Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Başkan Büyükkılıç Basın Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda hizmete açtığı Veli Altınkaya Basın Müzesi, ziyaretçilerini bekliyor.

Yazar Remzi kokargül İstasyon yazıları isimli yeni kitabını yayınladı. 

Remzi Kokargül İstasyon yazıları isimli kitabını Kutlu Yayınevinde bastırarak KDY (Kitap yurdunda) satışa çıkarmıştır.

Kayısı Festivalinde Oğuzhan Koç Rüzgârı Esti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Net Konuştu' Malatya'mız Ayağa Kalkacaktır Hiç Tereddüttünüz Olmasın'

Kayısı Tatlıları Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

26. Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği işbirliğinde “Kayısı Tatlıları Yarışması” düzenlendi.

26’ıncı Kültür Sanat Etkinlikleri Ve Kayısı Festivali Kortej Yürüyüşü Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 26’ıncısı kutlanan Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında kortej yürüyüşü vatandaşların da katılımıyla coşkuyla yapıldı.

Gaziantep Menengiç Kahvesi’nin AB Coğrafi İşareti Alması İçin Son Adım!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşareti tescili için başlatılan çalışmayla Gaziantep Menengiç Kahvesi başvurusu AB Resmi Gazetesi’nde yayınlandı.

Malatya Festival Konserleri Başlıyor!

19-21 Temmuz tarihleri arasında 26'ncısı düzenlenecek olan Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında bazı etkinlik programları yapıldı, diğer etkinlikler için de hazırlıklar tamamlandı.

Dünden Bugüne Kayısı Festivali Fotoğraf Sergisinin Açılışı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Dünden Bugüne Kayısı Festivali’ Fotoğraf Sergisi Malatya Park AVM Fuaye alanında 17 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00’te açıldı.

Dağ Bisikleti Yarışması Yapılacak

Bu yıl 26’ıncısı yapılacak olan Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında Dağ Bisikleti Yarış programı gerçekleştirilecek. Yarışma yarın (18 Temmuz 2024 Perşembe) Orduzu (Pınarbaşı) Turgut Özal Tabiat Parkı mevkiinde yapılacak.

Japon Konuklar Harput’a Hayran Kaldı

Elazığ’ın geleneksel ipek iğne oyasına merak salan ve Elazığ’a gelen Ikumi Nonaka, Mika Tokisugi, Riko Tokoro, Naomi Shiratori ve Junko Orihara isimli Japon kadınlar, kadim medeniyetler merkezi Harput’ta unutulmaz bir gün geçirdi.

Çırmıktı Tava Ulusal Kanalların İlgi Odağı Oldu

Malatya mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer alan, Yeşilyurt’un tarihi bölgelerinden Çırmıktı’da hünerli ellerde yapılan ‘Çırmıktı Tava’ ulusal kanalların ilgi odağına dönüştü.

Dünya Değişim Günü 7 Temmuz’da Kutlanacak!

7 Temmuz 2024 -Pazar Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her sene 7.7 tarihinde kutlanan “Dünya Değişim Günü”, 7 Temmuz Pazar günü yurt içi ve yurt dışı 100’ün üzerinde şehirde kutlanacak.

Atık kumaşlara kadın eli değdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nin İleri Geri Dönüşüm Atölyesi’ne katılan kadınlar, evlerindeki atık kumaşları dönüştürerek yeni ürünler ortaya çıkarıyor.

Dünyaca Ünlü Yazar Fransa’daki İmza Günlerinde Kitapseverlerle Buluştu

Nobel Barış Ödülü adayı, dünyaca ünlü yazar Akif Manaf FRANSA’nın Lyon ve Macon şehirlerinde gerçekleşen imza günlerinde kitapseverler ile buluştu.

EURO 2024’te Türkiye'nin Kalbi AY YILDIZ ALTINDA İle Atacak!

 Almanya'da gerçekleşecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na özel, Betül’den A Milli Takımı için “Ay Yıldız Altında” Şarkısı geldi.

Vakkasoğlu Bize Yazma Ve Konuşma Cesaretini Necip Fazıl Vermiştir

Büyükşehir Belediyesi, Necip Fazıl’ın doğumunun 120. yılı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Dünyaca Ünlü Yazara Almanya’daki İmza Gününde Büyük İlgi

Nobel Barış Ödülü adayı, dünyaca ünlü yazar Akif Manaf ALMANYA, Augsburg’daki fuarda gerçekleşen imza gününde kitapseverler ile buluştu.

Kadın Kooperatifleri Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, KEDV ve SİMURG ortaklığında yürütülen ‘Türkiye’deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen ‘Mersin’de Kadın Kooperatifleri Buluşuyor’ toplantısında, Mersin’deki Kadın Kooperatifleri bir araya geldi.

Dünyaca Ünlü Yazar Hollanda’daki İmza Gününde Okurlarıyla Buluştu

Nobel Barış Ödülü adayı, 94 eserin dünyaca ünlü yazarı Akif Manaf, Hollanda'da yer alan Hollanda Kitapevi'nde düzenlenen imza gününde Avrupa’daki kitapseverlerle bir araya geldi.

Toplam 914 haber.