Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi'ndeki Kurslara Yoğun İlgi

Başkan Çınar' 250'ye Yakın Kursiyerimize Farklı Alanlarda Eğitim Veriyoruz'

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Kiltepe Mahallesindeki Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezini ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 250’ye yakın kursiyerin farklı alanlarda eğitim aldıkları Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinin sunduğu hizmetlerle deprem travmasının atlatılmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.
 
      Kiltepe mahallesinde atıl vaziyetteki dört katlı binayı yenileme çalışmalarından sonra Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezine dönüşümünü sağlayarak kültürel yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen Yeşilyurt Belediyesi burada hizmete sunduğu Erdem Okulları, kuaförlük,gastronomi, halk oyunları, bilgisayar, aşçı yardımcılığı modelistlik, trikotaj, tekstil ara elemanı ve farklı branşlardaki meslek edindirme kurslarının yanı sıra Kuran-ı Kerim, gitar, resim, halı dokuma, örgü, robotik kodlama, dron, akıl oyunları ve yazılım eğitimleriyle 7’den 70’e tüm vatandaşların farklı alanlarda ki eğitim hizmetlerinden yararlanmasının önünü açtı.

       Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimleriyle başlatılan kentsel dönüşüm yatırımlarının yanı sıra son yıllardaki hizmetlerle gelecekte Malatya’nın en fazla tercih edilecek bölgeleri arasında yerini almaya hazırlanan Kiltepe Mahallesine olan ilgiyi artıracak düzeyde kültürel ve sosyal bir yatırım olan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan 16kursa250’e yakın kursiyer katılıyor.

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,Kiltepe ile çevre mahallelerin gelişmesi ve daha fazla tercih edilmesini hedefleyerek başlattıkları yatırımlar arasında yer alan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinin açıldığı günden beri yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinin sunduğu hizmetlerle toplumdaki deprem travmasının atlatılmasında önemli bir rol oynadığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 4 ile 6 yaş aralığındaki çocukların eğitim gördüğü Erdem Okulu ile robotik kodlama sınıflarını ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

       Çocuklarla yakından ilgilenip kurslar hakkında idarecilerden detaylı bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kiltepe mahallemizdeki dört katlı binamızı dönüşüm çalışmalarımız kapsamında baştan aşağıya yenileyerekYeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezine dönüştürdükten sonra burada sportif, sosyal, sanatsal, kültürel ve eğitim kurslarımızı başlatmıştık.

        Şehrimizin dört bir tarafından gelen 7’den 70’e çok sayıda vatandaşımız burada ki kurslara katılım sağlayarak eğitim görüyorlar.Böylesine değerli ve özel bir projeyle birlikte Kiltepe ve çevre mahallelerimizin yaşam seviyesinin artmasına da ciddi bir destek sağlamış olduk.Merkezimizde şu anda 16 kursumuzu aktif hale getirip, 17 usta öğreticimizle birlikte 250’ye yakın kursiyerimize eğitim veriyoruz.” diye konuştu.

      Başkan Çınar, Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinin açılan kurslarla hareketli bir yapıya sahip olduğunu ifade ederken şunları söyledi: “ Biz Yeşilyurt’un tüm noktalarını seviyoruz, yeni yatırımlarla her bölgemizin daha değerli ve özel bir yapıya bürünmesini sağlıyoruz.  6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız asrın felaketi büyük depremlerin ardından belediye olarak bir yandan şehrimizin inşa ve ihya sürecine destek verip kendi bölgemizde aktif bir şekilde çalışırken diğer taraftan sosyal ve kültürel hizmetlerimizle deprem travmasının atlatılması için elimizden geleni yapıyoruz.
 
       Şu anda 250’ye yakın kursiyerin farklı kurslarda eğitim gördüğü Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezimiz toplumdaki deprem travmasının atlatılmasında önemli bir rol oynamaya başladı. Bugünde eğitim merkezimizi ziyaret ederek hem robotik kodlama hem de erdem okulumuzu ziyaret ederek erken yaşlarda dini, milli ve manevi değerlerimizin yanı sıra teknolojik alanda kendilerini yetiştiren çocuklarımızın eğitimlerini takip ettik. 

       Merkezimizin bu denli hareketli ve canlı olması kültürel hizmetlerde ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmamızda elimizi güçlendiriyor. Özellikle çocuklarımızın farklı alanlarda eğitim alarak geleceğe en güzel şekilde hazırlandıklarını görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Çocuklarımız bu tür çalışmalara katılarak depremin getirdiği olumsuzluklardan uzaklaşıp, hayata daha umutla bakıyorlar. 
 
      Bizler çocuklarımızın dini, milli ve manevi değerleri öğrenerek hayata hazırlanmalarını, gelişen teknolojiyi yakından takip etmeleri için her türlü desteği veriyoruz, bundan sonrada aynı şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN