Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tarıma Destek Artarak Sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çiftçinin maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 34 bin 884 çiftçiye fide, mazot, ilaç desteğinde bulundu, modern tarıma geçiş amacıyla eğitimler verdi, projeleri hayata geçirdi.

EİB’ten 2024’ün İlk Yarısında 200 Ülke Ve Bölgeye İhracat

Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB), 2024 yılının Ocak-Haziran döneminde ihracatı 9 milyar 21 milyon dolar oldu.

Sadıkoğlu: Hazine Ve Tarım Bakanlıklarına Dosyalarımızı Gönderdik

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep süresinin uzatılması ve TMO’nun kuru kayısıda taban fiyat açıklaması hakkında hazırladıkları kapsamlı dosyaları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderdiklerini, sürecin takipçisi olduklarını söyledi.

ASKON Genel Başkanı Aydın’dan Avrupa’nın Ortasına Yatırım Çağrısı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), yurtiçi ve yurtdışı şube başkanları ve temsilcileri ile Bosna-Hersek’te ASKON 12. Dönem 3. Başkanlar Toplantısı ve İş Seyahati programı düzenledi.

İkinci El Otoda Fırsat Dönemi

İkinci el otoda daralma haziran ayında da devam etti. Fiyatlar dip noktada ancak trendde radikal değişimler bekleyen uzmanlar ‘alım zamanı’ diyor…

Sadıkoğlu Sorunları İçişleri Bakanına İletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bakanlığın görev alanında bulunan sorun ve talepleri iletti.

İnşaatta Yılın Geri Kalan Kısmında Gerileme Bekleniyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Haziran Ayı Raporu’nu açıkladı.

Çekirdeksiz Sofralık Üzümde 100 Milyon Dolar İhracat Hedefleniyor

Osmanlı mutfağında sultanların sofralarının gözdesi sultani çekirdeksiz sofralık üzümün ihracat yolculuğu 25 Temmuz 2024 Perşembe günü başlıyor.

Baharat Sektörü 250 Milyon Dolar İhracat Hedefliyor

İnsanlığın lezzet tutkusu baharatlara ilgiyi artırıyor. Türk baharat sektörü lezzet arayışını fırsata çeviriyor. Türkiye’nin baharat ihracatı 2024 yılının ilk yarısında yüzde 27’lik artışla 89 milyon dolardan 113 milyon dolara yükseldi.

Başkan Sadıkoğlu TMO Genel Müdürü İle Görüştü

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TMO’nun depremden büyük zarar gören Malatya’ya destek olarak kuru kayısı alımı yapması ve üreticiyi destekleyecek taban fiyat açıklaması talebini iletti.

EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı

Yıllık 18,2 milyar dolar ihracat yapan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nde, bu ihracata en büyük katkıyı 2 milyar 430 milyon dolarlık tutarla Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği verdi.

Sadıkoğlu: Ya Mücbir Sebep Uzatılsın Ya Da Biriken Borçlar Silinsin

Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve İslahiye TSO Başkanlarının katılımıyla düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İş yerleri teslim olup ticari hayat normale dönene kadar mücbir sebep uzatılmalı, ya da 18 aydır biriken vergi ve SGK borçlarımız bir defaya mahsus vergi affıyla silinmeli” dedi.

İhracatta Ürün Deseni Değişti Ege Bölgesi Geride Kaldı

2022 ve 2023 yıllarında ihracatta 9 milyar dolarlık kan kaybı yaşayan Türk demir-çelik sektörü, Uzakdoğu ülkelerinin ihraç gemilerinin Süveyş Kanalı’ndan geçişlerde yaşadığı sorunlardan dolayı 2024 yılının ilk altı ayında ihracattaki performansını artırdı.

Hazırlıklar tamam, 22 Temmuz’dan itibaren aktarmalar ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim sürecinde sözünü verdiği toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına imkan tanıyan sistem, 21 Temmuz Pazar’ı 22 Temmuz Pazartesi’ye bağlayan gece başlıyor.

Olcay Yıldız Kep Kimlik Doğrulamada En Etkili Yöntem

Son dönemde sahte kimlik kartları ya da vekaletler üzerinden konut kiralama ve satın alma dolandırıcılıklarında ciddi artış yaşanıyor.

Sadıkoğlu TMO Kayısıda Taban Fiyat Belirleyerek Ürün Alımı Yapmalı

Malatya’nın ana gelir kaynağı olan kayısıda üretici, esnaf ve ihracatçı üçlüsünün korunması için Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) çağrıda bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ülkemizin AB Coğrafi işaret tescilli sayılı ürünlerinden olan Malatya Kayısısında hasat dönemindeyiz.

İzmirli ihracatçıların KDV iadeleri ortalama 17 günde sonuçlandırılıyor

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ihracatçıların KDV iadesi dosyalarını ortalama 17 günde sonuçlandırarak ihracatçıların finansmana erişimde zorluk yaşadığı süreçte özsermayesine hızlı kavuşmasını sağladı.

Erzurumlu Üreticilere Yılda 14 Milyon Lira Ek Gelir

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Şarlak İhracatın Artması İçin STK'larla İş Birliği Attırılmalıdır

Anadolu Aslanları (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, Malatya ihracatı üzerine önemli açıklamalarda bulunarak “Malatya da birçok üretici firma, ancak Malatya ve çevre illere ticaret yapmaktadır.

Toplam 1423 haber.