Murat Aslan Mücbir Sebep Hali En Az 5 Yıl Uzatılmalı

Şehir Planlamacısı Murat Aslan, esnaf ve iş verenler için nücbir sebep hali en az 5 yıl uzatılmalı, yerinde dönüşüm projelerinde ise KDV oranı , vergi ve harç giderleri alınmamalıdır.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan, seçim çalışması  sırasında  yaptığımız esnaf  ziyaretlerinde en  çok esnafımız ertelenen vergi ve borçların 30 Nisan'da  sona ereceğini şu  şartlarda   deprem  bölgesi  esnafları  ve  iş  verenler  olarak  bu  borçları  bu  şekilde  ödeyemeyeceklerini söyleyerek  mücbir sebep süresinin uzun vadeli  uzatılmasını  talep ettiklerini söyledi.

Şehir Planlamacısı Murat Aslan, mücbir sebep hali en az 5 yıl uzatılmalı
gerçekten esnafımız ve iş  verenlerimiz  çok  büyük  bir sıkıntıda. Bir  çoğunun iş  yerleri yıkılmış konteynerlarda  çok  zor  şartlarda  çalışmak  zorundalar. Esnafımız 20  metrekare alana  sıkışmış  doğru  dürüst  ürünlerini  mallarını sergileyemez  halde. Çoğu  yerlerde doğru  dürüst  su yok, elektrik  yok  en  önemlisi  lavoba  yok  namaz  kılacakları  camii veya  mescit  yok.  Bu  durumun  acilen  düzeltilmesi  lazım. Görünen  o ki  esnafımız ve  vatandaşlarımız 20 metrekarelik konteynerlarda  uzun  süre  yaşamak  ve  ticaret  yapmak  zorunda.  En  azından deprem bölgesindeki  esnaflarımızın  elini  rahatlatmak  için   esnaflarımızın tüm  borçları  uzun  vadeli  ertelenmeli  faizleri  silinmeli  ve  esnafımıza  can suyu  olması adına  faizssiz  kredi  verilmelidir.  Başkan Murat Aslan, Bu  nedenle  Yeşilyurt'un Battalgazi'nin , Diğer ilçelerin  genel anlamda Malatya'nın yeniden ayağa kalkması ve  ticari hayatın normale dönebilmesi  için  mücbir sebep hali devam etmelidir. Örneğin 2011 yılında Van’da  meydana gelen deprem sonrası mücbir sebep hali  5 yılsüreyle uzatılmış Van ilimiz  kısa bir zamanda  toparlanmıştır dedi.  

Yerinde dönüşüm projelerinde KDV oranı , vergi ve harç giderleri alınmamalı
Ayrıca yerinde dönüşüm hibe ve kredi desteklerinin artırılmasının şart olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan, Malatya'nın yerinde dönüşüm projelerine ile daha  kısa  vadede ve  daha  az  maliyetle  toparlanabileceğini  çünkü yerinde dönüşümde  alt yapı ve  üst yapının hazır  olduğunu bu  nedenle  bir  çok  imalat  ve  yapım  kaleminde  maliyetin  olmayacağını söyleyerek bu şekilde  şehir daha  kısa sürede  toparlanacaktır.   Deprem bölgesinde  yapılacak binaların KDV oranından  muaf tutulması ve  yararlanması için bölge acilen 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli alan ilan edilmeli diyen Başkan adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan,  yerinde dönüşüm kapsamında yapılacak yeni inşaatlar ve orta hasarlı binaların güçlendirilmesi projeleri KDV’den muaf  tutulmalı  yapılacak inşaatların her türlü vergi  ve harç  giderlerinin  alınmaması  gerektiğini söyledi.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN