Gürkan Yerinde dönüşüm olacak, şehrin omurgası bozulmayacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Uydu kentler vasıtasıyla şehrin omurgasını kültürel yapısını, demokratik, sosyal yapısını bozmadan yerinde dönüşümle, uydu kentlerin yerinde dönüşümü entegrasyonu noktasındaki geniş ölçekli makro planımız da yapılıyor' dedi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri çalışması kapsamında AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ ilçesinin Aksaray, Bahri ve Yağmurlu Mahallelerini ziyaret ettiler.

 Tüfenkci ve Gürkan, Akçadağ ilçesinin Bahri Mahallesinde yapımı başlatılan 177 afet konutunun inşaat alanında inceleme yaparak, vatandaşlarla bir araya geldiler. Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’da Tüfenkci ve Gürkan’a eşlik etti.

-“Köy evlerinin yerleşim alanları seçiminde alt yapı ve ana arterlere yakınlığına dikkat ediliyor”

Bahri Mahallesinde 177 adet afet konutunun yapımına başlanıldığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, “Bahri’de şu anda 550 dönümlük bir alanda şu anda 177 konut yapılıyor. Bahri’de 435 ağır hasarlı konut var. Bunları da diğer alanlarda ve yerinde dönüşümle tamamlanacağını burada ifade etmek istiyorum. Özellikle hem zemin etütleri açısından, hem jeolojik etüt açısından, hem depreme dayanıklılık ve toprak kayması erozyon noktasında, hem de ana yollara ve ana arterlere ve alt yapıya hizmetlerine uygun alanları tercih etme noktasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yer belirleme çalışmalarını o şekilde gerçekleştiriyoruz. Bugün burada Bahri de de 550 dönümlük mera olan arazide konutlar yapılmaya başlandı. Bu konutların Akçadağ’ımıza Bahri’li kardeşlerimize hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca burada yeni bir su deposu ile ilgili çalışmalar yapılırken alt yapı ile ilgili çalışmalar biterken yol asfalt ile ilgili çalışmalar bitmiş aşamasında olurken diğer taraftan da bu bölgeye yeni bir arıtma çalışması yapılıyor. Buradaki bütün atık suların arıtılarak doğaya salıverilmesi noktasındaki çalışmalarımız da şu anda son aşamaya geldi. Bu çalışmalarla birlikte inşallah şehrimizi geçmişine layık güzel bir şekilde yeniden ayağa kaldıracağız.” dedi.

-“Devletimizin bütün kurum ve kuruluşları her alanda yoğun bir çalışma içerisinde”

Malatya’daki genel durum ile ilgili olarak bilgi veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Şehirdeki hemşerilerimiz gayet müsterih olsun her konuda Büyükşehir Belediyemiz, devletimizin bütün kurum ve kuruluşları her alanda yoğun bir çalışma içerisinde. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğümüz, TOKİ Başkanlığımız olsun, gerek yerelde Akçadağ Belediye Başkanımız olsun, biran evvel depremin yaralarının sarılması noktasında gece gündüz bütün kurumlarıyla çalışıyor. Malatya’da şu anda 133 bin bağımsız bölüm ağır hasarlı ve yıkık durumda. Bunun 17 bini iş yeri, 25 bini köy evi şeklinde değerlendiriliyor.” şeklinde konuştu.

-“Geniş ölçekli makro planımız da yapılıyor”

Yürütülecek çalışmaların temel noktasının yerinde dönüşüm olacağını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şöyle devam etti, “İnşallah bu 25 bin köy evlerini ve diğerlerini uydu kentler vasıtasıyla şehrin omurgasını, kültürel yapısını, demokratik ve sosyal yapısını bozmadan yerinde dönüşümle, uydu kentlerin yerinde dönüşümü entegrasyonu noktasındaki geniş ölçekli makro planımız da yapılıyor. Onlarla ilgili bu Pazar günü genel bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Toplantının sonucunda gerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının müstakil olarak yaptığı çalışmalar gerek bizim ve hizmet aldığımız danışman firmaların çalışmaları Mimarlar Odamızın çalışmaları ortak mezcedilip, yol haritamızın yön pusulamızın belirlenmesi noktasında önemli bir kilometre taşını da atlatmış oluruz. Bu çalışmaları yapan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimizin üyelerine, milletvekillerimize, valiliğimize ve bütün kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ İlçesi Yağmurlu Mahallesi

-“Kalıcı konutlar için yoğun bir çalışma içindeyiz”

Tüfenkci ve Gürkan, Aksaray ve Yağmurlu Mahallelerini de ziyaret ederek, buradaki vatandaşlarla bir araya geldiler.

Gürkan, “Yağmurlu Mahallemizde de 50 konteynerin kurulduğunu müşahede ettik. Buranın altyapısı Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı MESTON tarafından yapıldı. Yine buradaki altyapının arıtmaya bağlanması ve 300 tonluk su deposunun yapılması için ihalesi gerçekleştirildi. Altyapı ve yol çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor.  Malatya genelinde 55 noktada konteyner kentimiz var. Bunların 35 tanesi Battalgazi ve Yeşilyurt merkez ilçelerimizde, geriye kalan 20 tanesi de Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerimizde bulunmaktadır.  Akçadağ ilçemizde konteynerlerin kurulumları tamamlanmış olup, divan ve benzeri ev eşyalarını ihtiyaçlar karşılanacak şekilde gerçekleştirilmiştir. Su ve elektrikleri de bağlanmıştır. Yol ve altyapı çalışmaları gibi gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. İlk etapta 84 kalıcı konut daha sonra 240’a yakın kalıcı konut inşa edilecek. İnşallah sonbahara doğru vatandaşlarımızın kalıcı konutlara yerleştirilmesi noktasında gerek hükümetimiz gerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız gerekse de belediyemiz yoğun bir çalışma içerisindedir. Yağmurlu Mahallesi muhtarımız, Yağmurlu’ ya kurulan 50 konteynerin haricinde ek konteyner talebinde bulundular. Vatandaşlarımız konteynerlerine yerleştikten sonra ihtiyaç kadar ek konteyner temin edilecek, altyapı çalışmaları da Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılıp, teslim edilecektir. Hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmayacağız. Yani evleri ağır hasarlı ve yıkık olan bütün vatandaşlarımıza konutları, devletimiz tarafından yapılıp teslim edilecektir. Bu çalışmaların yapılmasında bizlere büyük destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, valilerimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, muhtarlarımıza, hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN