Otobüsçü Esnafından Mansur Yavaş'a En İyisine Hep Birlikte Karar Vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçim öncesi Başkent esnafıyla buluşmaya, sorun ve taleplerini dinlemeye devam ediyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Mansur Yavaş, Tüm Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası üyeleriyle bir araya geldi. Programa; Bağımsız Milletvekili Adnan Beker, Bağımsız Milletvekili Ümit Dikbayır, TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara ve Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş ile 1000’den fazla özel halk otobüsü esnafı ile ailesi katıldı. 
Yoğun katılımın olduğu toplantıda Yavaş, “Esnafın babası” ve “Ankara seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı.

“ANKARA HALKINA HEP BİRLİKTE HİZMET EDİYORUZ”
Konuşmasına “Ulaşım esnafı olarak sizler de Ankara’da bizim mesai arkadaşlarımızsınız” diyerek başlayan Yavaş, “Ankara Halkına hep birlikte hizmet ediyoruz” dedi. 
Belediyenin, doğumdan ölüme kadar vatandaşın her türlü ihtiyacında yanında olması gereken bir kurum olduğunu belirten Yavaş, “Bizim derdimiz Ankara’da darda kim varsa hızır gibi yanında olmak” diyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri destek projelerini anlattı.
“Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız demiştik” diyerek 2019 seçimleri öncesi verdikleri sözleri anımsatan Mansur Yavaş, “Türkiye’de emsali görülmeyen şekilde destekte bulunuyoruz. O destek alan ailelerin çocukları da diğer yaşıtları gibi aynı şartlarda hayata başlasın istiyoruz. Belediyenin reklamını yapmadan destek alan ailelerin istediklerini esnaftan alabilmesini sağlıyoruz. Böylelikle çocuklar okullarında kendilerini arkadaşlarının arasında mahcup hissetmiyor. Hem esnafımız kazanıyor hem de kimse destek alındığını görmüyor” dedi.

“SİZLER İÇİN EN İYİSİ NEYSE ONA HEP BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ”
Bugüne kadar ayrım yapmadan çalıştıklarını kaydeden Yavaş, ortak akıl anlayışına vurgu yaparak, “Seçildiğimiz an rozetimiz çıkar. Bugüne kadar kimseye partizanlık yapmadık. Kimseyi ayırmadık. Seçim bittiğinde yine öyle olacak. Oy versin, vermesin herkesin iradesine saygı duyacağız. Sizler Ankara Büyükşehir Belediyesi ailesine mensup arkadaşlarımsınız. Sizlerden bahsederken ben mesai arkadaşlarım diye bahsediyorum. Elbette ki problemlerinizi hep birlikte çözeceğiz. Elbette ki destek olacağız. Sizler için en iyisi neyse belediyeye de en az zarar veren neyse ona hep birlikte karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“ANKARA HALKINA HİZMET ETMEK YAKIŞIYOR”
Programda kısa bir konuşma yapan TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara, şunları söyledi:
“Esnafın abisi, kalbi de tertemiz, kin yok. 2019’da biz beraber çalışmadık. Başka biri olsaydı bizi belediyeden içeri sokmazdı. İnanın, maliyetler gerçekten çok artıyor. Sen esnafın abisisin, babasısın. Şunu gördük; Mansur Başkan’a ne tehdit ne araba çekme ne de eylem sökmüyor. Ankara halkına hizmet etmek yakışıyor. 850 tane halk otobüsünü çektik. Otobüs daire başkanı sabaha kadar yatmamış genel müdürlerimizle beraber Başkan’ım da başlarında; Ankara’nın 25 ilçesinde bir tane bile yolcudan şikâyet gelmedi. Demekki Başkan’ım yapabiliyormuş. Sayın Başkan'ım iyi niyetinize şüphemiz yok. Her zaman yanınızda olduğumuzu biliyorsunuz.”
Ankara Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Ercan Soydaş ise “Şimdiye kadar özel halk otobüsü esnafına verdikleri destekler için kendilerine çok teşekkür ederim. Başkan bey sürekli ayrım yapmadığını dile getiriyor ya biz bunu bizzat biz yaşadık” dedi.
Bağımsız Milletvekili Ümit Dikbayır da “Siz çok şanslısınız çünkü Mansur Yavaş gibi bir başkanınız var. Benim Mansur Başkan için çalmaz, çaldırmaz gibi klasik cümleler kurmama gerek yok. Mansur Yavaş, sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin gönlüne girmiş bir isimdir. Ben buna gözlerimle Türkiye’nin dört bir yanında şahit oldum” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği döneminde Mansur Yavaş’la birlikte çalışarak esnafa destek verdiklerini dile getiren Bağımsız Milletvekili Adnan Beker ise “Biz esnafımıza Mansur Yavaş’la birlikte 4 sene boyunca destek verdik. Fakat ne kadar destek olursak olalım mazot zamları, benzin zamları, kaskosu vs. biz destek oluyoruz akşamında zam oluyor. Esnafa zam oranında destek olamıyoruz” dedi.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN