Kızıldaş'ın Adaylığı Yargıdan Döndü

Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş: Birilerinin, Arguvan'da seçim kaybetme korkusu o kadar büyümüş ki korku dağları sarmış.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Adaylığımızı iptal etmek için hukuksuz başvurular yaptılar. Ama unutmasınlar ki bu ülkede hala adaleti savunan hâkimler savcılar var. Hukukun üstünlüğüne vurgu yapmak amacıyla tarihte yaşanan bir olaya atıfla, “Berlin’de Hâkimler Var” denilir. Malatya’da da adaleti ve Anayasal hakları ayakta tutan hâkimler var. Veli Ağbaba ve CHP’nin adaylığımızı engellemeye yönelik, ‘demokrasiye kumpas’ niteliğindeki girişimi, yargımızın adalet duvarına çarparak, tarih önünde mahkûm edilmiştir.

Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş: Siyasal Partiler Kanununun son derece açık olan ilgili maddelerini anlamaktan aciz olan, aklı sadece kurultay odaklı Bizans oyunlarına çalışanların zekâsı, Arguvan Halkının özgürlüğe aşkla bağlı ruhuyla yarışabilecek düzeyin çok gerisindedir. Biz bu yola Arguvan’ın saygıdeğer halkıyla çıktık, bizi Arguvan’a ve Arguvanlıya hizmet etme yolunda hiçbir güç engelleme gücüne sahip değildir.

Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş: Sevgili Arguvanlılar; hafızamızı tazeleyelim: Bundan yıllarca evvel, CHP Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılması için TBMM’de oy verdi. Ama gelin görün ki bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi, kendi partisinden 10 yıl belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçiyi engelleyecek kadar siyaseten zavallı ve antidemokratik bir kimliğe evrilmiştir. CHP’nin bu duruma düşürülmesinde baş aktörlerden biri de Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dır.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arguvan İlçe Başkanlığı, Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Arguvan Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş’ın adaylığının iptali için CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın talimatıyla Arguvan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Arguvan İlçe Seçim Kurulu, 26 Şubat Pazartesi günü yapılan toplantısında CHP İlçe Başkanlığı’nın başvurusunu oy çokluğu ile kabul etti.

Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, İlçe Seçim Kurulu’nun Anayasa’nın seçme ve seçilme hakkını güvence altına alan maddeleri ile Siyasi Partiler Kanunu’nun 40. maddesine aykırılığı tartışmasız olan bu kararına karşı, Malatya İl Seçim Kurulu’na itiraz başvurusu yaptı.

Malatya İl Seçim Kurulu, Mehmet Kızıldaş’ın itiraz başvurusunu 27 Şubat Salı günü görüşerek karara bağladı. İl Seçim Kurulu, Mehmet Kızıldaş’ın itirazını yerinde ve haklı bularak, Arguvan İlçe Seçim Kurulu’nun ‘adaylığın iptali’ yönündeki kararını Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğuna karar verdi ve söz konusu kararı kaldırdı. Karar ile ayrıca, “Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş'ın adaylık başvurusunun kabulüne” karar verildi.

Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, İl Seçim Kurulu’nun Hukukun Üstünlüğünü Tesis Eden Kararı Sonrası, Veli Ağbaba ve Ekibinin Arguvan Halkının Özgür İradesine Pranga Vurma Amaçlı Kumpas Girişimini Sert İfadelerle Eleştirdi

Arguvan İlçe Seçim Kurulu’nun hukuka aykırı kararına karşı Malatya İl Seçim Kurulu nezdinde itirazda bulunan Bağımsız Arguvan Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, İl Seçim Kurulu kararının kendisine tebliğ edilmesinden sonra yaptığı açıklamada, “CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Malatya İl Yönetimi, Anayasa ile teminat altına alınmış seçme ve seçilme hakkındaki özgürlüklere ve Siyasi Partiler Kanununun ilgili maddelerine karşı kurguladıkları faşizan kumpasın altında kalmış ve Yüce Türk Yargısından hak ettikleri cevabı almıştır” dedi.

Arguvan’da yüzlerce kişinin katıldığı bir konvoyla karşılanan Arguvan Belediye Başkanı Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, kendisini karşılayanlara hitaben yaptığı konuşmada ve daha sonra yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Veli Ağbaba Arguvan Halkının siyasal iradesine pranga vurma girişimlerine, utanç verici yeni bir örnek eklemiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi Arguvan Belediye Başkan Aday Adaylığım sürecinde, adaylığımın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın giriştiği kirli oyunlar sonucunda, engellendiğini kamuoyuna duyurmuş, ardından 7 Şubat'ta CHP'den istifa ettiğimi açıklamıştım.

CHP'den istifa ettikten sonra, saygıdeğer Arguvan halkı ile yaptığım istişareler sonucunda ve insanlarımızın demokratik talebi doğrultusunda Arguvan'a hizmeti kesintisiz biçimde sürdürmek amacıyla, Arguvan İlçe Seçim Kurulu'na Bağımsız Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulundum.

Son zamanlarda, kendisini Anayasa ve Yasaların üzerinde gören, hukuk tanımazlıği ve demokrasiye düşmanlığı ile temayûz eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bu aşamada bir kez daha devreye girerek, Arguvan Halkının siyasal iradesine pranga vurma girişimlerine, utanç verici yeni bir örnek eklemiştir.

Şöyle ki;

CHP Arguvan İlçe Başkanlığı, siyasal özgürlüklere düşmanlığı kendisi için yeni bir kimliğe dönüştüren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın da talimatıyla, Arguvan İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulunarak, Bağımsız Belediye Başkan Adaylığımın iptalini talep etmiştir.

Arguvan İlçe Seçim Kurulu, antidemokratikliği ve Siyasal Partiler Kanununa aykırılığı açık olan bu talebi, 4'e 3 şeklinde oy çokluğu ile kabul etmiştir.

“Veli Ağbaba'nın Arguvan halkının özgür iradesine karşı kurduğu kumpas, Yargının adalet duvarına çarparak tarih önünde mahkûm edilmiştir”

Ancak, Veli Ağbaba'nın demokrasi, özgürlükler ve Arguvan halkının özgür iradesine karşı kurduğu bu kumpas, Yüce Türk Milleti Adına karar veren Yargının adalet duvarına çarparak, tarih önünde mahkûm edilmiştir.

Bu bağlamda, Arguvan İlçe Seçim Kurulu'nun söz konusu kararına karşı yaptığımız itirazımız, bugün (27 Şubat) Malatya İl Seçim Kurulu tarafından yerinde ve haklı bulunmuş; Arguvan İlçe Seçim Kurulu'nun Anayasa ve ilgili yasalara aykırılığı tartışmasız olan kararı kaldırılmıştır.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Malatya İl Yönetimi, Anayasa ile teminat altına alınmış seçme ve seçilme hakkındaki özgürlüklere ve Siyasi Partiler Kanununun ilgili maddelerine karşı kurguladıkları faşizan kumpasın altında kalmış ve Yüce Türk Yargısından hak ettikleri cevabı almıştır.

“Malatya’da Hâkimler Var”

Türkiye"de ve Malatya'da Anayasal hakları ve demokrasiyi koruyan Hâkimler Var.

Siyasal Partiler Kanununun son derece açık olan ilgili maddelerini anlamaktan aciz olan, aklı sadece kurultay odaklı Bizans oyunlarına çalışanların zekâsı, Arguvan Halkının özgürlüğe aşkla bağlı ruhuyla yarışabilecek düzeyin çok gerisindedir.

Bu anlamda, demokrasiye karşı kurdukları kumpasın tarihin ve siyasetin çöp tenekesine gitmesi gibi, Arguvan Halkına karşı yürüttükleri çukur siyasetin doğal sonucu olarak da bu kumpasın ahlak yoksunu kurgucuları da 31 Mart'taki seçimlerde hak ettikleri cevabı sandıkta alacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siyasi Yasağını Kaldıran Parti Kimliğinden, CHP’den 10 Yıl Belediye Başkanlığı Yapan Siyasetçiye Siyasi Yasak Getirmeye Çalışan CHP’nin Siyasi Zavallılığının Baş Aktörlerinden Biri Veli Ağbaba’dır

Sevgili Arguvanlılar; hafızamızı tazeleyelim: Bundan yıllarca evvel, CHP Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılması için TBMM’de oy verdi. Ama gelin görün ki bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi, kendi partisinden 10 yıl belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçiyi engelleyecek kadar siyaseten zavallı ve antidemokratik bir kimliğe evrilmiştir. CHP’nin bu duruma düşürülmesinde baş aktörlerden biri de Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dır.

“Bizans oyunlarınızı ve kurultay kurnazlıklarınızı Arguvan'a taşımanıza bugün olduğu gibi yarın da geçit vermeyeceğiz”

Siyaset, Bizans oyunları ile değil; cesaret ve ahlakla yapılır.

Ahlakı ve cesareti olmayanlara sesleniyorum: Bizans oyunlarınızı ve kurultay kurnazlıklarınızı Arguvan'a taşımanıza bugün olduğu gibi yarın da geçit vermeyeceğiz.

Her zaman olduğu gibi bugün de bizleri yanlız bırakmayan tüm yol arkadaşlarıma, dostlarıma, kıymetli Arguvanlılara can-ı gönülden teşekkür ediyorum.  Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun.

BÜLTEN

ARGUVAN BELEDİYESİ

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN