Mansur Yavaş Organize Sanayi Bölgeleri Yöneticileri İle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Başkenti gezmeye ve iş insanından halkına vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Yavaş, Başkent Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İdari Binası’nda, Başken OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk, Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 

YAVAŞ: “BU EKONOMİK KOŞULLARDA KAHRAMANLAR İŞ İNSANLARI”
Programda yaptığı konuşmada OSB’lerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Yavaş, “Her seçimde buraya geldik ve adım adım buranın nasıl geliştiğini gördük. Bu dönemde buraya sadece asfalt serimi bir milyon tona yakın. Amacımız Türkiye'nin bugünkü şartlarda, bu ekonomik sıkıntı içerisinde kahramanları olan iş dünyasının, özellikle organize sanayilerimizin yarattığı işin, ülkemize kattığı, Ankara'mıza kattığı katma değer şüphesizdir. Buralar ne kadar çok üretirse iki yönlü faydası var. Ülkemiz kazanıyor. Sizin de verdiğiniz vergilerden biz kazanıyoruz. Ama özellikle istihdam konusunda sizin ne kadar daha çok üretirseniz, istihdamı artırırsanız, bizim de yükümüz azalıyor çünkü bugünkü şartlarda maalesef o kadar çok üniversite mezunu olmaya başladı ki sadece bizde üç yüz bine yakın öz geçmiş var. Bunların birçoğu da üniversite mezunu. Açtığımız bir kariyer merkezi yoluyla onların erişimini sizlere açtık” diye konuştu.
Yavaş, görev süresi boyunca hayata geçirilen projelere değinerek “Polatlı suyu hakkında bilgi vermek istiyorum. Sincan, Yenikent ve bu bölgenin tamamını ilgilendiren bir yatırım. Şu anda biz suyu vermeye başladık. Ancak Yenikent’ten size su gelmesi için by-pass yaparak verdik. İçeride şehir merkezinde 2.20’lik borular, şehir merkezi kazılarak geldiği için güçlük çekiyoruz. Sadece 4-5 kilometre bir ay içerisinde bitirilecek bir bağlantısı kaldı” dedi. 
ASKİ’nin gelirlerinin yüzde 50 oranında düştüğünü söyleyen Yavaş, şöyle devam etti:
“Bunun sebebi önceki dönemde 1.6 dolara tonu su satılmış Ankara halkına, biz şimdi bunun yarı fiyatına suyu satıyoruz. Bu ayrıca öğrenci evlerine yüzde 50 indirimli sosyal destek alan ailelere de tonu 1 liradan veriyoruz ama aradaki farkı Sosyal Hizmetler Dairesi ödüyor. Sürekli ekonomik sıkıntılar nedeniyle maliyetlerimiz artıyor. Özellikle enerjiye gelen maliyetler. Çünkü birçok yerde biz suyu basmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle maliyetimiz artıyor.” 

“BUNLAR ZAMANINDA YAPILSAYDI ŞİMDİ BAŞKA PROJELERİ HAYATA GEÇİREBİLİRDİK”    
Daha önceki yıllarda altyapı çalışmalarının eksik kaldığını söyleyen Yavaş, “DSİ’nin 2013 yılında bildirdiği bir yazı var. Şehirdeki taşkın alanlarını gösteriyor. Buralara acil tedbir alın yoksa sel basar deniyor. Bir kısmının projesi yapılmış iş yapılmamış bir kısmı da hiç başlanmamış. Bunlardan 10’unu yaptık. Kısıtlı bütçeyle bir de bunlara yetişmeye çalışıyoruz. Bunlar eski yüksek fiyatla su bastıkları zaman bitirilmiş olsaydı biz bugün başka yatırımlara daha fazla vakit ayırabilecektik. Ama önceliğimiz bunlar” dedi. 

“TATLAR ATIK SU TESİSİ İÇİN KREDİ 8 AYDIR BELEDİYE MECLİSİNDE BEKLETİLİYOR”
Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin artırılması için harekete geçtiklerini ancak engellemeyle karşılaştıklarını söyleyen Yavaş, “Biz hemen proje ihalesine çıktık proje yapıldı Sayın Cumhurbaşkanı’na da arz ettik durumu ve yatırım programına alındı. 275 milyon dolar kredi bulduk 25 milyon dolar da biz harcayacağız ama maalesef Cumhurbaşkanının onayladığı kredi tam 8 aydır belediye meclisinde önce reddedildi daha sonra da erteleme kararı alınmak suretiyle Yargıya başvuramasınlar diye uzatılıyor” diye konuştu. 

“BUNUN DEMOKRASİDE YERİ YOKTUR”
Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, rakibinin “Hükümet’ten açık çek aldım” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Yani şu anda zaten iktidar partisinin belediye başkanı. Böyle kolay çek alınıp da kanunsuz yardım falan alınabiliyor mu bilmiyorum Ama önce Keçiören'deki kuleyi onlardan yardım alıp da tamamlamasını beklerim. Oralardan destek alıp, Keçiören'de yaşayan bizden destek alan emekliye destek olmasını beklerim. Yani şu anda o çeki alıp kullanmasında hiçbir engel yok. Önce onları yapsın diye düşünüyorum. Bunların hepsi seçime yönelik. Ve bunlar rahmetli Özal döneminde de yapılmış ve nasıl ters teptiği görülmüştü. İktidarın belediye ayrımı yapma hakkı yok. Çünkü bizler de vatandaşa hiçbir ayrım yapmadan hizmet ediyoruz. Eğer bununla da Ankara halkını tehdit edeceklerse bunun demokraside yeri yoktur. Ankara halkı gereken cevabı verecektir. Bizim çeke ihtiyacımız yok. Engellemesinler yeter. Kendi işimizi kendimiz görüyoruz” yanıtını verdi. 
Rakibinin “Mansur Yavaş ne yapmış?” sorusunun hatırlatılması üzerine Yavaş, şu yanıtı verdi:
“Mansur Yavaş Ne Yaptı? internet sitemize girip bakabilir. Mansur Yavaş'ın yaptığı orada kuruşuna kadar var. Nereye harcadığımız belli. Ve oradaki projelerimizden örnek almaya devam etsin. Çünkü şu anda benim uyguladığım projeleri Mansur Yavaş'ın projesi yok derken benim uyguladığım projeleri olarak vaat olarak görüyor. Orada hem yaptığım projeleri öğrenebilir, onları vaat edebilir hem de nereye kaç para harcadığımı görebilir. Biz gayet şeffaf çalışıyoruz. Sayıştay raporuna kadar tüm harcadığımız belediye web sayfasında vardır. Ama parayı böyle sırf görünsün diye betona yatırmadığımız muhakkak. İnsan ihtiyaçları için harcıyoruz.”

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN