Çevre

Çevre Haberleri

Fırat Edaş, Malatya’da Elektrik Dağıtım Merkezi Binalarını Yeniliyor

Dağıtım bölgesine kesintisiz enerji arzı sunmak amacıyla sorumlu olduğu Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde yatırımlarına hız kesmeden devam eden Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Malatya’daki yatırımlarına bir yenisini ekledi.

Meteorolojiden Malatya İçin Kar Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Malatya Genelinde kar yağışı beklendiği belirterek, tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Pınarbaşı Mesire Alanının İçme Suyu Altyapısı Yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmalarının yanı sıra işlevini yitirmiş ve devamlı arıza veren hatları yenilemeye devam ediyor.

100. Yıl Parkımız Lokasyon Olarak Çok Donanımlı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde Mahallesi Altın Kayısı Bulvarı üzerinde bulunan 300 dönümlük alanda yapımı devam eden 100. Yıl Kent Parkı’nda çalışmalar devam ediyor.

Engellilerin Engelsiz Enler Programına Yoğun İlgi

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, engellilere yönelik yapılan çalışmaları, hoşgörüyü, özveriyi ve önemi ödüllendirmek adına “Engelsiz Enler” ismi ile bir programı düzenledi.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş kayıp-kaçak oranını yüzde 0,9 puan düşürdü.

Sorumluluk bölgesinde bulunan Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinde, sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzını sağlamak adına çalışmalarına devam eden Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), teknik ve teknik olmayan kayıp olan yerleri tespit ederek kayıp kaçak oranını 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1 puan daha düşürdü.

Karla Mücadele Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi, özellikle yağışların yoğun olarak görüldüğü kırsal mahalleler ile rakımı yüksek olan ilçelerde karla mücadele çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Fırat Edaş’tan Malatya’ya Büyük Yatırım

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Malatya ve ilçelerinde kesintisiz enerji arzı ve kaliteli dağıtım hizmeti vermek amacıyla yaklaşık 25 milyon TL yatırım gerçekleştirdi.

2023 Yılında Hayat Kurtaracak Siber Tehdit Rehberi

Kişi ve kurumların siber güvenlik gereksinimleri gittikçe artıyor. Böyle bir ortamda siber güvenlik, hızla gelişmekte olan bir alan olarak karşımıza çıkıyor.

Battalgazi’deki Dere Sokağının Sıcak Asfalt Sorunu Çözüme Kavuştu

Battalgazi Belediyesi, son olarak Orduzu Mahallesi’nde bulunan Dere Sokak’ta 2 bin 400 metrelik sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.

Başkan Güder’in Gayretleriyle Bir Gençlik Yatırımının Daha Startı Verildi

Depreme dayanıksız olması nedeniyle 2020 yılında yıkılan Battalgazi Öğrenci Yurtlarının yerine Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yoğun gayretleri sonucunda bir gençlik yatırımı daha ilçeyle buluştu.

Esenlikten Motaş Ekiplerine Tatlı İkramı

Trambüsün Kataner (seyir teli) ve direklerde oluşan hasar Çalışması Yapan Motaş Ekibine Esenlik Şirketi yalnız bırakmayarak tatlı ikramında bulundu.

Battalgazi Belediyesi’nden Vaizpınarı Caddesine Sıcak Asfalt

Battalgazi’deki vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri amacıyla ulaşım yatırımlarını aralıksız sürdüren Battalgazi Belediyesi, Orduzu Mahallesi’ndeki Vaizpınarı Caddesini sıcak asfalt ile buluşturarak vatandaşların istifadesine sundu.

Başkan Güder'den Cezmi Kartay Müjdesi

Battalgazi Belediye Başkanı Güder, Malatya'nın 50 yıllık kanayan yarası şehitfevzi mahallesinde başlatılan kentsel dönüşümden sonra Cezmi Kartay caddesinde de dönüşüm yapılacağını açıkladı.

Fırat Edaş’tan Solunum Cihazına Bağlı Hastaya Jeneratör Desteği

Fırat EDAŞ, Elâzığ Sugözü – Sarıcan bölgelerinde gerçekleşen planlı kesintiyle enerjisiz kalacak bölgede solunum cihazına bağlı hastaya jeneratör desteği sundu

Malatya Caddesindeki Çalışmalarını Tamamladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri önümüzdeki günlerde havaların daha da soğuyacak olması nedeniyle sathi ve sıcak asfalt serim çalışmalarına hız vererek ulaşımı sağlıklı ve konforlu bir hale getiriyor.

Kırsal Mahallelerin Yol Sorunu Sona Eriyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı şehrin genelinde kurmuş olduğu şantiyelerle yol çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Dar Gelirli 400 Aileye Doğalgaz Sobası Yardımı

Battalgazi Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere destek amacıyla ilçede hayata geçirilen “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında 400 ailenin evi ısınacak.

Battalgazi’de Tekstilkent Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu

Battalgazi Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü, ilçeye katma değer sağlayarak istihdamı artıracak Tekstilkent Projesi’nde ilk kazma vuruldu.

Toplam 168 haber.