Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tarım Ve Orman Bakanlığı’ndan Ar-Ge Projelerine 30 Milyon TL Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konularda yürüttüğü Ar-Ge Destek Programı kapsamında 17’nci başvuru dönemi başladı. Bu kapsamda verilecek toplam destek miktarı 30 milyon TL olarak belirlendi.

Bu yıl 28,3 ton atık pil toplandı

Atık pil kampanyasında dereceye girenler belli oldu

Yapılandırma İşlemleri 1 Ay Uzatıldı

7326 sayılı, “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması” kanunu kapsamında yapılacak olan vergi yapılandırması ile vatandaşların belediyelere olan borçlarını yapılandırma süresinin 31 Ağustos 2021 tarihinden 30 Eylül 2021 tarihine kadar uzatıldığını açıklandı.

Battalgazi Belediyesi Tahakkuk Servisi, Tatilde De Hizmet Verecek

Battalgazi Belediyesi, 31 Ağustos Salı günü sona erecek olan 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunmak isteyen vergi mükellefleri için 28-29 Ağustos tarihlerinde saat: 09.00-17.00’de ve 30 Ağustos tarihinde ise saat: 10.00-17.00 arasında Battalgazi Belediyesi Tahakkuk servisi açık tutulacak.

Borç Yapılandırmasında Son Günler

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 7326 sayılı kanun kapsamında belediyeye borcu olan mükellefler için sağlanan yeniden yapılandırma imkanı 31 Ağustos 2021’de sona erecek

Başkan Sadıkoğlu İnovatif Çalışmaların Her Daim Destekçisiyiz

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark'ta yer alan bir şirketin Türkiye’nin ilk yerli antikor test kitini geliştirdiğini belirterek, “İştirakleri arasında yer aldığımız teknoparkta başarılı işlere imza atılması bizleri de ziyadesiyle memnun ediyor. Malatya TSO olarak, bu denli inovatif çalışmaların her daim destekçisiyiz” dedi.

1.Su Şurası Çalışma Grubu Toplantıları Tamamlandı Suyun Geleceği Masaya Yatırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde Cumhuriyet tarihinin ilk Su Şurası’nda çalışma grubu toplantıları tamamlandı.

Çin, otoyol ağını 161 bin kilometreye çıkardı, birinciliğe yerleşti

Çin 161 bin kilometrelik otoyol uzunluğuyla geçen yıl da dünyada birinci sırada yer aldı. Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Çin’in ulaştırma durumu tanıtıldı.

Malatya Esnaf Camiasından Sel Bölgesine Yardım

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, bağlı esnaf odaları ve esnaflar tarafından selden etkilenen Sinop'taki afetzedeler için toplanan ve içerisinde hijyen malzemesi, gıda malzemesi, giyim malzemesi ve ev gereçlerinden oluşan 119 koli AFAD İl Müdürlüğüne teslim edildi.

MTÜ'den Saf Bal Üretimi

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'un bal üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada 'Çiçekten çiçeğe konarken taşıdıkları polenler ile yaşamımız için gerekli sayısız farklı bitki türünün çoğalmasını sağlayan arılar hayatımızın vazgeçilmezlerindendir.

Tüketicilerin yüzde 87’si online alışverişe “devam” diyor

Sosyal reklam otomasyon platformu Smartly.io, tüketicilerin online alışveriş tercihlerini ve veri gizliliğine bakış açılarını yansıtan bir araştırma gerçekleştirdi.

İzmir’de okul servisi ücretleri belli oldu

İzmir’de 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında geçerli olacak servis ücretleri belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı UKOME kararı doğrultusunda servis ücretlerine yüzde 15 zam geldi.

Başkan Gürkan; Kayısının Çeşitlendirilmesi İçin Projelerimizi Yapıyoruz

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kayısının Malatya Ekonomisine Katkısı’ konferansı Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Alanya Toptancı Hali’nin yüzde 75’i tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Toptancı Hal Kompleksi Projesi inşaatında yüzde 75’lik kısım geçildi. Yaklaşık 100 milyon TL yatırım bedelli projede 159 işyeri yer alacak.

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Sektörü İhracatta 8 Milyar Doları Aştı

Gıda ihracatının yüzde 41'ini hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü yaptı

Tibet’te dünyanın en yüksek otoyolu hizmete girdi

4 yıl süren inşaatın ardından tamamlanan Tibet Özerk Bölgesi’nde Nagqu-Lhasa otoyolu bugün hizmet girdi. Bu otoyol deniz seviyesinden yüksekliği bakımından dünyadaki en yüksek otoyol konumunda.

Çin'de Tüketim Temmuz Ayında da Toparlanmaya Devam Ediyor

Çin Ticaret Bakanlığı, ülkede tüketim temposunun birçok sektörde anlamlı bir şekilde yükselmekte olduğunu duyurdu. Bakanlık tarafından açıklanan, Temmuz ayına ait tüketim piyasalarındaki son gelişmeler şu şekilde:

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Elektrik İhtiyacını Güneşten Sağlayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, temiz enerji çalışmaları kapsamında bünyesinde bulundurduğu Engelsiz Yaşam Merkezi’nin çatısına kurduğu güneş enerjisi panelleriyle, binanın enerji ihtiyacını karşılayacak.

Başkan Sadıkoğlu Küçük ölçekli firmaların büyümesinin önünü açtık

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya Sanayisine büyük ve nitelikli firmaların yatırım yapmasını sağlarken, ilimizde küçük ölçekte üretim yapan ve büyüme arzusu olan firmalarımızın da sanayileşmesinin önünü açtık” dedi.

Toplam 1356 haber.