Büyükşehir Belediyesi Tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı kutlamalarına sayılı günler kaldı. Milli Mücadelenin köklü hatırasını yaşatmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı Malatya'da da 100 etkinlik programıyla kutlanıyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

16 Ekim 2023 Pazartesi gününden itibaren başlayan kutlama programı öncesinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde bir ‘Resim Çalıştayı’ düzenlendi.   
Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Murat Kılıç, “Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü kutlamalarına 100 etkinlikle başlıyoruz. Bugün itibariyle üstü açık otobüsümüzle Cumhuriyetimizin 100. Yılına farkındalık oluşturmak amacıyla konteyner kentlerimizde ve şehrimizin belirli yerlerinde otobüsümüzle kahramanlık türküleri çalıyoruz. Ayrıca Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber de etkinlikler gerçekleştireceğiz. Burada ‘Resim Çalıştayı’mızla ilgili çalışmalar yapılıyor. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz projede 17 öğretmenimiz görev alıyor. ‘Resim Çalıştayı’nda çıkan eserlerimizi ise 28 Ekim 2023 Cumartesi günü kortej yürüyüşü bitiminde Millet Bahçesi’nde sergileyeceğiz. 
Tabi bugün itibariyle başlayan etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Özellikle 17 Ekim 2023 Salı günü Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan Sanat Merkezi’nde başlayacak olan 100. yıla özgü 1923 ünite kan bağışı kampanyamıza da tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.  

 
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN