Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Zeytin ve zeytinyağı ihracatı 2021’in ilk yarısında 136 milyon dolara ulaştı

Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden zeytin ve zeytinyağında 2021 yılının ilk yarısında 136 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Madencilik sektörü 2021 yılının ilk yarısında 52 artışla 2,8 milyar doları Türkiye’ye kazandırdı

Türkiye’nin petrolü madenlerdir. Dünyadaki 90 çeşit madenin 77 tanesi ülkemizde bulunuyor. Dünya metal maden rezervlerinin yüzde 0.4’ü, endüstriyel ham madde rezervlerinin yüzde 2.5’i, kömür rezervlerinin yüzde 1.0’i ve jeotermal potansiyelinin yüzde 0.8’ine sahibiz.

'Yapılandırma fırsatını kaçırmayın'

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Güleç mükellefleri uyardı:

Malatya'da İşsiz Sayısı 29 Bin 303

Malatya Valisi Aydın Baruş Başkanlığında toplanan İl İstihdam Kurulu istihdam sorunlarını görüştü. Malatya'da resmi kayıtlara göre 29 bin 303 işsiz olduğu açıklandı.

Erzurum Oltu Esenyamaç Göletinde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

DSİ Erzurum iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Taze İncirin İhracat Yolculuğu Başlıyor

Taze incir ihracatında hedef 75 milyon dolar

Büyükşehir’den Borç Yapılandırması İmkanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların belediyeye olan borçlarını peşin ya da taksitli olarak yapılandırmaya başladı.

Türk ayakkabı ve saraciye ürünlerine Avrupalı alıcılar yoğun ilgi gösterdi

Ayakkabı sektörü pandemi sonrasına ayak bastı

Mobilya kağıt ve orman ürünleri ihracatı 338 milyon dolara ulaştı

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğimizin 2021 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracatı yüzde 6 artışla 338 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Airbus, Çin’de yaptığı ilk A350 uçağını teslim etti

Airbus, A350 uçak projesini, Çin’in kuzeyindeki Tianjin kentinde bulunan Geniş Gövde Tamamlama ve Teslimat Merkezi’nde başlattı.

Kırmızı Mercimekte Hasat Zamanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerli üretimi artırmak ve kırsal kalkınmayı geliştirmek için çiftçilere tohum dağıtımından teknik eğitime kadar birçok konuda destek olmayı sürdürüyor.

Tütün mamullerinde İran, yaprak tütünde ABD ilk sırada

2021’in ilk altı ayında 357 milyon dolarlık tütün ihracatı gerçekleştirildi

Tekstil ihracatı 2021’in ilk yarısında yüzde 126 arttı

Covid-19 süreci devam ederken aşılamanın hız kazanması ve fiziksel mağazaların açılmasıyla birlikte beklenen olumlu etkiler görülmeye başlandı.

Çin, yılın ilk yarısında 828 bin otomobil ihraç etti

Küresel piyasaların toparlanmasıyla birlikte geçtiğimiz ay Çin’in otomobil ihracatında yeni rekor yaşandı.

Kuru meyve ve mamulleri sektörü 2021’in ilk yarısında 685 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi

Kuru meyve ve mamulleri sektörünün 2020 yılı Ocak-Haziran döneminde ihracatı 604 milyon dolarken, 2021 yılının ilk yarısında yüzde 13'lük artışla 685 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Dondurulmuş meyve sebze ihracatında hedef 250 milyon dolar

Meyve sebze mamulleri sektörü Ocak-Haziran döneminde Türkiye geneli dondurulmuş meyve sebzede yüzde 32 artışla 118 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Superior Seedless Çeşidi Sofralık Üzümün ihracat yolculuğu başladı

Ege Bölgesi’nin önemli ihraç ürünlerinden, Superior Seedless üzümünün ihracat yolculuğu 16 Temmuz 2021 tarihinde başladı. Superior Seedless üzümü düşük şeker oranı ve mayhoş tadı nedeniyle özellikle diyabet hastalarının gözdesi. 

Kemalpaşa'da kiraz ve yaş meyve sebze ihracatına inspektör desteği

Türkiye’nin kiraz başta olmak üzere taze meyve sebze üretiminde lider ilçelerinden Kemalpaşa’da faaliyet gösteren ihracatçıların işlemlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İnspektör görevlendirildi.

Esnaf Camiasından Sağlık Müdürüne 'Pandemi Teşekkürü' Ziyareti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Oda başkanları ile birlikte Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli'yi ziyaret ederek, pandemi sürecindeki çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Toplam 1356 haber.