Yerel

Yerel Haberleri

Ata Tohumları Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor Üreticinin Yüzü Gülüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, lezzetiyle meşhur Gülnar atalık nohutunu gün yüzüne çıkarmak amacıyla başlattığı ‘Yerel Nohut Çeşitlerinin Yerinde Korunması ve Pazarlanması Projesi’ kapsamında geçtiğimiz yıl Konur mahallesine dağıtılan tohumlar yeşerdi, imece usulü bir araya gelen çiftçiler tarafından türküler eşliğinde hasat edildi.

Ankara Halk Ekmek’ten Üretici Kooperatiflerine Büyük Destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, yerli üreticilerin kalkınması amacıyla hayata geçirdiği Başkent Market modeliyle hem yerli üretim artıyor hem de Başkentliler aracısız şekilde uygun fiyatlardan doğal ürünlere kavuşuyor.

7 Bin 950 Metre Kanalizasyon Hattı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat depreminin ardından şehrin altyapısını yeniden inşa etmek için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Sivas Belediyesi’nden Stratejik Plan İçin Vatandaş Anketi…

Sivas Belediyesi tarafından şehirdeki ihtiyaçların belirlenmesi, karar süreçlerine halkın katılım sağlaması ve dolaylı olarak yaşam kalitesinin geliştirilmesi amacıyla “2025-2029 Stratejik Planı Vatandaş Anketi” başlatıldı.

Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi, yeni doğumlarla büyümeye devam ediyor.

Zabıtadan Ekmek Fırınlarında Denetim…

Belediyemiz bünyesindeki Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında denetim yaptı.

Atık pil toplama kampanyasının kazananları açıklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 27’nci Atık Pil Toplama kampanyasında dereceye girenler belli oldu. Kampanya kapsamında bir yılda 12 ton atık pil toplandı.

Hayvan Üreticilerine Balya Desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, üreticiler için sürdürdüğü projeler kapsamında Sarıcakaya ve Mihalgazi’deki hayvan üreticilerine yonca balyası dağıttı.

160 Bin Lavantanın Hasadına Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 6 farklı bölgede bulunan 160 bin adet lavantanın hasadını yapmaya başladı. Hasat edilen lavantalardan ‘lavanta yağı’ elde edilecek.

Kent Lokantası’nın ikincisi Çiğli’de açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim döneminde verdiği sözlerden biri olan Kent Lokantası’nın ikinci şubesi Çiğli Maltepe Mahallesi’nde açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yılda 15 bin trafik levhası monte ediyor

Kent içi güvenli ulaşımı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı atölyede trafik levhası üretiyor. Yılda 15 bin levhanın montajı yapılıyor.

Narman Şehitler Barajı Gün Sayıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Yeşilyurt Belediyesi Ekiplerinden Bayram Öncesi Sıkı Denetim

Kurban Bayramı öncesi Yeşilyurt ilçesinde bulunan lokanta, tatlıcı, şekerci, kasap, pastane ve marketler deneterek, genel temizlik ve fiyat listeleri kontrol edildi.

Kurban Satış Noktalarına Denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların ve kurban satıcılarının huzurlu bir bayram geçirmeleri, sorun yaşamamaları için tüm birimleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Yolu Yenileniyor

Başkan Er ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun Görüşmeleri Sonrasında

Bayram Dolayısıyla 5 Gün Boyunca Ücretsiz!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 15-19 Haziran tarihleri arasında Kurban Bayramı dolayısıyla turuncu otobüsler, tramvay ve Gaziray seferlerini ücretsiz yapma kararı aldı.

Denizden Çıkan Çöpler Yine Şaşırtmadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında yaptığı geleneksel ‘Deniz Dibi Temizliği Etkinliği’nde denizden çıkanlar yine şaşırtmadı.

Haydi Sofraya Gaziantep Yeni Şubeleriyle Hizmet Ağını Genişletiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara uygun fiyata kaliteli yemek imkanı sunan "Haydi Sofraya" projesiyle kentteki hizmet noktalarını artırıyor.

Kayseri OSB'de İkinci Nizamiye Tamamlandı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne giriş çıkışlarda denetimin artırılması amacıyla hazırlanan yeni projede ikinci etap tamamlandı. Abdülhamid Han Bulvarı üzerindeki ikinci nizamiye hizmete başladı.

Toplam 2242 haber.