İlmek İlmek Kadın Buluşması Projesine Yoğun İlgi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın eşi Hafize Gürkan'ın öncülüğünde başlatılan ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı'nın da destekleriyle gerçekleştirilen 'İlmek İlmek Kadın Buluşması' projesine kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

‘İlmek İlmek Kadın Buluşması’ projesine kadınların yoğun katılımı devam ederken, projeye erkekler tarafından da destek sağlanıyor. Örgü malzemelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı projede örülen battaniyeler, sergilendikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
“İlmek İlmek Kadın Buluşması” projesinde depremzedeler için battaniye örüldüğünü ifade eden katılımcılardan Birgül Kırteke, “Biz, severek projeye dâhil olduk. Elimizden geldiği kadar projeye destek vermeye çalışıyoruz. Kış günlerinde insanların ısınması için bir dokunuş yapabiliyorsak ne mutlu bizlere. Hızlı örmeye çalışıyoruz ki kış tamamen gelmeden battaniyeler insanlara teslim edilsin” dedi.  
“AMAÇ HERKESİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAMAK”
İnönü Üniversitesi öğrencilerinden Kadir Yaman da projeye dâhil olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Hocalarımın katıldığı bu etkinlikte ben de yer aldım. Örgü örme projesinin kadını, erkeği yok. Amaç herkesi tek çatı altında toplamak. Projede bulunmaktan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.  
“HERKESİN İLERLEYİŞ ŞEKLİ TEK BİR EYLEMDE BULUŞUYOR”
Projeye katılan herkesin kendine has örme stili geliştirdiğini söyleyen katılımcılardan İrem Yaşasın, “Örgü örmek her kadının düzenli olarak yaptığı, bildiği bir iş. Projede de birleştirici bir unsur olarak seçilmiş bir eylem. Her kadının farklı bir örgü örme stili var. Herkes farklı bir dokunuş yapıyor. Buraya geldiğimde örgü örmeyi bilmiyordum. Burada öğrendim. Ortaya çok farklı desenler çıkıyor. Herkes farklı şekilde ilerliyor; ancak, herkesin ilerleyiş şekli tek bir eylemde buluşuyor. Bu da battaniye yapmak. Battaniyenin birleştirici ve koruyucu bir yönü var. İnsanları saran, ısıtan bir ürün. Yaşadığımız son olaylardan sonra battaniyenin çok önemli bir nesne olduğunun farkına varmış olduk. Bu projede benim de emeğim geçtiği için çok mutlu oldum. Projeye katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.  
“KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITMASI AÇISINDAN ÇOK GÜZEL BİR PROJE”
Eşine ve öğretmen arkadaşlarına destek olmak amacıyla projeye dâhil olan öğretmen Mehmet Baydemir, “Her ne kadar kadın buluşması olsa da biz de erkekler olarak destek olacağız. Ben hayatımda ilk defa örgü örüyorum. Burada öğrendim. En azından birkaç ilmek bizim de katkımız olsun istedim. Kültürümüzü yansıtması açısından çok güzel bir proje ve projenin ismi de çok manidar. Biz de battaniyenin bir parçası olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN