Malatya'nın renkli siması Mehmet Kavuk vefat etti

Malatya'nın renkli simalarından, Yeşilyurt (Çırmıhtı) eski belediye Başkanı Mehmet Kavuk (93) vefat etti. Rahatsızlığı nedeniyle uzun süreden beri Çırmıhtı'daki evinde tedavi gören Mehmet Kavuk, vefat etti.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Malatya siyaseti hayatında CHP, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve AK Parti’de siyaset yapan,  Yeşilyurt Belediye Başkanlığını 3 dönem yürüten Kavuk, esnaflık, işadamlığı ve girişimciliği ile de biliniyordu. 

Yeşilyurt’un merkezi Çırmıhtı’da geçmişte kurulan bir çok esnaf kooperatif ve odasının kuruluşunda görev alan Kavuk, aynı zamanda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde de görev almıştı.

Kavuk, rahatsızlığı öncesinde Malatyapark AVM’in de kurucusu ve işletmecisi olan Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu’nda görev alıyordu. 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin yayınladığı taziye mesajında, “Malatya'da geçmişte esnaf kurumlarında görev yapan, esnaf projelerinde yer alan, Ahimiz, Yeşilyurt eski belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Malatya esnaf camiamızın başı sağ olsun.” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Yeşilyurt eski Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’un vefatını üzüntüyle öğrendim. Mehmet ağabeyimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.” mesajını yayınladı. 

Merhum Mehmet Kavuk'un cenazesi 15 Temmuz günü öğlen namazını müteakiben aile mezarlığında defnedilecek.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN