Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Başkan Şahin Gastroantep İçin Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde 15-18 Eylül tarihleri arasında, bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) için, Gazi şehirli basın mensuplarının katılımıyla toplantı düzenlendi.

Tarihi ve Yöresel Motifleri Geleceğe Taşıyoruz

Yeşilyurt Belediyesi Halı Dokuma Kursunda Geleneksel El Sanatları Yaşatılıyor

İzmir kent turları 5 Eylül’de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin doğal ve tarihi değerlerini İzmirlilere tanıtmak amacıyla düzenlediği ücretsiz kent turlarında güz dönemi 5 Eylül’de başlıyor. Kayıtlar ise yarın (1 Eylül) açılacak.

Mehmet Tuğra Gönültaş'ın Muhteşem Sünnet Düğünü

Malatya Büyükşehir Mezarlıklar Müdürü Osman Gönültaş’ın Oğlu Mehmet Tuğra Gönültaş Sünnet Düğünüyle Erkekliğe İlk Adımını Attı.

Başkan Güder, El Emeği Göz Nuru Eserleri İnceledi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, unutulmaya yüz tutmuş Seramik sanatını gelecek nesillere aktarmak amacıyla Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Seramik atölyesini gezerek, kursiyerlerin hazırladıkları eserleri inceledi.

Meslek Sahibi Olup Ev Bütçemize Katkı Sunuyoruz

Yeşilyurt’lu Kadınlar, Takı-Tasarım Kursunda Birbirinden Değerli Sanatsal Eserler Üretiyorlar

Gürkan Amaç Malatya’yı Daha Güzel Noktalara Taşımak

Malatya İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı geniş bir katılım ile 2022 yılı ilk toplantısını Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirdi.

Battalgazi’de Yaz Akşamlarına Yoğun İlgi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatıyla geçtiğimiz hafta startı verilen “Battalgazi’de Yaz Akşamları” etkinliğinin ikincisi Ataköy Mahallesinde düzenlendi. Yoğun ilgi gören program ile Battalgazililer keyifli saatler geçirdi.

İşte Birliktelik, İşte Muhteşem Tablo, Teşekkürler Cafana

Cafana Mahalle Sakinleri Yeşilyurt Akşamları Sokak Konserine Büyük İlgi Gösterdi

Başkan Çınar, Sinema Müzemiz, Nostaljik Sinema Gösterimiyle Kapılarını Açtı

Yeşilyurt’ta Sinema Akşamları Film Günleri, Malatya’nın İlk Sinema Müzesinde Başladı

ZEUGMA Mozaik Müzesi’nin Kapıları, Bir Ay Boyunca Ziyaretçilerine 22.00’a Kadar Açık Olacak

Zeugma Mozaik Müzesi’nin ziyaret saatleri, gelen talepler doğrultusunda 15 Ağustos ile 15 Eylül tarihleri arasında 08.00-22.00 olarak güncellendi.

Sanat Sokağı’na İki Atölye Ve Bir Kütüphane Kazandırdı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Sokağı’na Damascus Atölyesi, Tesbih Atölyesi ile Fotoğraf Makinesi Müzesi Kütüphanesi daha kazandırıldı.

Vali Şahin Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı’nın” açılış törenine katıldı

Malatya Vali Hulusi Şahin Anadolu Üniversiteler Birliği’nin düzenlediği “Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı’nın” açılış törenine katıldı

Sıra Gecesi’nde Kardeşlik Rüzgârı

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş türkülerinin seslendirildiği Sıra Gecesi, katılımcılardan tam not aldı. Vatandaşlar, gerçekleştirilen etkinlik için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Nobel Barış Ödülü Adayı Dünyaca Ünlü Yazardan 83. Kitap: Duygu Nedir Ve Nasıl Yönetilir?

Kitapları 73 dile çevrilen, 83 eşsiz eserin Nobel barış ödülü adayı dünyaca ünlü yazarı Akif Manaf’ın, okurlar tarafından merakla beklenen yeni kitabı “Duygu Nedir ve Nasıl Yönetilir?” çıktı.

Arslantepe’nin Unesco 1. Yıldönümü Kutlandı

Türkiye’nin 19. Kültür Mirası olarak 26 Temmuz 2021 yılında UNESCO Kültür Mirası Asıl Listesine alınışının 1. Yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

ABB Başkentlileri Tarihi Yolculuğa Çıkarıyor: ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent tarihini tanıtmak ve turizmi canlandırmak amacıyla Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma restorasyon ve konservasyon çalışma alanlarını Başkentlilerin ziyaretine açtı.

Erasmuslu Öğrenciler Battalgazi’ye Hayran Kaldı

Erasmus kapsamında gerçekleştirilen “Trust Yourself - Take Action!” projesi çerçevesinde İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye’den Malatya’ya gezi için gelen yaklaşık 40 öğrenci, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki tarihi yerleri gezdi.

Gürkan: Onbinlerce Hemşerimiz Konser Alanında Hem Eğlendi Hem Birlik Beraberlik Mesajı Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25’incisi düzenlenen Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali sanatçılar Eypio ve Serdar Ortaç konserleriyle sona erdi.

Toplam 876 haber.