Sivas Belediyesi'nden Eşi Vefat Etmiş 12 Aileye Konut Desteği...

Sivas Belediyesi ve Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında imzalanan protokolle eşi vefat etmiş 18 yaş altında en az üç çocuğu olan ve evi olmayan kadınlara 12 adet sosyal konut teslim edilecek.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu kadınlara yönelik Türkiye genelinde 2 bin 23 adet konut yapılacak.

Bu kapsamda Sivas Belediyesi ile Sivas Valiliği’ne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında ilimiz merkezde ikamet eden eşi vefat etmiş kadınlara yönelik 'Konut Destek programı' kapsamında; 12 adet sosyal konutun yapımına ilişkin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Sivas Valiliği’nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 12 adet konutun yapımını üstelenecek olan Sivas Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ederek “Sosyal devlet anlayışı ile eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu ailelerimiz için inşa edeceğimiz konutlarımızın temeli yakında atılacak.” dedi.

Daha öncede ilimizde kadın konukevi yapılması için Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi arasından protokol imzalandığını hatırlatan Vali Yılmaz Şimşek, “Dezavantajlı gruplardan sonra kadınlarımız için çok önemli bir projeyi Cumhurbaşkanlığımızın kararıyla hayata geçireceğiz. Sosyal devlet olmanın bilinci ile kimse mağdur edilmeyecek. Protokolümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “İmzalayacağımız protokolle birlikte Sivas merkezde ikamet eden eşi vefat etmiş, 18 yaş altı 3 çocuğu olan ve evi olmayan hemşehrilerimize 12 adet evin yapımını ve satın almasını gerçekleştirerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza teslim edeceğiz. Tahsisi de onlar yapacaklar. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Sosyal devlet olma anlayışıyla her zaman söylediğimiz gibi klasik belediyecilik anlayışından ziyade hemşehrilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda kurumlar arası iş birliğini önemseyerek ortak bir hedef ve amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolle ilimizde ihtiyaç sahibi olan ve şartları tutan hemşehrilerimizi ev sahibi yapma noktasında Valiliğimiz, Vakfımız ve Belediye olarak bizler elimizi taşın altına koyarak Bakanlığımızın destekleriyle en kısa zamanda projeyi başlatıp hak sahiplerimize teslim etmiş olacağız. Temel amacımız insan merkezli hizmetler ortaya koyabilmek. İnşallah hayırlara vesile olur. Ben şimdiden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında sayın Aile ve Sosyal Hizmet Bakanımız Derya Yanık’a, Valimiz Yılmaz Şimşek’e ve tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Konuşmalarından ardından Vali Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin protokolü imzaladılar.
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN