Sağlık

Sağlık Haberleri

Beyin Sisi İle Mücadele İçin Sağlıklı Beslenmenin Önemi!

Uzman Diyetisyen Zehra Bora Kara konu hakkında bilgiler verdi.

Bu Belirtilerden En Az 4 Tanesi Varsa…

Birdenbire başlıyor, giderek alevleniyor, kısa sürede de şiddeti en yüksek düzeye ulaşıyor!

Serebral Palsi Hakkında Bilinmesi Gereken 3 Önemli Nokta!

Halk arasında ‘beyin felci’ olarak adlandırılan Serebral Palsi, çocukların beyninde görülen hasar nedeniyle kas ve vücut hareketlerinin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor.

Sonbaharı Sağlıklı Geçirmenizi Sağlayacak 7 Etkili Önlem!

Sonbaharla birlikte havaların soğumaya başlaması, okulların açılması ve kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirilmesiyle solunum yolları enfeksiyonları daha sık görülmeye başlandı.

Ozon Tedavisi Birçok Hastalığa İyi Geliyor !

Uzun yıllardır kullanılan tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olan Ozon tedavisi hastalıkların önlenmesinde ve hastalıkların tedavisinde önemli rol oynamaktadır.Dr. Bülent Uluer konu hakkında bilgiler verdi.

Boğaz Ağrısına Karşı 12 Etkili Öneri!

Boğazda kaşınma, yanma, batma, gıcıklanma, yabancı cisim hissi… Besinleri yutmakta güçlük çekmek… Boğaz ağrısı, pek çok hastalığın en yaygın görülen ve ilk hissedilen belirtilerinden birini oluşturuyor.

Ünlü Oyuncu Can Gürzap Sağlığına Kavuştu!

Prof. Dr. Altuğ Tuncer, uzmanlığı ve tecrübesiyle 888. vakasını gerçekleştirdi. 888. hastası; ekranların ve sahnelerin sevilen yüzü başarılı tiyatrocu Can Gürzap oldu.

Karaciğerdeki Sinsi Tehlikeye Dikkat!

Yediklerimizi vücudumuzun kullanabileceği besin maddelerine çeviriyor… Protein, kan pıhtılaştıran faktörler, enzimler, hormonlar ve proteinlerin üretiminde rol oynuyor… Ve daha pek çok görev üstleniyor.

Böbreğini Bağışlamak İsterken At Nalı Böbrek Olduğunu Öğrendi!

Zakire Kuğu (43) ve Adem Kuğu (43) 25 yıllık evliler. İstanbul Ümraniye’de yaşamakta olan Kuğu çifti, 3 yıldır böbrek yetmezliği ile mücadele ediyordu. 11 aydır diyalize giren Zakire Kuğu’ya bağış eşi Adem Kuğu’dan geldi.

Kansere Yakalanmamak İçin 7 Öneri

Medikal Onkolog Doç.Dr.Nilay Şengül Samancı konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Maden Suyu Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Maden sularında zengin bir şekilde bulunan magnezyum, potasyum, sodyum, kalsiyum ve daha pek çok faydalı mineral insan yaşamı için vazgeçilmez önem taşıyor.

10 Soruda Bipolar Testi!

Bazen kendinizi değersiz, aşırı halsiz, keyifsiz; bazen aşırı özgüvenli, enerjik, coşkulu hissediyor, nedensiz yere kahkahalar atarken ya da gözyaşlarınız boşalırken buluyor musunuz?

Sık Yaşanan Boyun Tutulmasına Dikkat !

Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Mustafa Örnek konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Yılda 10 Bin Hastaya Ambulans Hizmeti Veriyoruz

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı ‘Ambulans Birimi’, hasta ve yakınlarının hastaneye ulaşımını sağlıyor.

Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Doğru Sanılan 10 Hatalı Bilgi!

Günümüzde tüp bebek tedavisi infertilite sorunu yaşayan çiftlerde başvurulan en etkin tedavi yöntemi olarak yerini korumaya devam ediyor.

Göz muayenesi başarıyı doğrudan etkiliyor

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocuklar yoğun bir tempo içerisine dönerken bu dönemde velilere de büyük görev düşüyor.

Türk Kızılay Malatya Şubesi Sertifika Töreni Düzenledi

Türk Kızılay Malatya Toplum Merkezi ve Türk Kızılay Malatya İl Şubesi "Tekstil Elemanı Yetiştirme Kursu" tamamlayan kursiyerlere sertifika taktim etti

Alzheimer’ın Erken Dönem Belirtilerine Dikkat!

Yaşlandım artık her şeyi çabuk unutuyorum… Günümüzde hemen hepimizin ortak sorunu olan ‘unutkanlık’ özellikle ileri yaşın doğal bir sonucu olarak düşünülse de, aslında ‘Alzheimer’ gibi son derece ciddi hastalığın ilk sinyallerinden biri olabiliyor!

Çocuklarda Sonbahar Alerjisine Karşı 7 Etkili Önlem!

Havaların soğumaya başladığı sonbaharla birlikte çocuklarda alerjik hastalıklar da artış gösteriyor.

Toplam 998 haber.