Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Dünya’nın En Zengin Mutfak Kültürüne Sahibiz

Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yurt dışından, Azerbaycan, Özbekistan, Endonezya ve 13 ilçe kadın kooperatiflerinin de katıldığı ‘Gastronomi Workshop’ Sümer Park’ta bulunan Yöresel Ürünler Pazarının bulunduğu alanda gerçekleştirildi.

Başkan Gürkan, Bizim Derdimiz Memleketin Birliği Ve Beraberliğidir

Malatya Yerel Dernekler Federasyonu (MA-DEF) tarafından organize edilen 4. Yakınca Birlik ve Beraberlik Şenliği yapıldı.

-GASTRONOMİ Öğrencileri, Local Chef’te Gaziantep Yemekleriyle Yarıştı

Uluslarası Gastronomi Festival’inde (GastroAntep) ülkenin başarılı üniversitelerinden gastronomi öğrencileri, Local Chef Yarışmasında Gaziantep yemekleriyle yarıştı.

Vali Şahin, Malatya'ya Arslantepe Buluşması Açılış Programına Katıldı

Malatya Valisi Hulusi Şahin Bu yıl düzenlenen "2. Uluslararası Melita'dan Malatya'ya Arslantepe Buluşması Açılış Programına Katıldı.

Gürkan, Geçmişimizin Öğretisini Doğru Bir Şekilde Gelecek Kuşaklara Aktarmak Görevimizdir

Malatya’nın fethinin 921’inci yıl dönümü kutlamalarıyla birlikte 17-20 Eylül tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri etkinliklerinin açılış programı gerçekleştirildi.

Büyükşehir’in Turizme Kazandırdığı Tarihi Kervansarayda ‘Ahilik’ Kutlaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan 790 yıllık tarihi Sultanhanı Kervansarayı’nda gerçekleşen Ahilik Kutlaması’na katıldı.

Başkanlar Müzelere Hayran Kaldılar

Eskişehir’e gelen ve yaptıkları başarılı çalışmalarla dikkat çeken kadın belediye başkanları, ziyaret ettikleri İmren Erşen Oya Müzesi ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ne hayran kaldılar.

Melita'dan Malatya'ya Arslantepe Buluşması Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Basın Toplantısına Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Yerel ve Ulusal Basın Temsilcileri katıldı.

Belmek’te Yeni Dönem Kurs Kayıtları Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Gürkan: Geçmişini Bilmeyen Gününe Ve Geleceğine Hükmedemez

Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri etkinliği için basın toplantısı düzenlendi.

Malatya Sanatsal Çalışmayla Artık Daha Renkli

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun görülen yerler ile duvarlara İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesinde eğitim gören Güzel Sanatlar Bölümü Resim Öğretmenliği öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, sanatsal çalışmalar devam ediyor.

Kültür Ve Sanata Yatırımda Sınırımız Yok

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sanatçı alımı gerçekleştirdi. 2020 yılında yeni alımlarla kadroları güçlendirilen sanat ekibi, ihtiyaç dahilinde genişlemeye devam ediyor.

Yaz Konserlerinde Zara Ve Fettah Can Sevenleriyle Buluştu

Büyükşehir Belediyesi eylül ayında da Başkentlileri çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor.

3. Geleneksel Balık Festivali’nin Açılışı Gerçekleştirildi

3. Geleneksel Balık Festivali’nin açılış programında konuşan Başkan Güngör, “Denizi olmayan bir şehirde balıkçılığın ön plana çıkması ve ihracat yapılıyor olması son derece kıymetli.

Kıbrıs’ın ilk yüzen gemi müzesi Denizcilik Tarihi Müzesi TEAL, Girne Limanı’nda yerini aldı!

Kıbrıs’ın ilk yüzen gemi müzesi TEAL, Denizcilik Tarihi Müzesi’ne dönüştürülmek üzere, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın katılımıyla düzenlenen törenle Girne Limanı’nda inşa edilen özel alana yerleştirildi.

Kadınlar Burada Emeklerinin Karşılığını Alıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kadın üreticileri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği kadın üretici stantları, bu kez ‘kışlık’ ürünlerle Yoğurt Pazarı’nda kuruldu.

MÜSİAD, Türkiye Ve Bölgenin En Kapsamlı Ticaret Fuarına Hazırlanıyor

Türkiye ve bölgenin en önemli karma ticaret fuarlarından olan MÜSİAD EXPO, 2-5 Kasım tarihlerinde 19'uncu kez kapılarını açıyor.

Nobel Barış Ödülü Adayı Yazardan Yeni Kitap: Teslimiyet Psikolojisi

Kitapları 73 dile çevrilen, 84 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel barış ödülü adayı Akif Manaf’ın, okurlar tarafından heyecanla beklenen yeni kitabı “Teslimiyet Psikolojisi” raflardaki yerini aldı.

Başkan Güder Yaz Akşamları Programıyla Muhabbetin Artmasını Hedefliyoruz

Battalgazi Belediyesi’nin yaz akşamlarında ilçe halkının keyifli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla düzenlediği “Battalgazi’de Yaz Akşamları” programı Göztepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Toplam 876 haber.