Gündem

Gündem Haberleri

MAGİNDER'den net mesaj: ithal aday istemiyoruz

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, Malatya Büyükşehir Belediyesi için işi bilen ve kentin yaralarını saracak bir ismin aday gösterilmesi gerektiğini ifade ederek kent dışından bir aday gösterilmesini istemediklerini söyledi.

Malatya'da Tarihi Gün' Başkan Selahattin Gürkan'a Olan Destek Çığ Gibi Büyüyor'

AK Parti tarihinde Malatya'da bir ilk yaşandı ve STK'lar yerel seçimlerde İthal aday istemediklerini yüksek sesle dillendirdiler. Birlik ve Beraberlik Ruhuyla Dolu Buluşma Sonrası STK'lardan Güçlü Mesajlar!

Dicle Üniversitesi’nde Düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı'nda Fırat Edaş Standına Büyük İlgi 

Sorumluluk sahasında bulunan 4 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., 5-6 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ve bölgenin en büyük insan kaynakları etkinliği olan Güneydoğu Kariyer Fuarı (GÜDKAF’24) ‘na katıldı.

Başkan Gürkan'dan Regaip Kandili Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, 'Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız' dedi.

Orta Hasarlıların Sürecini Şubat Sonuna Kadar Tamamlamayı Hedefliyoruz

Aksu Haber canlı yayınına katılarak şehirdeki son duruma ilişkin bilgiler aktaran Başkan Güngör, “Orta hasarlı yapılarla ilgili yeni bir süreç başlamış oldu.

Vali Eşi Yazıcı'dan Şehit Ailelerine Ziyaret

Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın Eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden aziz Şehitlerimizin, emanetleri olan ailelerini ziyaret etti.

İşsizliğe karşı mango diktiler

Kuruluş manifestosunda ‘ağaç dikmek’ gibi harika bir madde yer alan İsviçre merkezli Verein Tut Elimi Derneği gönüllüleri, Nijer’e her gidişinde su kuyusu açmak, kurban kesmek gibi faaliyetlerin ardından mutlaka fidan dikiyor. Gönüllüler, kısa sürede 2 bin 300 adet mango fidanı dikti.

AB üyesi Malta’da oturma izni ve vatandaşlık fırsatı

Son dönemde Türk vatandaşları arasında yükselen trendlerden biri başka ülkelerden ikamet izni veya vatandaşlık almak. Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Malta bu yönde en çok talep alan ülkelerden.

Battalgazi Belediyesi Zabıta Ekipleri 'Fiyat Etiketi Yönetmeliği' Denetiminde

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe giren 'Fiyat Etiketi Yönetmeliği' denetimlerine başladı.

Seçmen Listeleri Muhtarlıklarda Askıya Çıkarıldı

Mahalli idareler seçimi için seçmen listeleri, bugün itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

MÜSİAD Şubesinin Konuğu Vali Yazıcı Oldu

Vali Ersin Yazıcı Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Malatya Şubesi Tarafından Düzenlenen 'Dost Meclisi' Toplantısına Katıldı

Kızılay Tonlarca Yardımını Gazze İçine Ulaştırdı

Kızılay’ın geçen haftalarda gönderdiği 2. yardım gemisindeki malzemeler de Gazze’ye girmeye başladı. 2. gemisindeki 1107 tonluk insani yardım malzemesini 147 TIR’a yükleyen Kızılay, çadır, yatak, gıda, hijyen gibi malzemelerin bulunduğu 66 TIR’ı Gazze’ye soktu. Diğer TIR’lar da Refah Sınır Kapısında giriş için sıra bekliyor. Türkiye’de ise 3. yardım gemisi için hazırlıklar başladı.

Fırat EDAŞ'dan Basın Açıklaması

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) sorumluluk alanında bulunan Malatya ilinin bazı semt ve mahallelerinde aydınlatma tesislerinin devrede olmadığı, enerji arzı sürekliliğinde aksamalar yaşandığı gündeme getirilmiştir.

Kış Lastiği mi Yoksa Dört Mevsim Lastik mi?

Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla birlikte sürücülerin odağında kış lastiği alışverişi yer alıyor. Bulundukları bölge ve illere göre kış lastiği mi yoksa dört mevsim lastik mi alma konusunda kararsızlık yaşayan sürücüler de azımsanamayacak bir çoğunlukta.

Başkan Gürkan Trafik Kazasında Yaralananları Hastanede Ziyaret Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İstanbul’dan Malatya’ya gelirken Akçadağ İlçesi Develi Mahallesinde meydana gelen trafik kazası sonucunda 4 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 31 vatandaşın yaralandığı kaza sonasın da Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırılan yaralıları ziyaret etti.

Feci Kazayla ilgili Valilikten Açıklama

Akçadağ İlçesi Develi Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan D-300 Karayolu üzerinde 02.01.2024 günü saat: 06:30 sıralarında Y. K. isimli şahsın yönetiminde bulunan 44 AK 041 plakalı yolcu otobüsü ...

Güder' Bundan Sonra da Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'den Yeni Yıl Mesajı

Kızılay’dan 1.2 Milyon Depremzedeye Kış Yardımı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım çalışmalarıyla afetzedelere destek olan Kızılay, mevsim koşulları zorlaşmadan önce kış yardımları programını başlattı.

Şarlak Enflasyon İle Mücadele Noktasında Kararlılık Devam Etmeli

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, Asgari ücreti değerlendirerek “Enflasyon ile mücadele noktasında kararlılık devam etmeli, stokçulara ve fahiş fiyata neden olanlara göz açtırılmamalı ki asgari ücret ile geçinenler yüksek fiyatlara ezdirilmeden maaşıyla geçinebilsin.” dedi.

Toplam 2296 haber.