Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sadıkoğlu Nakit Sıkıntısı Domino Etkisiyle Tüm Piyasayı Etkiliyor

Malatya'ya yeni atanan Halk Bankası Malatya Bölge Müdürü Recep Türközü ve Vakıfbank Malatya Bölge Müdürü Hakkı Şener Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Elazığ Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Elazığ Belediyesi ile HİZMET-İŞ Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Malatya'da esnaf ve ustaları için konteyner kent

Malatya’da küçük sanayi sitelerinde faaliyet gösteren mobilyacı, ağaç sanatkarları ve tamirci esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışanların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için 3 ayrı esnaf ve sanatkar odasının işbirliği ile yaptırılan 440 konteynerin alt yapı çalışmaları sürüyor.

Çin Kalkınma Bankası, Afrikalı KOBİ’lere 400 milyon dolar kredi verecek

Çin Kalkınma Bankası ile Afrika İthalat-İhracat Bankası, Kahire’de Afrikalı KOBİ’ler için 400 milyon dolar değerinde özel bir kredi anlaşması imzaladı.

Esenlik Ticari Direktörü Ömür Yoldaş'tan Esenlik Marketlere Ziyaret

Esenlik Ticari Direktörü Ömür YOLDAŞ ve Dış Birimler Koordinatörü Eyüp Mustafa ALKAN Büyük indirimler ile yeni hizmete açılan Fahri Kayahan ve Samanköy Konteyner Kent Şubelerini ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundular.

Çin’in Afrika ülkeleriyle ticareti 156,4 milyar dolara ulaştı

Afrika’nın 18 ülkesinden ithal ettiği ürünlerin yüzde 98’inin üzerinden alınması gereken gümrük vergilerini 2022’de iptal etmesine karşın, ihraç ettiği ürünler işlenmiş ürünler olan Çin, Afrika ile alışverişinde dış ticaret fazlası vermeye devam ediyor.

TOKİ Güvenlik Hizmetini Malatya Firmalarından Almalı

MTSO Başkanı Sadıkoğlu, 'Şehrimizde TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutlarının güvenlik işlerinin il dışından firmalara verilmesi Malatya'daki güvenlik şirketlerine yeni bir deprem etkisi yaratmıştır.

Çin’de bankaların 6 aylık kârı 1 trilyon 300 milyar yuana ulaştı

Çin’de yılın ilk yarısında ticari bankaların kaydettiği net kârların yıllık bazda yüzde 2,6 artışla 1 trilyon 300 milyar yuana ulaştığı bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Ekmek Fiyatlarında İndirime Gitti!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bünyesinde hizmet veren Halk Yiyecek ve İçecek Dağıtım İşletmeleri’nde (HAYDİ) satışı yapılan ekmeklerin fiyatında indirime gidildi.

Çin’de hizmet sektörünün büyüklüğü 33 trilyon yuana ulaştı

Çin’de yılın ilk yarısında hizmet sektöründe gerçekleştirilen katma değerin yıllık bazda yüzde 6,4 artışla 33 trilyon yuana ulaştığı bildirildi.

Başkan Sadıkoğlu: Faizsiz Kredi Ve Hibe Desteği Bekliyoruz

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’daki deprem hasarının görünenden daha fazla olduğunu belirtip, finans desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası Başladı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB Türkiye Ekonomi Şurası da Konuştu

Ekonominin İtici Gücü: Girişimcilik

Girişimci sayısının arttırılması, bugün gelinen noktada gerek gelişmekte olan gerekse de gelişmiş ülkelerin tamamının ortak çözüm aradığı bir konuların en başında geliyor.

Temmuz Ayında Malatya Havalimanı’nda 69.508 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2023 yılı Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu: 5 Bin Ton Yaş Kayısı İhracatı Gerçekleştirdik

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin yaş kayısıya ilgisinin her geçen yıl arttığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Bu sezon Malatya’dan yaklaşık 5 bin ton yaş kayısı ihracatı gerçekleştirdik” dedi.

Çin lityum pil ihracatında rekora koşuyor

Çin’in lityum pil ihracatı, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 58,1 oranında arttı.

MTSO Başkanı Sadıkoğlu Talepleri Bakan Şimşek'e İletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sunulan dosyada şehrin ekonomik olarak yeniden ayağa kalkması için atılması gereken talepler yer aldı.

Yazıhan OSB Bölgesine 60 Milyonluk Ek Ödenek

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Kurucu Ortağı olduğu Yazıhan ilçesinde yapımı devam eden 312,82 hektar alan üzerine kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesine 60 milyon TL ek ödenek tahsis edildi.

Başkan Sadıkoğlu: Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilmesinde teminat şartı kaldırılmalı

Depremzede işverenin her konuda desteklenmesi çağrısı yapan Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat depremlerinin üzerinden 6 ay geçti.

Toplam 1350 haber.