Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Mehmet Akif Ersoy Ve İstiklal Marşı Konferansı Düzenlendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü nedeniyle İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü töreni düzenlendi.

Lise Öğrencilerine Kaynak Kitap Desteği

Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında öğrencilerin başarılarını ve kazanımlarını arttırmak amaçlı başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Bükre Sena Sait, sektöre hızlı giriş yaptı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü'nden mezun olan Bükre Sena Sait, sektöre hızlı giriş yaptı.

Heyecan Dolu Bir Sinema Deneyimi Kapıda

İbrahim Bülbül'ün yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu kaleme aldığı "NİSAN" adlı film için beklenen fragman yayınlandı.

Dünyaca Ünlü Yazardan Çığır Açan Yeni Kitap: Fanatizm Nedir ve Nasıl Giderilir?

Kitapları 73 dile çevrilen, 93 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü Adayı Akif Manaf’ın, merakla beklenen yeni kitabı “Fanatizm Nedir ve Nasıl Giderilir?” raflardaki yerini aldı.

Antalya Bilim Merkezi’nde Yarışma Sergisi

Antalya Bilim Merkezi, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Sergisine ev sahipliği yapacak

Dervişin Yolculuğu Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, tasavvuf kültürüne sanatsal, siyasal, mimari ve estetik bir zeminde ışık tutan Dervişin Yolculuğu sergisi düzenlenen açılış töreniyle ziyarete açıldı.

Pastacı Çırakları Çankaya'da Yetişiyor

Çankaya Belediyesinin en çok ilgi gören kurslarından "Pastacı Çırağı" eğitimleri devam ediyor.

Farklı Zamanlarda Sanatseverlerle Buluştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Pervin Kurbanzade’nin eserlerinden oluşan “Farklı Zamanlarda” adlı resim sergisi, Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

İstanbul’da Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’nin Açılışı Gerçekleştirildi

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’nin açılışında konuşan Başkan Güngör, “Kadim değerlerimizi, kültürümüzü, yöresel lezzetlerimizi, geleneksel el sanatlarımızı ve tarihimizi İstanbul’da Kahramanmaraş sevdalılarına tanıtıyoruz.

Arp'ın Nefesi Başkentlileri Büyüledi

Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi, "Arp'ın Nefesi" konserini başkentli sanatseverlerle buluşturdu.

Halı Dokuma Sanattır; Zanaattır

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Kiltepe Mahallesinde hizmete sunulan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan ‘Halı ve Kilim Dokuma’ Kursuna katılan kadın kursiyerler, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatını yaşatırken, el emeği göz nuru eserlerinin satışını yaparak ev bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Dönme Dolap Oyunu Çankaya'da Sahnelendi

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi, yönetmenliğini Emre Kınay’ın yaptığı, Sedef Şahin ve Hakan Bilgin’in sahnelediği "Dönme Dolap" oyununa ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir’in Üretici Kadınları 14 Şubat İçin Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Üretici Kadın Stantları, bu kez Sevgililer Günü’ne özel kuruldu. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda kurulan stantlarda, birbirinden güzel ve özel hediyeler sergilendi.

Büyükşehir Belediyesi Mehmetçik Camii’ni Malatya’ya Kazandırdı

Malatya Büyükşehir Belediyesi bir yandan genel hizmet ve yatırımlarına devam ederken bir yandan da kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde ihtiyaç duyulan hizmetleri tamamlayarak kamu kurumlarının kullanımına sunuyor.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi Atölye Sergileri Başladı

Tamamı bağımlılık alanında çalışan uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibiyle bağımlı bireylere ve bağımlı bireylerin yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti veren YEDAM’larda, psikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra atölye çalışmaları da yürütülüyor.

Dünyanın İlk Ve Tek Gerçek Yoga Dergisinin Yeni Sayısı Çıktı!

2011 yılından bu yana tam 13 yıldır kesintisiz olarak yayınlanan Dünyanın ilk ve tek gerçek Yoga dergisi olan Yoga Academy Journal’ın 45. Sayısı çıktı.

Kurslarımız Kişisel Ve Sosyal Gelişime Katkı Sunuyor

Yeşilyurt Belediyesi Kültür Merkezleri, Vatandaşların Sosyal Hayatına Değer Katıyor

Ankara’da Arguvanlıların Abdal Musa Lokması

Ankara Arguvanlılar Derneği tarafından organize edilen Abdal Musa Lokması, Aşure ve Birlik Cemi 21 Ocak 2024 Pazar günü saat 13:00'da Batıkent Serçeşme Cemevi'nde düzenlendi.

Toplam 868 haber.