Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: Temmuz Ayında İhracatımız ! Arttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı.

Keskin’den Anahtar Verilen Esnaflara İşyerinizi Açın Çağrısı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ankara Esnaf Çarşısı’nda aldırana işyeri çıkan herkesin hemen işyerlerini açmalarını, aksi takdirde açılmayan işyerlerinin sırada bekleyen esnaflara verileceğini açıkladı.

Dünyanın İlk 8 Mobilya Üreticisi Arasında Yer Alan Türkiye, Güney Afrika Pazarına Odaklandı

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği 2-5 Ağustos tarihlerinde, Afrika kıtasının en büyük 3'üncü ekonomisine sahip Güney Afrika Cumhuriyetine mobilya sektörüne yönelik Ticaret Heyeti organizasyonu gerçekleştiriyor.

Malatya TSO üyelerinin sorunları bakanlıklara iletiliyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 7. Meslek Komitesine üye müteahhitlik firmalarının sorun ve talepleri hazırlanan resmi yazı ile ilgili bakanlıklara gönderildi.

Başkan Sadıkoğlu: Depremin Yaralarını Birlik Beraberlik İçinde Saracağız

Osmaniye Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Sait Çenet, beraberinde OTB Meclis Başkanı Nuh Türk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamza Bağrıaçık ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demir ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Shanghai’nin 6 aylık büyümesi yüzde 10’a yaklaştı

Çin’de 31 eyaletin yılın ilk yarısındaki GSYİH verileri açıklandı. GSYİH açısından Guangdong, Jiangshu ve Shandong, ilk üç sırada yer alıyor.

Türkiye’nin 6 Aylık Su Ürünleri İhracatı 829 Milyon Dolara Ulaştı

Türkiye’de 2000 sonrasında ihracatın yıldız sektörlerinden birisi olan su ürünlerinin ihracatta 2023 yılı ilk yarı karnesi belli oldu. 2022 yılının ocak-haziran döneminde 760 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırmış olan su ürünleri sektörü, 2023 yılının ilk yarısında ihracatını yüzde 9’luk artışla 829 milyon dolara taşıdı.

Malatya'da Ekmek 7.5 Lira Oluyor

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, 1 Ağustos'tan itibaren 200 gram ekmeğin 7.5 liradan satılacağını açıkladı.

Çin’de günlük hava trafiği, salgın öncesi döneme yaklaştı

Çin’de günlük uçuş sayısı, resmi verilere göre, içinde bulunduğumuz yılın ilk yarısında, salgın öncesi 2019 yılındaki düzeyinin yeniden yüzde 89 kadarına varmış bulunuyor.

Düşüşte olan altın tüketimi yeniden tırmanışa geçti

Çin Altın Derneği (China Gold Association-CGA), yılın ilk yarısında ülkede altın üretiminde ve tüketiminde istikrarlı artış görüldüğünü bildirdi.

Sadıkoğlu: Yıkımlar daha da hızlandırılmalı

Ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerinin daha da hızlanması gerektiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yıkılan binalardan çıkan ve kansere neden olan asbest maddesinin azaltılması için tazyikli su kullanımının artırılması gerekiyor” dedi.

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi Dünya Standartlarının Üstünde Bir Yapı

Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde İncelemelerde Bulunan Başkan Gürkan' Malatya 10 Kat Daha Zenginleşecek'

Başkan Çınar'dan Belediye Personellerine Müjde' Maaşlara Yüzde 45 Zam'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın Zam müjdesi Yeşilyurt Belediyesi Personellerinde bayram havasına dönüştü.

Gürkan'dan Büyükşehir Personeline Yüzde 45 Zam

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan MELİD Ulaşım ve Hizmet Grupları San. ve Tic. Anonim Şirketine bağlı 696 sayılı kanun hükmünde kararname kapsamında çalışan personellerin maaşlarına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından E oranında zam yapıldı.

Sabiha Gökçen’den bir Temmuz rekoru daha

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda 23 Temmuz Pazar günü gerçekleşen 686 uçuşta, 124 bin 478 yolcu seyahat etti.

Fransa ve İngiltere Çin’e yatırımda rekor kırdı

Aralarında gelişmiş ülkelerin de yer aldığı çok sayıda ülke, yılın ilk yarısında Çin’e yönelik yatırımlarını artırmaya devam etti.

Türkiye dünyanın kedi köpek maması ihtiyacını karşılıyor

Kedi-köpek maması ihracatında hedef 100 milyon dolar

Rusya’ya domates ihracatında kota 500 bin tona çıktı

Türkiye’nin Rusya’ya domates ihracatında 350 bin ton olan kota 500 bin ton’a çıkarıldı.

Çin yeni rezerv arayışında: 10 bin metreden derin kuyu açılacak

Çin'de içerdeki doğal gaz talebini karşılamakta amacıyla China National Petroleum Corp. tarafından 20 Temmuz Perşembe günü Sichuan eyaletinin ortasında 10 bin 520 metrelik bir kuyu açmaya başladı.

Toplam 1356 haber.