Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: Söğütlü Cami Ranta Kurban Edilmemeli!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü ve Kışla Caddelerinde faaliyetlerine devam eden esnafı ziyaret etti.

Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na 128 ülkeden 3 bin 400 şirket katılacak

6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın (CIIE) yaklaşmasıyla birlikte, çok uluslu şirketler en son teknolojik ürünlerini Çin’e getirmeye başladı.

Keskin Malatya Sahipsiz Değil Sahibi Malatyalılardır

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Biraz vatandaş olarak ta ses çıkarmamız lazım. Ağlamayan bebeğe mama vermezler.

E-ticaret sektörü son çeyrek beklentisi: 650 milyar TL

Yıl boyunca e-ticarette en yüksek ciroya ulaşılan çeyrek dilime girdik. Ekim ayından başlayıp yıl sonuna kadar devam eden 3 aylık süreç, e-ticaret sektörünün kampanya ve indirim çılgınlığı dönemi olarak da biliniyor.

Kuşak ve Yol ülkelerinde 67 bin patent başvurusu yapıldı

Kuşak ve Yol Girişimi, son 10 yılda küresel bilimsel inovasyon açısından katalizör rolü oynadı ve çok sayıda patent başvurusu, laboratuvar ve teşvik edilmiş yetenek ile küresel bilimsel iş birliğine yönelik arayış içinde olanlar için yol gösterici oldu.

İplik Ve Kumaş İthalatına İlave Vergiyle Ayağımıza Sıkıyoruz

İplik, kumaş, hazırgiyim ve ev tekstili ürünlerin ithalatına getirilen yüzde 30-100 arasındaki ilave gümrük vergisi kararı tekstilcilerle hazırgiyimcileri karşı karşıya getirdi. İGV, Türk hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatçılarının tepkisini çekti.

Battalgazi Belediyesi’nden İş Yeri Ve Arsa Satışı

Battalgazi Belediyesi tarafından Alacakapı Mahallesi’nde bulunan 23 adet işyerinin ve Çolaklı Mahallesi’nde bulunan 1 parselin satışı yapılacak. Açık artırma usulüyle ihale şeklinde yapılacak olan satışlara isteyen herkes katılabilecek.

Tekstilde Yakaladığımız İvme Başka Şehirlere Mi Kayıyor?

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, OSB'de ve şehrin farklı noktalarında faaliyet yürüten tekstil firmalarını ziyaret etti.

Kuşak ve Yol kapsamında Çin-Türkiye dijital ekonomi işbirliği

Kuşak ve Yol Girişimini destekleyen ilk ülkelerden bir olan Türkiye, zamanla kalkınma stratejilerine ilişkin süreçlerini Çin ile uyumlulaştırdı ve her iki ülke Kuşak ve Yol çerçevesinde önemli partnerler konumuna geldi.

Kuru incirimiz 109 ülkenin ağzını tatlandırdı

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya birincisi olduğu, tüm semavi dinlerde kutsal meyve olarak tanımlanan cennet meyvesi kuru incirde 2022/23 sezonu ihracatta tarihi bir başarıyla sonuçlandı.

Malatya'da deprem olmamış gibi bir algı yürütülüyor

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu, "Sanayi esnafımızın sesini duymayanlar, şehirde her şey düzelmiş sanki deprem olmamış gibi algı yaratanlar bu kadar insanın vebalini nasıl ödeyecekler!” sorusunu yöneltti.

Çin’in ‘altın haftası’nda iç turizm geliri 100 milyar doları geçti

Resmi istatistik verileri, Çin turizm pazarının, 6 Ekim Cuma günü sona eren Sonbahar Bayramı ve Ulusal Bayram tatili döneminde yaklaşık 753,4 milyar yuanlık (yaklaşık 103,2 milyar dolarlık) bir gelir yarattığını ortaya koydu.

İsrail’de satılan elektrikli araçların yüzde 62’sini Çinliler üretti

İsrail Otomobil İthalatçıları Birliği tarafından açıklanan istatistiksel veriler, yılın ilk 9 aylık dönemi içinde Çinli elektrikli otomobil markalarının İsrail’de sürümü gerçekleştirilen bu tür araçların yüzde 62,19’luk bir oranını oluşturduğunu gösterdi.

Keskin' Malatya Valisi Sayın Ersin Yazıcı'ya Çağrımızdır'

MESOB Başkanı Şevket Keskin'den Malatya Valisi Ersin Yazıcı'ya yıkımların bölge, bölge yapılması çağrısı

Başkan Özcan Kayısı Çekirdeği İhracatında Yaşanan Sorun Ve Talepleri İletti

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber'i ziyaret etti.

Sadıkoğlu: 'Destekler Artarak Devam Etmeli'

(MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya sanayisi 6 Şubat öncesine dönemedi. Deprem bölgesine verilen destek ve kolaylaştırıcı adımlar artarak devam etmeli'

Başkan Sadıkoğlu: Daha hızlı toparlanmak adına önemli!

Resmi Gazetede yayımlanan kararla Battalgazi Fırıncı'da ve Eski Malatya'da yeni sanayi alanlarının belirlenmesini değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, var olan sanayi bölgelerinin dışında yeni sanayi alanlarının oluşturulmasının üretim gücünü artırarak daha hızlı toplanmak adına önemli olduğunu vurguladı.

Çin’in “altın haftası”nda seyahat çılgınlığı yaşanıyor

Hem Sonbahar Ortası Festivali’ni hem de Ulusal Gün tatilini kapsayan bu yılın süper uzun “altın haftası” tüm hızıyla devam ederken, Çin halkı bu haftadan en iyi şekilde yararlanmak için yollara çıkıyor.

Keskin’den Bakan Işıkhan’a Ziyaret

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti.

Toplam 1357 haber.