Yeşilay Danışmanlık Merkezi Atölye Sergileri Başladı

Tamamı bağımlılık alanında çalışan uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibiyle bağımlı bireylere ve bağımlı bireylerin yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti veren YEDAM'larda, psikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra atölye çalışmaları da yürütülüyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

YEDAM Atölyelerinde, danışanların ilgi ve yeteneklerine göre resim, el sanatları, mutfak, spor, grafik tasarım ve bitki yetiştiriciliği gibi alanlarda eğitimler veriliyor. Bu eğitimler sayesinde, danışanların boş zamanlarını değerlendirmeyi, ruhsal sorunlarını azaltmayı, mesleki beceriler kazanmayı öğrenmesi ve tekrar bağımlılığa dönme riskinin azaltılması hedefleniyor. 
YEDAM Atölye Sergileri 7 Ocak’ta Samsun ve Diyarbakır’da, 11 Ocak’ta Ağrı’da, 13 Ocak’ta Çorum ve Konya’da, 12-13 Ocak’ta Afyon’da, 15 Ocak’ta Burdur’da, 15-16 Ocak’ta Antalya’da, 16 Ocak’ta Yozgat’ta,17 Ocak’ta Isparta’da, 20 Ocak’ta Mersin’de, 25 Ocak’ta Edirne’de ve 25-26-27 Ocak’ta Ankara’da yapıldı. Sergiler danışanların motivasyonunu artırırken, destek almak isteyen kişiler tarafından da yoğun ilgi gördü.
“Sergilerimizde, danışanların eserleri sanatseverlerle buluşuyor.”
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, atölye sergileri hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
"Kurulduğu günden bu yana, 1 milyondan fazla çağrı alan Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz, danışanlarımızın bağımlılıkla mücadelesinde yol gösterici oluyor. En az 3 yüz yüze görüşmeye gelmiş olan danışanlarımıza yaptığımız anketlerde, danışan memnuniyet oranını yüzde 91 olarak ölçümlüyoruz. Bağımlılık gibi zorlayıcı bir alanda; bu yüksek memnuniyet oranı oldukça umut verici. Atölye çalışmaları, bağımlılıkla mücadelemizin önemli bir parçası. YEDAM atölye çalışmaları ile danışanların becerilerini artırmayı, bağımlılığın tekrarlamasını önlemeyi, sosyal, yaşamsal ve meslek edinme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu değerli çalışmaları sergi ile taçlandırmaya karar verdik ve atölye sergilerimizi gerçekleştirmeye başladık. Atölye sergileri, danışanların ürettikleri eserleri sanatseverlerle buluşturarak onların başarılarını gözler önüne seriyor. Bu sergiler, danışanlarımızın renklerini yeniden kazanmalarının çok kıymetli bir göstergesi. Herkesi bağımlılıkla mücadeleye ve sergilerimize davet ediyoruz. 
Ocak ayında başlayan YEDAM atölye sergileri Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Tokat illerinde gerçekleşecek sergilerle Mart ayına kadar devam edecek. 


Yeşilay Hakkında
1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.
 
Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.
 
Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.
 
Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü”ne sahiptir.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN