Mv. Ölmeztoprak' Deprem Bölgesi Malatya'ya Eğitim Yatırımları Sürüyor'

Malatya, merkez çarşı projesi ile ilgilide bilgiler paylaşan Milletvekili Ölmeztoprak, 6 bin bağımsız bölümde inşaat ihalesinin tamamlandığını inşaat faaliyetlerinin ise sürdüğünü söyledi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

 AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’ya eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, yatırım programına alınan proje sayısının 105, derslik sayısının ise bin 638 olduğunu, Akçadağ ile Doğanşehir Öğretmen Evi projelerinin de yatırım programına alındığını söyledi.

        Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’yi ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’daki  eğitim yatırımlarını  görüştü.

   Ziyarete dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’ya eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, 2023 -2024 yatırım programına alınan proje sayısının 105, derslik sayısının, bin 638 olduğunu, Akçadağ ile Doğanşehir Öğretmen Evi projelerinin de yatırım programına alındığını Doğanşehir Ortaokulu, Durucasu Anaokulu, İnönü Ortaokulu ve Tev Anaokullarında ki inşaat çalışmalarının ise tamamlandığı ifade etti.

         2024 yılı sonunda deprem öncesinde var olan derslik sayının  çok üstüne çıkılacağını ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak,  yatırımların Malatya’ya kazandırılması bağlamındaki destekleri için başta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’ye teşekkürlerini sunduğunu kaydetti.

         Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Bayram çavuş’u da ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, kent genelinde devam eden imar ve ihya çalışmaları ile ilgili de istişarelerde bulundu.

MALATYA’DA KURA ÇEKİMLERİNE HAZİRAN’DA DEVAM EDİLECEK

          AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara  Ölmeztoprak, Malatya’da, yapımı tamamlanan kalıcı konutlarda anahtar teslim sürecinin devam ettiğini belirterek kuralara Haziran ayında devam edileceğini ifade etti.

        6 Şubat 2023 depremlerinde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da, devam edilen imar ve ihya çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 2024 yılının sonuna kadar en az 6 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını söyledi.

        Malatya'da toplamda 72 bin 513 hak sahibi bulunduğunu kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet konutları için ihalesi tamamlanan ve inşası devam eden konut sayısının 30 bin 620, ihale aşamasındaki konut sayısının ise 27 bin 40 olduğunu aktararak, toplamda ihale edilmiş ve inşa edilecek konut sayısının da  57 bin 660 olduğunu, 12 bin köy konutunda da  ihale sürecinin  tamamlandığını kaydetti.

       Malatya, merkez çarşı projesi ile ilgilide bilgiler paylaşan Milletvekili Ölmeztoprak, 6 bin bağımsız bölümde inşaat ihalesinin tamamlandığını inşaat faaliyetlerinin ise sürdüğünü söyledi.

       Yıl sonuna kadar 6 binden fazla konutun teslim edilmesinin planlandığını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, 7 bin 100 konutta ise inşa çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, , yapımı tamamlanan kalıcı konutlarda anahtar teslim sürecinin devam ettiğini belirtip kuralara Haziran ayında devam edileceğini söyledi.
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN