Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Keskin Ahilik Kültürü yaşatılıyor olsaydı, depremlerde bu kadar ağır bedel ödenmezdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Kültürü yaşatılıyor olsaydı, depremlerde bu kadar ağır bedel ödenmezdi

Başkan Sadıkoğlu: Hal binasının tadilatı hızlıca yapılmalı

Malatya Sebze Meyve Hali'ni ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Esnafımız hasar alan hal binasında ticaretini sürdürmek için mücadele ediyor.

Kuru Meyve Sektörü ABD, Çin Ve Japonya’ya İhracatını 10 Yılda İkiye Katladı

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısının domine ettiği kuru meyve sektöründe Türkiye, TURQUALİTY Projeleriyle Çin, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’ne son 10 yılda ihracatını yüzde 101 artırarak 93 milyon dolardan 187 milyon dolara çıkardı.

Başkan Sadıkoğlu'ndan Esnaf Ziyareti

MTSO Başkanı Sadıkoğlu: Çarşıdaki ağır hasarlı binalar biran önce yıkılmalı

Kur Korumalı Mevduatın Alternatifi Konut Olabilir

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Ağustos Ayı Raporu’nu açıkladı.

Çin, sübvansiyonuyla 2 milyon konut inşa ediyor

Çin Konut İdaresi, gençlerin ve yeni yurttaşların ikametgâh konusundaki sorunlarını çözmek amacıyla bu yılın başından beri hükümet tarafından sübvanse edilen lojman konut projelerinin inşa sürecine ivme kazandırıldığına işaret etti.

Türk Dünyası İş İnsanları İstanbul’da Buluştu

Türk Dünyası İş Forumu, Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Otomobil satışları ağustos ayında da artışını sürdürdü

Çin Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan verilere göre, ülkede araç satışları ağustos ayında yıl bazında yüzde 8,4 oranında artarak 2 milyon 582 bin birime vardı. Yine aynı ayda, ülkenin araç üretimi bir yıl öncesinin aynı ayına kıyasla yüzde 7,5 oranında ilerleyerek 2 milyon 575 birime ulaştı.

81 ilde eşzamanlı 54 bin 776 toplu tüketim yeri denetlendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yönelik 21 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde 81 ilde eş zamanlı olarak 54 bin 776 denetim yapıldığını, bu denetimler sırasında 245 adet idari yaptırım uygulandığını açıkladı.

Çin’de yılın ilk 7 ayında 28 bin 406 yabancı sermayeli şirket kuruldu

23. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı, Ximen kentinde devam ediyor. Fuar sırasında 2023 Dünya Yatırım Raporu ve 2023 Çin’deki Yabancı Sermaye İstatistik raporu yayınlandı.

TİGEM İşletmelerinden Hasat Rekoru

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı işletmelerde 392 bin ton mahsul ile tüm zamanların hububat üretim rekoru kırıldığını bildirdi.

Milas Yağlı Zeytini AB Tescili Aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Milas yağlı zeytini Avrupa Birliğinden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.

Ağustos Ayında Malatya Havalimanı'nda 68.205 Yolcuya Hizmet

Ağustos ayında Malatya Havalimanı'na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 430, dış hatlarda 2 olmak üzere toplamda 432'ye ulaştı.

Kuru İncirde İhracat Hedefi 300 Milyon Dolar

Cennet meyvesi kuru incirde yeni sezona başlama heyecanı yaşanıyor. Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incirde 2023 rekoltesinin 2022 yılı seviyelerinde olacağı öngörüldü.

Malatya TSO'da' Yerinde Dönüşüm' Toplantısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde, MTSO Meclis Başkanı Hakan Er, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Ahmet Şahin'in katılımıyla 'Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı' düzenlendi.

EİB’nin ihracatı ağustos ayında 1,5 milyar doları aştı

Ege İhracatçı Birlikleri’nin ağustos ayı ihracatı 1 milyar 522 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. 2022 yılı ağustos ayında 1 milyar 531 milyon dolarlık ihracata imza atan EİB’nin ihracatı yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

Başkan Sadıkoğlu: Yer Tahsisi Sorun Ve Sorumlulukları Bitirmiyor

Yeni Kuyumcular Çarşısı’nı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın çarşıyı yapılandırmak için ciddi bir maddi yükün altına girdiğine, bazı taleplerin ise göz ardı edildiğine dikkat çekerek ‘Esnafa yer tahsisi sorun ve sorumlulukları bitirmiyor. Bu alanları en iyi hale getirmek için destek olunmalı’ dedi

Çin’de vadeli işlem piyasası 949 milyon lota ulaştı

Çin Vadeli İşlemler Birliği tarafından açıklanan verilere göre, ülkedeki vadeli işlemler piyasası ağustos ayında büyümeye devam etti.

Çin, 2023'te 16 e-ticaret üssü daha kuracak

Çin Ticaret Bakanlığı, bu yıl elektronik ticaret ulusal merkez listesine 16 e-ticaret parkı daha ekleneceğini açıkladı.

Toplam 1350 haber.