Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çin’in 38’inci Antarktika seferi başladı

Çin Doğal Kaynaklar Bakanlığı, bugün 154 kişilik ekibin “Xuelong” adlı buz kırıcı araştırma gemisiyle Shanghai’dan Antarktika'ya hareket ettiğini bildirdi. Bu, Çin’in Antarktika’ya düzenlediği 38. keşif seferi oldu.

Yoncalı Barajı yapımı yıl sonunda tamamlanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Mobilyanın Büyük Patronları Sektörü Küçük Gördü!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) Haziran 2021’de düzenlediği 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı kapsamında yeni dönem başkanlık seçiminde Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, seçimi kazanarak ikinci kez göreve getirilmişti. 115 üyenin katılım sağladığı seçimlerde Mustafa Balcı 61 oy alırken rakibi Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin ise 54 oy alabilmişti.

Sanayi Sitesi Yatırımlarla Büyüyor

Küçük Sanayi Sitesi’nde oda başkanları ve esnaflarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Burada hamdolsun her geçen yıl büyüyen bir sektör var.

Güneydoğu’nun Sektörel İhracat Rekortmeni Hububat Bakliyat

172 ülkenin sofrasını Güneydoğulu ihracatçılar donattı Bölgeden 172 ülkeye 2 milyar 356 milyon 866 bin dolarlık hububat bakliyat ihracatı Yenilikçi ürünler ihracatta katma değeri yükseltecektir

Cop-26 İklim Zirvesi’nde Gözler Yenilenebilir Enerjide

Yeni Enerji Geçişinde Kilit Rol Rüzgarda!

E-Ticaret’in Kasım Ayı Hedefi 50 Milyar TL

Dijital Pazarlarda Kasım ayında düzenlenecek kampanyalara 30 milyon kişinin katılması bekleniyor.

Ayakkabı Sektörünün İstihdam Çağrısına İşitme Engelliler Federasyonu Kulak Verdi

Pilot Bölge İstanbul’da ilk etapta 7 Bin 500 işitme ve konuşma engelli vatandaşa istihdam sağlanacak

Başkan Fatma Şahin Küresel Isınmaya Karşı Ben De Varım Dedi

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Türkiye genelinde 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarını en az yüzde 80 azaltmak ve ortalama küresel ısınmayı 1,5 santigrat derecenin altında tutmak amacıyla ortak bir vizyonla hayata geçirilen Başkanlar Akdi’ne imzasını attı.

Bakan Dr. Bekir Pakdemirli’den İl Müdürlerine: İşimiz Saha, Gücümüz Saha

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bakanlığına bağlı 81 il müdürüne, “Yarın bugünden daha çok sahada olacağız” mesajı verdi. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bakanlığına bağlı 81 il müdürüne, “Yarın bugünden daha çok sahada olacağız” mesajı verdi.

Başkan Sadıkoğlu İhracat rakamlarımız sevindirici ancak artan maliyetler sanayicimizi zorluyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2020 yılında Malatya’dan toplam 301 milyon dolar ihracat yapıldığını anımsatarak, 2021 yılının ilk 10 ayında (Ocak-Ekim) Malatya’dan geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 325 milyon 148 bin dolar ihracat yapılarak 10 ayda geçen yılın tüm ihracat rakamının üzerine çıkıldığını söyledi.

Başkan Solmaz Artan Gübre Fiyatları Çiftçilerimizi Düşündürüyor

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz Artan Gübre Fiyatları yüzünden Çiftçilerin ve Üreticilerin zor durumda kaldığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Toprak Mahsulleri Ofisi Aracılığıyla Ucuz Gübre desteği verilmesini istedi.

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’nda sıra istasyonlarda

İzmir'de toplu ulaşımın can damarlarından biri olacak Fahrettin Altay - Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının tamamlanmasının ardından istasyon çalışmaları başladı.

Güneydoğu ve Gaziantep 2020 Yılı Toplam İhracatını Geride Bıraktı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Ekim ayı Bölge ihracatına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı.

Genç Girişimciden Organik, Tavuk ve Bıldırcın Yumurtası Üretimi

Malatya’da toptan ve perakende olarak tavuk yumurtası ve bıldırcın yumurtası üretimi yapan genç girişimci Turan Akbulut, bıldırcın yumurtasının diğer yumurtalara oranla daha yüksek proteine sahip olduğunu ifade ederek, üretimi Okul Ve Özel Sektör İşbirliği Kapsamında yaptıklarını söyledi.

TOBB Ticaret Sicili Akademisi Kurdu

TOBB, ticaret sicili müdürlüklerinde hizmet kalitesini artırmak için Ticaret Sicili Akademisi kurdu.

Halk Kart’ın Ekim Ayı Tutarları Hesaplara Yatırıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Kart uygulaması kapsamında 12 bin 881 kişinin hesabına 1 milyon 614 bin 900 TL yatırıldı.

Pire Limanı’nın yüzde 67’si Çinli Cosco’nun oldu

Yunanistan’daki Pire Limanı işletmesinin yüzde 67’lik hissesinin Çinli COSCO Shipping şirketine satışı tamamlandı.

EİB’ten 9 ayda 202 ülke ve bölgeye ihracat

Avrupa kıtasının EİB’nin ihracatındaki payı yüzde 54’e ulaştı

Toplam 1356 haber.