MABEM'de Deneme Sınavları Başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde (MABEM) ortaokul öğrencilerine yönelik deneme sınavları yapılıyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Deneme sınavında başarılı olan öğrencilere ise çeşitli ödüller veriliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürü Erkan Tekgül, Büyükşehir Belediyesine bağlı semt konaklarının 6’sında sadece ortaokul öğrencilerinin eğitim aldığını söyledi. Tekgül, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk deneme sınavını yaptıklarını belirterek, her ay düzenli olarak deneme sınavlarının yapılacağını söyledi.

Semt konaklarında verilen eğitimleri detaylı bir şekilde anlatan Tekgül, “Belediyemizin eğitim merkezleri 15 birimden oluşmakta. Eğitim merkezlerimizde 7’den 70’e hatta 4’ten 70’e diyebileceğimiz yaş gruplarına eğitimler veriyoruz. Ana sınıfı niteliğinde nezaket sınıflarımız var. Nezaket sınıflarımızda 300, ortaokul grubumuzda 1200, YKS grubunda 300’e yakın öğrencilerimiz var ve öğrencilerimize kendi alanlarında gerekli kursları veriyoruz. Ayrıca Halk Eğitim kapsamında 40’a yakın branşta el sanatları, kültür sanat kursları, meslek edindirme kurslarından da yıl içerisinde 1500 kursiyerimize kurs vermekteyiz.

Kurs merkezlerimizde eğitim alan öğrencilerimiz geçen sene çok güzel başarılar elde ettiler. Depremden sonra da çocuklarımıza online eğitim vererek, öğretmenlerimiz eğitim sürecine devam ettiler. Ayrıca bursluluk sınavlarına girecek 300’e yakın öğrencimiz içinde telafi eğitimleri düzenledik. Depremden sonra sınıf ortamını teneffüs etmeyen öğrencilerimize tekrardan sınıf ortamı kazandırarak, büyük bir başarı elde ettik.

2023-2024 eğitim-öğretim yılına da büyük hedeflerle başladık. 1100’e yakın çocuğumuz ortaokul grubunda eğitimlerine başladı. Biz her ay çocuklarımız için deneme sınavı düzenliyoruz ve bu hafta da ilk deneme sınavımızı gerçekleştirmiş olduk. Öğrencilerimizin başarı düzeyleri ve eğitim seviyelerini ölçmek istedik. Her deneme sınavından sonra öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. 6 semt konağımızın tamamında ortaokul öğrencilerimiz var. Öğrencimizin kurs almış olduğu semt konağında deneme sınavında elde ettiği başarıya göre ödüllendiriyoruz. Öğrencilerimize yayın desteğinde bulunuyoruz. Ayrıca öğrencilerimize sosyal etkinlik kapsamında şehrimizin ziyaret edilebilecek tarihi mekânlarını gezdiriyoruz. Bu katkıları bizlere sunan Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN