İhale Süreci Tamamlanan Projenin Yapım Sözleşmesi İmzalandı

Malatya İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım işinin ihale süreci tamamlandı ve işin yapım sözleşmesini imzaladı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Malatya’ya yaptığı yatırımlarla Malatya ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Malatya ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
İHALE SÜRECİ TAMAMLANAN PROJENİN YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Malatya İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım yapım işinin ihale işlemlerinin tamamlanarak yapım sözleşmesinin imzalandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “Projenin ihale süreci tamamlanmış olup, işin yapım sözleşmesini imzaladık. Projenin tamamlanması ile yıllık 88,44 milyon m³ içme ve kullanma suyu modern isale hattı sistemi ile temin edilecektir. Projenin Malatya ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
MALATYA’YA YILLIK 88,44 MİLYON M³ İÇME VE KULLANMA SUYU 
Genel Müdür Mehmet Akif BALTA ”Malatya İçmesuyu İsale Hattı 1. Kısım yapım işinde, Malatya il merkezinde bulunan Pınarbaşı (Gündüzbey) Kaptajından alınacak yıllık 88,44 milyon m³ içme ve kullanma suyunu 8,5 km lik Ø1600 mm çapında düktil boru ile yeni yapacağımız 20.000 m³ kapasiteye sahip içme suyu deposuna isale ederek memba suyunu daha ekonomik ve modern sistemler ile Malatya ilimize yeniden sunacağız.
Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin 18 Ocak 2023 tarihinde sosyal medya hesabından ‘’Malatya’ya yıllık 88 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek projemizi başlatıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. ‘’ diyerek Malatya’ya müjdesini verdiğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Projenin Malatya ilimize hayırlı olmasını diliyorum, Sayın Bakanımıza destekleri için şükranlarımı sunuyorum.” dedi

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN