Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Eski sanayi sitesi Beijing Kış Olimpiyat Parkı’na dönüştü

Beijing Kış Olimpiyatları’nın 100 günlük geri sayımı dolayısıyla Beijing Kış Olimpiyat Parkı dün resmen açıldı.

Başkan Güder'den Öğrencilere Altın Öğütler

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin yurtlarında kalan üniversite öğrencileriyle düzenlenen söyleşi programında bir araya gelerek, öğrencilere 'Ufkunuzu geniş tutun' tavsiyesinde bulundu.

Başkan Böcek Turizm Fuarı’nda

Antalya Turizm Fuarı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Deniz, kum, güneş destinasyonu dışında Antalya’yı kültür, sanat ve alternatif turizm çeşitlerinin varlığıyla zenginleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Dünyaca Ünlü Yazardan Yeni Kitap: Bilgelik

Kitapları 73 dile çevrilen, 79 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı Akif Manaf’ın, yeni kitabı “Bilgelik Nedir ve Nasıl Bilge Olunur?” raflardaki yerini aldı.

Başkan Güder Her Daim Öğrencilerimizin Yanındayız

İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Ombudsmanlık Topluluğu Üyeleri, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’nin tarihi ve kültürel yerlerini gezerek, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile bir araya geldi.

Okul Tıraşı Ekibi İzleyiciyle Buluştu

9. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan “Okul Tıraşı” filminin ekibi, 24 Ekim Pazar günü, Atlas 1948 Sineması’nda gösterim sonrasında gerçekleştirilen söyleşide izleyiciyle buluştu.

Kadın Üretici Kooperatifleri Buluşmaları Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından belirli zaman aralıkları ile gerçekleştirilen Kadın Üretici Kooperatifleri Buluşmaları tüm hızıyla sürüyor.

Soyer Yörüklük Sürdürülebilir Yaşamın Ta Kendisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Buca Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 9’uncu kez organize edilen Yörük Türkmen Şöleni Buca’da renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükşehir Gaziantep’in Eğitim Kültür Ve Sanat Yapısını Geliştiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğinde kentteki kültürel ve sanatsal faaliyetleri hızlandırmak için “Yeni Medya Akademisi”, “Kültür ve Sanat Akademisi” ve “İletişim Müzesi” kurulacak.

Başkan Büyükkılıç’tan Takdir Toplayan Glütensiz Kafe’ye Ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dışarıya bağımlı kalmadan glütensiz tüm ürünlerin kendi üretimini yapan İç Anadolu Bölgesi’nde tek kafe olan Glütensiz Kafe’yi ziyaret ederek, ürünleri inceledi.

Büyükşehir, 27 Milyon Fidan Hedefi İçin Desteğini Sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılı dolayısıyla başlatılan 27 milyon fidan hedefi için yeni sezonun ilk fidan dikim törenini Çakmak Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Başkan Seçer Yumuktepe’nin Mersin’e Yaraşır Bir Arkeopark Olması İçin Kararlıyız

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 9 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Yumuktepe Höyüğü’nde 28 yıldır kazı başkanlığı yapan Prof. Dr. Isabella Caneva onuruna bir veda etkinliği düzenledi.

Sloven Sanatçılar, Gaziantep Sokaklarını Sanata Döktü!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Slovenya Cumhuriyeti’nin 30’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Sloven Ressamlar Sergisi” nin açılışı, Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

7’den 70’e kitapseverler 11’inci Antalya Kitap Fuarı’nda buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11’inci Antalya Kitap Fuarı’na kitapseverlerin yoğun ilgisi sürüyor.

Türkiye’deki Müze Sayıları Artmaya Devam Ediyor

Türkiye genelindeki müze sayısı 2020 yılında 27 artarak 494’e ulaşırken, bunların 205’i Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, 289’u ise özel müze kategorisinde yer aldı.

Başkan Büyükkılıç, Kütüphanede Gençlerle Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Merkez Kütüphane’yi ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi. Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine ilimler ve âlimler diyarı Kayseri’ye yakışacak kütüphaneyi yakın zamanda ihaleye çıkacaklarını ve bu projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Başkan Seçer, Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ni Gezdi

Başkan Seçer, Yenişehir Belediyesi ile Mersin Rotary Kulubü’nün iş birliğiyle düzenlenen ‘Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ni ziyaret etti. Trafiğe kapatılan sokakta festival alanını gezen Başkan Seçer’e vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Antalyalıların özlemle beklediği fuar kapılarını açtı

Antalya Kitap Fuarında İlber Ortaylı izdihamı yaşandı

Battalgazi Belediyesi’nden Ödüllü Masal Anlatma Yarışması

Battalgazi Belediyesi tarafından ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler için “Masalım Var Dinlersen” adlı ödüllü masal anlatma yarışması düzenlenecek.

Toplam 890 haber.