Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Malatya Büyükşehir Bel. İznik'teki Dünya Göçebe Oyunları'nda Yer Aldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın İznik ilçesinde 29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları'nda stant açtı.

Rumkale Fotoğrafçılar Maratonu Sonuçlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazikültür’ün, Gaziantep Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GAFSAD) ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğinde Rumkale ve Fırat’ın eşsiz güzelliğini tanıtmak için düzenlediği, 9-11 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen Rumkale Fotoğrafçılar Maratonu’nda dereceye girenler açıklandı.

Gaziantep Büyükşehir’in Katkılarıyla “Avrupa Araştırmacıları Gecesi” Düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Avrupa Komisyonu, EDUCATE Projesi kapsamında TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinatörlüğünde yapılan “Avrupa Araştırmacıları Gecesi” eş zamanlı olarak Gaziantep ve İstanbul’un Tuzla ilçesinde gerçekleşti.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 2023 Yılında 10 Şehirde Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin galası, kültür, sanat ve iş dünyasını bir araya getirdi.

Gazikültür Hz. Mevlana’yı Etkinliklerle Anıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 815’inci doğum yılı münasebetiyle 100 yıl sonra ilk defa Gaziantep Mevlevihanesi’nde “Mevlevi Mukabelesi” yapıldı.

Köy Evinde Üretiyor, Dükkanında Satışa Sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde kent genelinde kurulan üretici kadın stantlarında yer alan kadınlar; hem el emeği ürünlerini sergileme fırsatı buluyor, hem aile ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de sosyalleşme imkanı buluyor.

Başkan Gürkan 30 Ülkenin Büyükelçisi İle Biraraya Geldi

30 ülkenin Ankara Büyükelçilerinin katılımıyla, Dünya Kültür Festivali açılış töreni gerçekleştirildi.

Fırat’ın İncisi Rumkale’de Festival Coşkusu Yaşandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Fırat’ın incisi Rumkale’de bu yıl 5’incisi düzenlediği Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali yarışmalar ve gösterilerle başladı.

Dünya kültür mirasına giden sokakta iyileştirme

Battalgazi Belediyesi, tarih başkenti Battalgazi’nin tarihi mekanlarını estetik dokunuşlar yaparak yeniden ayağa kaldırıyor.

Battalgazi Belediyesi’nin Tanıtım Günlerinde Açtığı Standa Yoğun İlgi

İstanbul Yenikapı Etkinlik alanında bu yıl 5’incisi düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri’nde Medeniyetin Kalbi Battalgazi’nin tüm güzelliklerini İstanbul’da tanıtmak amacıyla Battalgazi Belediyesi tarafından açılan stant yoğun ilgi görüyor.

17 bin istihdam Sadıkoğlu’na ödül getirdi

Görev süresi boyunca Malatya’daki istihdam sayısının artması için nitelikli yatırımcıları davet eden ve 4 yılda 17 bin ek istihdam alanları oluşmasını sağlayan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na, Altın Kayısı Ödül töreninde “Üreten Malatya Özel Ödülü” verildi.

Malatya Tanıtım Günleri Devam Ediyor

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen ‘Arslantepe’den Yeditepe’ye Malatya Tanıtım Günleri standlarına, açıldığı ilk andan itibaren vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Malatya İstanbul’da Tanıtılıyor

5. Geleneksel İstanbul’da Malatya Tanıtım Günlerinin resmi açılışı, 22 Eylül 2022 Perşembe günü İstanbul Yenikapı’da düzenlenen törenle start aldı.

Tarih, Kültür ve Gastronomi Kenti Yeşilyurt’un Zenginliklerini Tüm Boyutlarıyla Tanıtıyoruz

Yeşilyurt’un Bütün Güzellikleri İstanbul’daki 5.Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerine Taşındı

Başkan Güder: Malatya İle İstanbul Arasında Gönül Köprüsü Var

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İstanbul Yenikapı Etkinlik alanında başlayan Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına katılarak İstanbul'da yaşayan Malatyalılarla bir araya geldi.

Malatya Buluşmalarında Başkan Gürkan’a Teşekkür

İstanbul YeniKapı da gerçekleştirilecek olan Arslantepe’den Yeditepe’ye buluşma etkinliğinde programlardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a övgü.

Kültürel Değerler Sergisi Devam Ediyor

MAFSAD-Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından hayata geçirilen “Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi” kapsamında dördüncü fotoğraf sergisi Kuzey Makedonya’da açıldı.

30 Kreasyondan Oluşan Tarihin Dokusunda Arslantepe 4 Defilesi Sergilendi

Malatya’nın fethinin 921. yıldönümü ve Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşması kapsamında ‘Tarihin Dokusunda Arslantepe 4 Defilesi’ Kongre ve Fuar Merkezinde görkemli bir programla yapıldı.

Gastroantep’te Muhteşem Kapanış

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep), Derya Uluğ Konseri ile son buldu.

Toplam 876 haber.