Sağlık

Sağlık Haberleri

Kas Hastalıklarına Dikkat!

Saçlarınızı taramakta, yüzünüzü yıkamakta güçlük çekiyor musunuz? Merdiven çıkarken, yürürken veya oturduktan sonra kalkarken sorun yaşıyor musunuz?

Yeterli Sıvı Alınmaması Bu Hastalıkları Tetikliyor !

Üroloji Uzmanı Op.Dr.Muharrem Murat Yıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Soğuk Havaların Tetiklediği Ağrılara Dikkat !

Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Örnek konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Beyin Tümörleri Hakkında En Çok Merak Edilen 5 Soru!

Beyin tümörleri kafatası içinde kontrolsüzce büyüyen kitleler. Nedenleri net olarak bilinemiyor. Klinik çalışmalara göre; her 100 bin kişiden 5'i beyin tümörü riski altında.

Kadınlarda Bu Kansere Dikkat !

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Op. Dr. Mehmet Bekir Şen konu hakkında bilgiler verdi.

Pelvik Konjesyon Sendromu Hakkında Bilinmesi Gereken 6 Önemli Nokta!

Günümüzde her 3 kadından 1’inde rastlanan ama buna karşın toplumsal farkındalığın neredeyse yok denecek kadar az olduğu bir hastalık; Pelvik Konjesyon Sendromu.

10 Soruda ‘Uyku Apnesi’ Testi!

Öğle yemeğinden sonra bastıran tatlı bir uyku, sinema ya da tiyatroda yavaşça gözlerinizin kapanması, konuşmacısı olmadığınız bir toplantıda uykunuzun gelmesi…

Kas Ve Eklem Ağrılarına Karşı 12 Etkili Önlem!

Yaklaşık üç yıldır günlük yaşam alışkanlıklarımızı derinden etkileyen Covid-19 pandemisi elimizden belimize, boynumuzdan sırtımıza, dizimizden dirseğimize kas ve iskelet sistemimize yönelik rahatsızlıkları hızla artırdı.

Yüzdeki ‘Şiddetli’ Ağrıya Dikkat!

Yüzünüzde şiddetli gelişen ağrı nedeniyle makyaj yapamıyor, yemek yiyemiyor, dişlerinizi dahi fırçalamakta güçlük mü çekiyorsunuz?

Çinli uzmandan uyarı: Ocak-şubat aylarında KOVİD-19 yeniden pik yapacak

COVID-19 salgınına karşı bilimsel çalışmalarda yer alan önde gelen araştırmacılardan Prof. Zhang Boli, salgınla mücadeleye dair politikanın düzenlenmesinden sonra kısa sürede enfekte olan kişilerin sayısının artacağını, ancak genel durumun iyiye gittiğini ve salgının ocak-şubat döneminde zirveye ulaştıktan sonra hayatın normale döneceğini söyledi.

Astımda Nefes Egzersizleri Hayatı Kolaylaştırıyor

Nefes almada güçlük ve bitmeyen kuru öksürük ile hayatı zorlaştıran astımın tedavisinde artık nefes egzersizleri de yer alıyor.

Sağlıklı Menopoz İçin 8 Etkili Öneri!

Ateş basması, terleme, unutkanlık, uykusuzluk, ciltte yaşlanma, cinsel yaşam şikayetleri, depresyon… Menopozun ilk döneminde ortaya çıkan ve giderek artış gösteren bu yakınmalara zamanla kalp damar hastalıkları ve osteoporoz gibi çok daha ciddi sağlık sorunları eşlik edebiliyor.

İmplant Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Dişsizliğe son veren implant uygulaması ile ilgili doğru bilinen yanlışları Diş Hekimi Dr.Damla Zenar anlatıyor.

Gizli ‘Ganglion Kistleri’ Olabilir!

Bez sıkarken, kavanoz kapağını açarken veya cam silerken el bileğinizde aniden şiddetli ağrı mı oluşuyor?

E-Sigara Da Kansere Davetiye Çıkarıyor!

Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan hatta çocuk yaşlara inen sigara, akciğer kanserinin en büyük nedenini oluşturuyor.

Erkeklerde Bu İltihaba Dikkat !

Üroloji Uzmanı Op.Dr.Muharrem Murat Yıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kış Diyetinin 8 Püf Noktası!

Soğuk kış günlerinde fiziksel aktivitenin azalması, havaların erken kararmasıyla daha mutsuz ve depresif hissedilmesi, evde geçirilen sürenin uzaması ve abur cubur tüketiminin artması derken kilo alımı hızlanıyor.

Menopoza Yakın Dönemde Aşırı Kanamalar Anemiye Neden Olmasın!

Dünya Sağlık Örgütü menopozu; ‘Kadının başka bir sebep olmaksızın, geriye dönük olarak en az bir yıl süreyle hiç adet görmemesi’ olarak adlandırıyor.

Saç Dökülmesine Karşı 10 Önlem!

Saç dökülmesi günümüzde en sık görülen sorunlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Yetişkin bir insanda ortalama 100-150 bin saç teli bulunuyor ve günde 50-100 saç telini kaybetmek genellikle olağan kabul ediliyor.

Toplam 986 haber.