Prof. Dr. Devecioğlu, TFF Başkanlığına Aday

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına aday olduğunu açıklamasının ardından Malatya'yı ziyaret etti.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

   22 Haziran'da yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu kongresinde 312 Delege oy kullanarak yeni Başkan ve yönetim kurulunu belirleyecek. Adaylığını Elazığ'da açıkladıktan sonra Malatya'ya gelen Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu Malatya'da TSYD Malatya Temsilcisi ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'i ziyaret etti. 

        TFF Kongresinde oy kullanma hakkına sahip Yeni Malatyaspor ve Arguvanspor Kulüplerini de ziyaret edecek olan Devecioüğlu, Malatya TÜFAD ve Malatya Amatör Spor Kulüpleri Başkanlığını da ziyaret edecek. Prof.Dr. Sebahattin Devecioğlu Futbol Federasyonu Başkan adayı,  “Son yıllarda Türk futbolunun yaşadığı problemler hepimizi üzmektedir.

  Yıllarca, dünya ve Avrupa futbolu ile ilgili araştırmalar ve projelerde yer almakla birlikte, çeşitli futbol kulüplerinde, federasyonlarda ve liglerde çalışmalar yaparak deneyim kazandım. Bu deneyimlerim sayesinde, Türk futbolunun zorluklarını anladım ve bunları aşmak için nasıl bir yol izleyebileceğimizi biliyorum. Malatya ve Elazığ'ında arasında olduğu 11 İlimizde bir deprem yaşandı, ancak görüyorum ki Deprem nedeniyle ligden çekilen kulüplerimize yardım dahi edilmemiş.

          Oysa pandemi sürecinde FİFA ve UEFA ülkemizinde arasında bulunduğu Federasyonlara önemli yardımlarda bulundu. Deprem olduğu halde bu bölgeye yardım edememişsiniz. Deprem bölgesindeki tüm kulüplere destek verilmesinin yanı sıra tran sfer tahtalarının kapanmasına neden olan borç yükünden kulüplerimizi kurtarmalıyız.

           En azından deprem bölgesindeki kulüplerin borçları yapılandırılarak yeni sezon için transfer tahtaları açılacak kararlara ihtiyaç vardır. Malatya TSYD Temsilciliğinin bu önerisini buradan duyurmak istiyoruz.” dedi. TSYD Malatya Temsilcisi Vahap Güner'de Anadolunun bu bölgesinde futbol adına tarih yazan kulüplerimiz olmasına rağmen maddi krizler nedeniyle spor kulüplerinin ayakta kalamadığını belirterek "Deprem olmuş bir afet yaşanmış deprem bölgesindeki takımlara destek verilmemiş. 

        Ligden çekilen bu kulüplerin yeniş sezona başlaması için transfer tahtalarının açılması ve borçlarının yapılandırılması gerekiyor. Şahsınızda bu taleplerimizi gündeme taşımanızı bekliyoruz. Çıkmış olduğunuz bu yolda sizlere başarılar diliyoruz" diye konuştu. TFF genel kurulu 22-23 Haziran’da yapılacak.
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN