İl Müdürü Bakır' 11 Eylül İtibariyle Eğitimler Başlayacak '

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışmaları kapsamında eğitim paydaşları ile görüşmeye devam ediyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

    Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışmaları kapsamında eğitim paydaşları ile görüşmeye devam ediyor.. 

        Eğitim öğretim çalışmaları ile ilgili istişare toplantıları kapsamında, il milli eğitim müdürlüğündeki idareciler, ilçe milli eğitim müdürlüğü idarecileri, okul idarecileri, mahalle muhtarları, basın çalışanları temsilcileri, sendikalar ve diğer paydaşlar ile 11 Eylülde okulların sorunsuz açılabilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirme toplantılarına devam ediliyor. 

  Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Behçet Bakır” Malatya ilimizde depremden önce resmi ve özel 777 okulunda 7594 derslikte  182.325 öğrenci ile eğitim faaliyetlerimiz devam etmekte iken 6 Şubatta meydana gelen deprem sonrasında, yaklaşık 51.000 öğrencimiz il dışına çıkmış ancak 27 Mart 2023 tarihinde taşra ilçelerimizdeki okulların, nisan ayında ise bütün okulların açılması ile birlikte öğrenci geri dönüşleri olmaya başlamış ve 21.000 öğrencimiz geri dönmüştür. 

       11 Eylülde okullar açıldığında yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte Malatya’daki derslik açığını en azından geçici olarak çözebilecek bütün tedbirler alınmıştır. Kalıcı çözümler için yatırım kapsamına alınan okulların tamamlanmasıyla, derslik sayısı itibarıyla 6 Şubat'tan önceki rakamların bile üstüne çıkacaktır. Kısa vadede prefabrik, konteyner ya da çelik, hafif çelik yapılarla eğitim öğretim sürecin sağlıklı bir şekilde başlatacak tedbirler alınmıştır. 

       Malatya’da görev yapan öğretmenlerin büyük çoğunluğuyla görüşmeler yapılmış ve öğretmenlerin barınma ihtiyaçları tespit edilmiştir. Öğretmenlerin barınma ihtiyacı ile ilgili şu ana kadar 400 konteyner teslim edilmiş ve 510 konteynerin ise öğretmenlerimize teslimi için çalışmalar devam etmektedir. 

       2023-2024 eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu psikolojik destek üniteleri, rehberlik faaliyetleri ile ilgili çalışmalarımız tamamlanmıştır. Aynı zamanda öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu akademik derslerde Destekleme ve Yetiştirme Kursları merkezleri belirlenmiş ve bu kurs merkezlerimizde 11 Eylül itibariyle eğitimler başlayacaktır. 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN