Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İnşaat Faaliyetleri Yavaşladı

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Aralık Ayı Raporu’nu açıkladı.

Kentin Eski Çöpleri Elektrik Olarak Geri Dönüyor

Mersin’i daha temiz ve yaşanılabilir bir kent haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında toplanan evsel nitelikli katı atıklardan 85 bin hanenin aydınlatma enerjisine eş değer elektrik üretti.

Aralık'ta Malatya Havalimanı'nda 53.636 Yolcuya Hizmet

Malatya Havalimanı'nda aralık ayında,iç hat yolcu trafiği53.491, dış hat yolcu trafiği 145 oldu. Böylece aralıktatoplam53.636yolcuyahizmet verildi.

İzmir’de 20 bin öğrenciye 20 milyonluk destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk ve ortaöğretimde eğitim gören çocuklara sağladığı bot ve mont desteği için 20 milyon liralık ödemeyi İzmir Şehir Kartlarına yatırdı. Kartlarla yapılacak alışveriş sayesinde İzmirli esnaf da derin bir nefes alacak.

Malatya’nın ihracat rakamlarına deprem etkisi!

6 Şubat depremi Malatya’nın ihracatına büyük darbe vurdu. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya’nın 2023 yılı ihracatı önceki yıla göre yüzde 13,5 düşüşle 392 milyon 152 bin dolar olarak gerçekleşti.

Ankaralılar 2023 Yılında En Çok Domates Ve Karpuz Tüketti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nin 2023 yılına ait sebze-meyve verileri açıklandı.

Çin’in 11 aylık çelik ihracatı 82 milyon tonu geçti

Çin Devlet Gümrük Genel İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, yılın ilk 11 ayında Çin’in çelik ihracatı hacmi geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 35,6 artışla 82 milyon 660 bin tonu buldu.

İlhan: Gerçek Olmayan Kârların Vergilendirilmesi İle Karşı Karşıyayız

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından Enflasyon Düzenlemesi Semineri düzenlendi.

Çin’in 2 bin 200 metre yükseklikteki rüzgar santrali üretime başladı

Çin’in güneybatı kesimindeki Yunnan eyaletinin Qiubei ilçesinde yer alan, ülkenin plato ve dağlık bölgede kurulan en büyük ölçekli rüzgâr santrali hizmete girdi.

Xinjiang’da kış turizmine ilgi artıyor

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde kış turizmi ekonominin güçlenmesine katkı sağladığı gibi, kırsal kesimin canlanmasına da güç katıyor.

Türk ihracatçısı Hindistan pazarında büyümek istiyor

Türk ihracatçıları, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan ve ekonomisi her geçen gün büyüyen Hindistan pazarında konumunu güçlendirmek istiyor.

Çin, 1010 ürünün 2024 gümrük vergisinde indirime gidecek

Devlet Gümrük Vergi Tarifeleri Komisyonu, ekonomiyi desteklemek için dış ticaretin bir tür kaldıraç işlevi görmesi gerçeğinden hareketle, ülkenin gümrük politikasında birçok ayarlama yapılacağını açıkladı.

Çin, 2024’te özel sektörün gelişimine öncelik verecek

Merkezi Ekonomik Çalışmalar Toplantısı 11-12 Aralık günlerinde Beijing’de düzenlendi.

Çin’in 11 aylık elektrik tüketimi, 8 trilyon KwH’i aştı

Ekonomik faaliyetin en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilen elektrik kullanımı Çin’de, 15 Aralık Cuma günü açıklanan resmi verilere göre, kasım ayında çok ciddi bir büyüme kaydetti.

Çin bankaları, 11 ayda 3 milyar dolarlık kredi sağladı

Çin Halk Bankası (PBOC), 13 Aralık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkenin adlandırılmış kredilerinin bu yılın ilk 11 ayı zarfında 21,58 trilyon yuan (3,03 milyar dolar) olduğunu açıkladı Çin bankaları, kasım ayı içinde 1,09 trilyon yuan cinsinden yeni kredi sağladı.

Meski, 150 Milyon Euroluk Dev Projeleri Hayata Geçiriyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibe desteğiyle birlikte Mersin’in altyapı ihtiyacına uzun yıllar çözüm olacak projeleri hayata geçirecek.

Yabancı Turist Türkiye Dedi, Turizmde Toplam Ziyaretçi 50,2 Milyon Kişiyi Aştı

Dünyanın en önemli kruvaziyer turizmi destinasyonlarından olan Türkiye, yabancı turistlerin tercihi olmaya devam ediyor.

ADB, Çin ve Hindistan’ın büyüme beklentilerini yükseltti

Asya Kalkınma Bankası’nın (ADB) yeni raporunda, Asya ve Pasifik’teki gelişmekte olan ekonomilere yönelik büyüme tahminini yükseltti.

İnşaatın 6 Aylık Yükseliş Seyri Son Buldu

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı.

Toplam 1342 haber.