Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Malatya kayısısı kitabı finalde yarışacak

Malatya’nın sembolü ve en önemli ihraç ürünü olan kayısı konusunda hazırlanan 2021 yılında Türkçesi, 2022 yılında İngilizcesi yayınlanan “Malatya Kayısısı” isimli kitap, ‘Gourmand World Cookbook Awards 2023’ün kazananlar listesine girerek finalde yarışmaya hak kazandı.

Gençler Büyükşehir Belediye Yatırımlarını Yerinde İnceledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları yerinde incelemek amacıyla gezi programı düzenlendi.

Battalgazi Belediyesinden 'Kadına Şiddet'e Hayır' Konferansı

Battalgazi'deki Liseler Arası Ödüllü Resim Yarışması Sonuçlandı

Arslantepe Höyüğü Karşılama Merkezi Yapım Protokolü İmzalandı

26 Temmuz 2021 Yılında UNESCO tarafından düzenlenen Dünya Mirası Komitesi’nin genişletilmiş 44. Oturumunda Dünya Mirası Listesine alınan Arslantepe Höyüğü’ne karşılama merkezi yapılması için Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında bir protokol imzalandı.

Kırkgöz Sahil Parkı Projesi’nde Çalışmalar Hız Kesmiyor

Battalgazi’nin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan ve Malatya’yı ilk kez sahille buluşturacak olan Kırkgöz Sahil Parkı Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, bu önemli yatırımı ilçeyle buluşturan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bu dev projemizi 2023 yılında vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Dantel Anglez El Sanatları Sergisi’nin Açılışını Yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) kursiyerlerince hazırlanan 200 eserin yer aldığı Dantel Anglez El Sanatları Sergisi’nin açılışına katıldı.

Hayal Gücü Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hayal Gücü Merkezi’nin hayalini güce çeviren insanları ve çalışmaları ödüllendirdiği “Hayal Gücü Ödülleri”nde, kazananlar belli oldu.

Hobi Parkı’nda Sona Gelindi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi 68'liler Ormanı karşısındaki alanda yapımına başladığı Hobi Parkı projesinde sona gelindi

Lal Müzikaline Muhteşem İlgi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ücretsiz olarak Eskişehirli tiyatroseverlerle buluşturduğu Tiyatro Kale’nin “Lal” isimli müzikali, seyircilerin yoğun ilgisi ile sahnelendi.

Analı Kızlı - Yemek Yarışması Yapıldı

Yeşilyurt'ta Analı-Kızlı' Geleneksel Yemek Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Tarihi Kentler Birliği Üyeleri Mersin’i Tanıma Fırsatı Buldu

Mersin'in Arkeolojik Zenginliği, Doğal Güzelliği Ve Kentsel Mirası Katılımcıları Çok Etkiledi

Konak'ın Sokakları Turizme Kazandırılıyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Konak'ın Geleneksel Yapıları 'Sokak Sağlıklaştırma' Projeleriyle Aslına Kavuşuyor

Yeşilyurt Belediyesi ‘Namazla Diriliş’ Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Hayatımızın Merkezinde Namaz Olmalı

Şeyh Şamil Ve Fatih Kültür Merkezleri Tamamlanma Aşamasına Geldi…

Sivas Belediyesi, her yaştan insanın sosyal hayata daha etkin katılımını sağlamak ve meslek edinmelerine yardımcı olarak istihdamı artırmak adına bünyesindeki eğitim, kültür ve yaşam merkezlerine yenilerini kazandırıyor.

Önce Öğrendiler Sonra Özel Turnuvaya Katıldılar

Battalgazi Belediyesi tarafından Sosyal Yaşam Merkezi'nde kurs alan görme engelli bireyler için düzenlenen 1.Görme Engelliler Satranç Turnuvası heyecanlı anlara sahne oldu.

Üniversite Öğrencileri, Yeşilyurt’un Tarihi Ve Doğal Zenginliklerine Hayran Kaldı

Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Sosyal Medyadan Sosyal Hayata-Yeşilyurt’ta Sonbahar’ programına katılarak Tarihi Yeşilyurt Konakları ve Müzeleri gezip, doğa yürüyüşü yapan 300 üniversite öğrencisi, Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel mekânları ile tabiat güzelliklerine hayran kaldılar. Programa katılan öğrenciler doğal ortamda keyifli bir hafta sonu yaşadılar.

Gaziantep En Sevilen Şehir

Gaziantep, WWF'nin küresel çapta organize ettiği, Tek Dünya Kentleri Yarışması (OPCC) kısa listesinde yer alan 27 ülkeden 63 şehrin “en sevilen şehir” olmak için dostane şekilde yarıştığı Kentimi Seviyorum Kampanyası’nın bölgesel sonuçlarında Avrupa, Afrika ve Batı Asya Bölgesi birincisi oldu.

Mersin'in Özel Aşçıları İddialı: Masterchef’e Hazırlanıyoruz

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelsiz bir kent amacıyla hayata geçirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Yabancı basın mensupları Malatya'yı Mercek altına aldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından düzenlenen UNESCO Rotası kapsamında, iki ayrı kafile halinde Malatya’ya gelen yabancı basın mensupları, ilimizin tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.

Toplam 872 haber.