Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Battalgazi Belediyesi, Yazar Aslanhan’ı Öğrencilerle Buluşturuyor

Battalgazi Belediyesi, 5 Ağustos Perşembe günü saat: 20.00’de Battalgazi Belediyesi hizmet binasında sosyal mesafe kuralları çerçevesinde düzenleyeceği Rehberlik ve Motivasyon semineri programında, Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan’ı Malatyalı öğrenci ve aileleriyle buluşturacak.

Malatya’lı Türk Halk Müziği Sanatçısı Selahattin Alpay, Mahmut Çalık&Ahmet Çalık Tekstil Müzesini Gezdi

“Çırmıhtı’nın Tekstil Kültürünü Özel Bir Mekânda Tanıtıyoruz”

Dedeyazı Kültür Merkezi ve Cemevi Açılışı Yapıldı

Gürkan,' Var Olan Farklılıklarımızı Zenginlik Olarak Değerlendirmemiz Lazım'

Başkan Güder: 'Türkiye Tüm Mazlumların Yurdudur'

Battalgazi'de 'Dostluk Günü' Gezi Turu İle Kutlandı

Göbeklitepe’den Arslantepe’ye Özel Selam

Dünyanın ilk inanç merkezi olduğu tahmin edilen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi’nde bulunan Göbeklitepe’den, 26 Temmuz 2021 tarihinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi’ne alınan Arslantepe Höyüğü’ne “Selam” getiren Şanlıurfalı misafir öğrenciler, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’ye hayran kaldı.

Battalgazi Belediyesi'nin Kültür Sanat Kurslarına Yoğun İlgi

Battalgazi Belediyesi tarafından Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ında ücretsiz olarak açılan resim, halı dokuma, müzik, minyatür, seramik, ebru ve hüsnü hat gibi birçok sanatın verildiği eğitimler, ilçe halkının büyük ilgisini görüyor.

Taşhoron Kilisesinde Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Tarihi ve kültürel mirasları, evrensel değerler haline getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'da bulunan tarihi yapıları gelecek nesillere taşımak için çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir 2 Lezzetin Daha Coğrafi İşaretini Aldı

Gaziantep Coğrafi İşaretlemedeki Liderliğini Sürdürüyor

Çin’de her 250 bin kişiye bir müze hedefine ulaşıldı

Resmi verilere göre, Çin’deki toplam müze sayısı 5 bin 788’e yükseldi. Bu rakam, 2016 yılında 4 bin 692’ydi.

Sinema Sanatçısı Neşe Aksoy “Dal Film Prodüksiyon” İle Sektöre İddialı Geliyor

Sinema sanatçısı Neşe Aksoy tarafından kurulan DAL Film Prodüksiyon, Türk Sinema ve dizi film sektörüne yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Arslantepe’den Sonra UNESCO’ya Bir Başvuru Daha

Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülecek olan ve Malatya’nın UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil edilmesi için yapılacak olan çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Antik Deniz İpek Yolu’nun başlangıç noktası UNESCO listesine girdi

Çin’in güneydoğusundaki Fujian eyaletinde bulunan tarihi liman kenti Quanzhou, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil edildi.

Başkan Güder Unesco Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne Girme Kararı Hayırlı Olsun

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anadolu’nun en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne girmesi kararını değerlendirdi.

Arslantepe Höyüğü, Unesco Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne Alındı

Duvarlarına renkli figürler işlenmiş kerpiçten sarayı, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı, ilk kılıç ve mızraklarıyla tarih kitaplarını değiştiren ve 2014 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Battalgazi’deki Arslantepe Höyüğü, Çin’in ev sahipliğinde UNESCO Dünya Miras Komitesinin online toplantısından çıkan karar ile kalıcı listeye alındı.

Erzurum Kongresi’nin 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Erzurum Kongresi’nin 102. yıl dönümü kentte düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Törenler ilk olarak Havuzbaşı’nda başladı.

Battalgazili Kadınlar Malatya Motifli Halılar Dokuyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in talimatlarıyla Sosyal Belediyecilik faaliyetleri kapsamında Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ında açılan Halı Dokuma kursu ile kadınlar hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar

Çim Konserleri 29 Temmuz’da başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür sanat kenti haline getirme vizyonu kapsamındaki çalışmalar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Çim Konserleri” 29 Temmuz’da Beyefendi” grubuyla başlıyor.

Tophane keyfi yeniden başladı

Antalya’nın simgelerinden olan Tophane Çay Bahçesi, pandemi yasakları sonrası yeniden hizmette. Tophane pandemi koşullarına göre 08.00-24.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. 

24. Kültür Sanat Ve Kayısı Festivali, Kutsi Ve Zara Konseriyle Sona Erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 16-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 24’üncü Kültür Sanat ve Kayısı Festivali, Kutsi ve Zara’nın sahne aldığı yoğun katılımlı konserle sona erdi.

Toplam 876 haber.