Şarlak: Gayemiz Ülkemizin Dört Bir Yanında Ülke Ekonomimize Katkı Sunmak

Malatya ASKON'dan 100 Milyon Dolar İhracat

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, “Gayemiz ülkemizin dört bir yanında ülke ekonomimize katkı sunmak” dedi.

        Başkan Şarlak, 2022 yılı ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada; ASKON’un Malatya’da kısa bir süre önce kurulmasına rağmen 50 üyeye ulaştığını ve 2022 yılında 100 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını söyledi.

Güçlü Türkiye’nin Ekonomi modeline inandıklarını belirten Başkan Şarlak “İhracatta başarının mimarları arasında olan ASKON 2023 yılında da Türkiye Yüzyılında, üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır. Büyüyen bir ekonomi hepimizin refah seviyesini artıracak ve enflasyonu dizginleyecektir. Yatırım ve üretim odaklı büyümeye devam ederken üretimin önündeki engeller kaldırıldıkça da daha çok üreterek rekabetçi konuma geleceğiz. Bu anlamda sanayi elektriğinde yapılan yüzde 16’lık indirimle birlikte sanayicilerimiz rahatlayacak ve daha fazla üretime ağırlık verecektir.” şeklinde konuştu.

         Başkan Şarlak “ASKON Malatya Şubesi olarak 2023 yılında daha fazla üyeye ulaşarak, yeni pazarlara açılmayı ve bu pazarlar sayesinde ihracat rakamlarına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz. ASKON olarak üye işletmelerimizin ve ülkemizin rekabet gücünü arttırmak, haksızlıkların giderilmesi mücadelesi vermek ve iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmak amacımızdır. Bu anlamda daha fazla ve katma değerli ihracatla, şehrimize ve ülkemize fayda sağlamak istiyoruz.  Başkan Şarlak, 2023 yılında Malatya ASKON olarak sürpriz gelişmelere de imza atacaklarına değinirken, ASKON olarak 2023 yılında hedefimiz 200 milyon dolarlık ihracattır ve bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN