Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yeşilyurt Belediyesi’nden Depremzede Üreticilere Büyük Destek!

Hasadı Yapılan Arpa Yem Haline Getirilip Depremzede Üreticilere Dağıtılacak

Reis; esnaf suçlu değil esnaf borçlu

“İlk günden itibaren söyledik, her gün tekrarladık, her hafta hatırlattık, yine söylüyoruz; Malatya’da ticari hayatı ayağa kaldırmadan bu şehri, ayağa kaldıramazsınız."

Animasyon fuarında 1.4 milyar yuanlık anlaşmaya imza atıldı

19. Çin Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Endüstri Fuarı, Zhejiang eyaletinin merkezi Hangzhou kentinde düzenlendi.

Tarım Ve Orman Bakanlığı Kırsalı Kalkındıracak Projelere 1 Milyar 222 Milyon Tl Hibe Desteği Sağlayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında; Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi, Modern Basınçlı Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi ve Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesine yönelik başvurular sonuçlandırıldı.

İlk 1000 ihracatçı listesinde 159 Egeli yer aldı

Ege Bölgesi, ihracatçı firmaların şampiyonlar ligi konumundaki ilk 1000 ihracatçı listesinde 159 firma ile güçlü konumunu sürdürdü.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı Yoğunluğu Başladı

Okullarda yaz tatilinin başlaması ve bayram tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle Şehrin Havalimanı Sabiha Gökçen’de turizm sezonu yoğunluğu başladı.

Başkan Sadıkoğlu Üye Aidatlarının TOBB Tarafından Üstlenilmesini Talep Etti

Depremzede firmaların daha hızlı ayağa kalkabilmesi için her türlü desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, üyelerin oda aidatlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından üstlenilmesi talebinde bulundu.

Türkiye Buğday Hasatında Verim Artışı Bekleniyor

Kurak geçen sonbahar ve kış aylarından sonra bahar ayında artan yağışlar, buğday verimliliği açısından Türkiye’nin yüzünü güldürdü. (TMO) Toprak Mahsülleri Ofisi’nin uyguladığı alım politikası ve teşvikler, çiftçilerin buğday ekimine yönelmesine katkıda bulunarak ekim alanı oranında Zrtışa yansıdı

Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Malatya Ekonomisi Hakkında Bilgiler Aldı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, heyetiyle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Çin, ekonomiyi canlandırmak için faizleri düşürüyor

Çin Halk Bankası (Çin Merkez Bankası), ülke ekonomisinin bazı sektörlerinin canlanma sürecine katkıda bulunmak amacıyla, söz konusu sektörlere ilişkin faaliyetlere dönük faiz oranlarını 20 Haziran Salı gününden itibaren düşürdüğünü açıkladı.

İkinci El Araç Satışlarında 6 Ay 6000 Km Kuralı Uzatıldı; Bireysel Satışlara Da Sınırlama Getirilecek

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç: “Bireysel satışların da bu uygulamaya tabi tutulması sektördeki fırsatçılığın, kayıt dışılığın ve fiyat artışlarının önüne geçmek adına çok önemli bir gelişme; sektörde rahatlama olacak…”

Hibe Destekli Projelerle Ticareti Canlandırmak Hedefleniyor

BM İşbirlikleri ve Kalkınma Finansmanı Yöneticisi Bülent Açıkgöz, beraberinde BM İnsani Gelişme ve Kalkınma Uzman Yardımcısı Emil Palson ve BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Uzman Yardımcısı Faruk Karaduman ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Yöresel Ürünler Pazarı’nda Faaliyete Başlayan Peynirci Esnaflarından Başkan Gürkan’a Teşekkür

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı dükkânları yıkılan peynirci esnafları, vatandaşlara tekrardan hizmet verebilmeleri için Malatya Büyükşehir Belediyesine ait Yöresel Ürünler Pazarı’na yer tahsisleri yapılarak, yeniden hizmet vermeye başladılar.

Çin, elektrikli araçlar için kasabalara da şarj altyapısı kuracak

Çin, ülkenin yeni enerji araçlarının (NEV) hızlı gelişimini karşılamak için yüksek kaliteli bir şarj altyapısı ağının inşasını daha da artıracak.

Katma Değerin Merkezi Torbalı İhracat Rekorları Kırmaya Devam Ediyor

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ekonomi Gazetesi iş birliğinde düzenlediği “Ege İhracat Buluşmaları”nın bu sefer ki durağı İzmir’in en yoğun sanayi bölgelerinden ve tarımsal üretimde de büyük gelişme gösteren Torbalı ilçesiydi.

Hisarcıklıoğlu Barışın Tüccarları Yönetim Kuruluna Seçildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 170 ülkede 45 milyondan fazla şirketi kapsayan dünyanın en büyük iş dünyası organizasyonu olan ICC’nin Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Keskin Yerel Kurumlara Yetki Ve Destek Verilseydi Çarşı 7 Ayda Bitirilirdi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yayında yapılan Malatya Geçici Ticaret Merkezi’nde işyerini açan esnafları ziyaret etti.

Shanghai ve Shenzen borsalarına 7.2 milyar dolarlık hisse senedi girişi başladı

Yaklaşık 51,9 milyar yuan (yaklaşık 7,28 milyar dolar) değerindeki kilitli hisse senetleri bugün Çin borsalarında işlem görmeye uygun hale geldi.

İnşaat Sektörü Yükselişe Geçiyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Mayıs Ayı Raporu’nu açıkladı.

Toplam 1356 haber.