Bakan Derya Yanık AK Parti Teşkilat Buluşmasına Katıldı

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlen teşkilat buluşması ve iftar programına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Bakan Yanık Kayseri teşkilatıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek teşkilatın her bir mensubunun çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Bakan Yanık programları doğrultusunda AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat buluşması ve iftar programına katıldı. AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanı sıra İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlçe Belediye Başkanları, 28. Dönem Milletvekili Aday Adayları ve teşkilat mensupları katıldı.

“17 BELEDİYEMİZDE CUMHUR İTTİFAKIMIZDA (17-0)”

Kayseri’deki belediyelerin birbirine bağlılığının altını çizen AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “Kayserimizde 17 belediyemiz var. Maç sonucu gibi bu belediyelerimizin hepsi de ‘17-0’ Cumhur İttifakımızda. Bizim şehrimizde birbirine tutkun belediye başkanlarımız var. Bizler bunun sadece sözden ibaret olmadığını 6 Şubat sabahı yaşadık. Kahramanmaraş’ta deprem oldu, ilk giden belediyenin Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz olduğunu hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“9 NİSANDA ADAYLARIMIZ İLAN EDİLECEK”

28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı sürecine değinen İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “9 Nisan akşamı saat 17’de 10 adayımızın ilan edilmesi söz konusu olacak. Onlarda belediye başkanlarımız gibi birbirini destekleyerek Kayseri’ye hizmet edeceklerini tahmin ediyoruz. Tek başına bir belediyede, milletvekilide, teşkilatta olmuyor. Hepimiz birbirimize kenetlendiğimiz için Cenabı Allah 17-0 lütfunu bizlere nasip etti.  Ayın 9’unda saat 17’de açılanacak Aday listemizden sonra ayın 11’inde saat 11 gibi Genel Merkezde aday tanıtım toplantımız olacak” diye konuştu.

Kayseri’deki belediyelerin özveriyle çalıştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayserimiz hayırseverliğiyle, sivil toplum teşkilatlarıyla, odalarıyla ve borsasıyla dillere destan. Ama en önemlisi de bunları organize eden 17 tane belediye başkanı kardeşimizle dillere destan. Sarızımız ve Pınarbaşımız Kahramanmaraş’a yakın olmanın sorumluluğu içerisinde. Diğer ilçe belediyelerimize baktığımızda hiç kimse kendi konumuna, durumuna ve gücüne bakmadan bölgeye seferber oldu. ‘Bizim belediyelerimizin böyle imkânları mı varmış’ diyerek hayranca onlardan bahsedesimiz ve seyredesimiz geliyor. Şehrimize gelen Sayın bakanımız bugün hakikaten bir koşuşturmaca oynadı” diyerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açılısını gerçekleştirdiği Engelsiz Yaşam Merkezinin Develi ve Kayseri için önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

“TEŞKİLATIMIZIN HER BİR MENSUBU ÇOK KIYMETLİ”

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek konuşmalarına başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Depremden dolayı Ramazana bu sene biraz buruk girdik. Ama el ele vererek bu yaralarımı hızlıca saracağız.  Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. İl ziyaretlerimizde muhakkak teşkilatla buluşmanın bir yolunu buluyoruz. Bugün bir iftar sofrasında bir araya geldik. Teşkilatla buluşmayı önemsiyorum. Çünkü bende teşkilattan gelen bir arkadaşınızım. Teşkilat çalışmasının ne kadar zorlu ne kadar özverili ve ne kadar suya yazılan yazı gibi olduğunu iyi bilirim. Dolasıyla teşkilat çalışması tam bir adanmışlık gerektiren bir çalışmadır. O yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Teşkilatımızın her bir mensubu çok kıymetli. Her birimiz bulunduğumuz yerde görevimizi yaparsak toplam faydaya ulaşıyoruz. Bizim siyasetimim çaba ve çalışmak üzerine kurulu. Bizim bugüne kadar sonuç almamızın tek sebebi çalışmamız ve emek göstermemizdi” diyerek bundan sonrada alacakları sonuçların sebebinin yine çalışmaları ve emek göstermeleri sayesinde olacağını ifade etti.

“BU MİLLET KENDİ KADERİNİN SANDIKTA OLDUĞUNU BİLİYOR”

Siyasetin ülkemiz için çok önemli bir yere sahip olduğunu ve vatandaşların kendi kaderinin sandıkta olduğunu bildiğini belirten Bakan Derya Yanık, “14 Mayıs 2023’de Allah nasip ederse Genel seçimleri hem Parlamento hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapacağız. 14 Mayıs’ın sembolik bir anlamı var. 14 Mayıs 1950 demokrat partinin ilk iktidara geldiği seçimdir. 1950’ye kadar tek parti sistemi vardı. 1946’da açık oy gizli sayım diye bir seçim parodisi oynanmış, 1950’de ilk kez çok partili sisteme geçiş ve çok partili sistemde kapalı oy açık sayıma geçilmiş. 1950 seçimlerinde katılım oranı yüzde 96’ydı. Bu tek başına seçime katılıma olarak çok büyük bir şeyi ifade ediyor. Bu millet kendi kaderinin sandıkta olduğunu biliyordu ve ilk fırsatta koşa koşa sandığa gitti. Tarihimizde sürekli olarak demokrasiye müdahale edildi. Türkiye Cumhurbaşkanımızın kararlı iradesiyle bu günlere geldi. Ramazan ayındayız. Bu millet eğer sandıkla kendi iradesini kendisi bir yönetime dönüştürmesiydi hala ezanları, “Tanrı Uludur” diye duyuyor olacaktık. Bugün ‘Allahu Ekber’ nidası camilerden yükseliyorsa bu siyasetin sayesinde olmuştur. Develi gibi 35 bin nüfuslu küçücük bir ilçeye ulusal ölçekte özel bir tesis kurduk. Bu AK Parti vizyonudur. Bu bizim Cumhurbaşkanımızın çizdiği misyonu taşıma vizyonumuzdur” diye konuştu.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN