının Geliri Yüzde 140 Artacak

Z kuşağı günün 3 saatini sosyal medyada geçiriyor. Gençlerin yüzde 25’i sosyal medyada mutlu olduğunu ifade ediyor. 7 trilyon gelire sahip Z kuşağının geliri 2030 yılında 33 trilyon dolar olacak.

Enerji Sektörünün En Geniş Katılımlı Zirvesi İçin Geri Sayım Başladı

Dünyanın ve Türkiye Enerji Piyasasının tüm aktörlerini buluşturan ve sektörü her yönüyle kapsamlı bir şekilde ele alan geleneksel Türkiye Enerji Zirvesi, bu yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımlarıyla 21-23 Kasım tarihleri arasında Antalya Regnum Carya Otel’de 11’nci kez gerçekleştiriliyor.

16 Milyon Tl’lik 4 Mahalleyi Malatya Yoluna Bağlayacak Yol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Şimşek Bulvarı’nı Nalçik Bulvarı’na bağlayacak olan 30 metre genişliğinde, yaklaşık 2,60 kilometre uzunluğundaki yolun yapım çalışmalarına başladı.

Develi İle Adana’yı Birbirine Bağlayan 4,5 Milyon Tl’lik Yol Yatırımı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi ile Adana ili Kozan ilçesini birbirine bağlayan yolun 13 kilometrelik kısmının altyapı çalışması ve asfalt sathi kaplamasının 4 milyon 602 bin TL harcanarak yapıldığını söyledi.

TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı yapıldı

Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir.

136 girişimciye 200 bin TL destek

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) programı, yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimcilerin fikirlerini somut işlere dönüştürmelerini sağlıyor. Programa kabul edilenlere 200 bin TL’ye kadar sermaye desteği veriliyor.

Çin’in milli geliri, ilk üç çeyrekte yüzde 16,3 arttı

Çin’in yılın ilk üç çeyreğinde elde ettiği milli gelirin yüzde 16,3 oranında artarak 16 trilyon 402 milyar yuana ulaştığı açıklandı.

Büyükkılıç Ve Hak Sahiplerinden Oruçreis Kentsel Dönüşümü’ne İmza

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Oruçreis Mahallesi’nde gerçekleştirilen hak sahipleri ile kentsel dönüşüm imza törenine katıldı.

Malatya TSO, YÖREX’te Malatya’nın yöresel ürünlerini tanıtıyor

Malatya’nın yöresel ürünler bakımından ülkemizdeki en zengin illerin başında geldiğini belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yöresel ürünlerimizin coğrafi tescil almaları ilimiz ekonomisinin gelişmesine, istihdamın artmasına ve markalaşmaya ciddi katkılar sağlıyor” dedi.

Çin’in merkez bankasından Evergrande açıklaması: Vaka bazlı bir risk söz konusu

Lider emlak şirketi Evergrande'nin likidite sorunu dünya medyasında yakından izlenen bir konu. Piyasanın en çok endişe duyduğu konuysa, Evergrande Group'un yüz milyarlarca dolarlık borcunun sistemik riske yol açıp açmayağı.

Başkan Büyükkılıç’tan 300 Milyon Tl’lik Ek Bütçe

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2021 yılında 1 milyar 500 milyon TL olan bütçenin, 300 milyon TL ek bütçe ile 1 milyar 800 milyon TL’ye yükseltileceğini duyurdu.

Xi’den dijital ekonomiyi geliştirme talimatı

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, dijital ekonominin gelişme eğilim ve kurallarını kavrayıp dijital ekonominin sağlıklı gelişimini ilerletme talimatı verdi.

Çin ekonomisi ilk üç çeyrekte yüzde 9,8 büyüdü

Çin’in gayrisafi yurt içi hasılası (GSYİH) yılın ilk üç çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8 artarak 82 trilyon 313 milyar 100 milyon yuana ulaştı.

11 Milyon Dolarlik Değer Ve 2 Bin 658 Kişiye İstihdam Sağladılar

Suriye İç Savaşı’nın sivillerin hayatını doğrudan etkilemeye başlamasıyla milyonlarca insan evlerinden, işlerinden ve hayatlarından oldu.

Dolar Satışı Kampanyaları Spekülatörlerin İşine Yarıyor

Doların 9,25 TL’yi aşması ve piyasalardaki belirsizliğin Merkez Bankası, TÜİK gibi kurumların bağımsız ve özerk olmamasından kaynaklandığını belirten MEF Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Onur Başer, “Eninde sonunda eski sisteme dönülecek, ama bu süreçte ekonomik olarak çok insanın canı yanacak” dedi.

Başkan Sadıkoğlu Kırgızistan’da Düzenlenen Yatırım Forumuna Katıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Kırgızistan Yatırım Bakanlığı’nın daveti üzerine gittiği Kırgızistan’da, kamu – özel diyaloğu formatında düzenlenen Yatırım Forumuna katıldı.

Çin’de 9 ayda yeni istihdam 10 milyonu geçti

Çin’de yılın ilk üç çeyreğinde 10 milyon 450 bin kişinin istihdam edildiği açıklandı.

FKA YÖREX’te Fırat Bölgesini Tanıtacak

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle organize edilen Antalya 11. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) açacağı stantta Bingöl, Elazığ, Malatya ve Elazığ illerinin tanıtımını gerçekleştirecek.

Toplam 1356 haber.