Gürkan İstikrarın ve istikametin bozulmaması için Erdoğan'a oy verilmeli

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 14 Mayıs seçimler kapsamında Darende ilçesinin Hisarkale ve Ilıca Mahallelerinde seçim çalışması yürüterek, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için oy ve destek istedi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Hisarkale ve Ilıca’da vatandaşlarla bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Vatandaşlarımız sıkıntılarını yakinen gördük. Vatandaşlarımız bizden bireysel konteyner taleplerinde bulundular. Toplu konteyner alanları tamamlandıktan sonra bireysel konteynerlerin kırsal kesimlerde dağıtılmasına başlayacağız.  6 Şubat'ta yaşadığımız deprem büyük bir depremdi, yüzyılın felaketiydi. Türkiye genelinde 50 bini aşkın vatandaşımızı, Malatya’da bin 236 vatandaşımızı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağ olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Yaraların sarılması noktasında gerek Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Kamu Kurum ve Kuruluşları sahada problemlerin çözülmesi noktasında azami gayret ve titizliği gösteriyoruz. İnşallah bu yaralarımızı da saracağız.” dedi.

Gürkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Malatya’da şehri yerinde dönüşümünü, bütüncül plan yapılmasını lokal uygulamalarla bütüncül planların entegre edilmesini yatay mimarinin olması noktasında fikirlerimizi ve şehrin omurgasının, kimliğinin, hafızasının yitirilmemesi ve şehrin sosyolojik yapısının bozulmaması noktasında bakanlarımıza fikirlerimizi söyledik. İnşallah şehrimizi yeniden ihya etme noktasında, imar etme noktasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarımız, valilerimiz, milletvekillerimiz ve devletimizin ilgili kurum, kuruluşlarıyla, belediyemiz ve belediyemizin birimleriyle beraber el ele vererek Malatya’mızı ayağa kaldıracağız. Türkiye’de en güçlü belediyelerden biri de Malatya Büyükşehir Belediyesidir. Depremden sonra inşa edilen veya kullanılan binaların hemen hepsi Malatya Büyükşehir Belediyesinindir. Konteyner kentlerin bütün altyapıları yine Büyükşehir Belediyeminiz tarafından yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.  Su ve kanalizasyon işlemlerinin yapılması, yollarının asfaltlanması Büyükşehir Belediyemiz uhdesindedir ve bu da önemli bir çalışmadır. İnşallah yaralarımızı en kısa zamanda saracağız. Darende’de de, Akçadağ’da da kısaca 13 ilçemizde de yaralarımızı saracağız. Malatya’yı tekrar mazisine layık istikbale hazırlama noktasında el ele, gönül gönüle vererek birlik ve beraberlik içerisinde bu durumun üstesinden geleceğiz. Bu bir milli felakettir. Milli felaketler ancak milli birlik ve beraberlik ile atlatılır. İnşallah bu birlik ve beraberliği de göstereceğiz.”

Gürkan, “Devletimizin ve belediyemizin güçlülüğü bu devletin, hükümetin ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlülüğünün en güzel örneğidir. Biz Malatya halkı ve Yerel Yönetim Başkanı olarak, Ankara’ya gidip talep ettiğimiz hiçbir şey geri kalmamıştır. Binlerce kilometre asfalt, altyapı, kanalizasyon yaptık. Bu yılda yine binlerce kilometre altyapı ve üstyapı çalışmaları yapılacak. Bütün bu depremin ağır faturasına rağmen her türü kaynaklalar temin edilmiştir. Daire başkanlarım ve şube müdürlerim gece gündüz demeden ister depremden kaynaklı isterse de deprem dışındaki iş ve işleyiş yürütülmesinde azami gayret ve çabayı göstereceklerdir. Bize bu imkânları veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimize sonsuz müteşekkir olduğumuzu Malatya halkı adına da ifade etmek istiyorum.” İfadelerini kaydetti.

-“İstikbalimize halel gelmemesi noktasında 14 Mayıs’ta Erdoğan’a oy verelim”

14 Mayıs seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye oy ve destek verilmesini isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yüz yılını kutlayacağız. İkinci yüz yıla gireceğiz. 14 Mayıs’ta Türkiye ve Cumhuriyet Tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. İstikrarın ve istikametin bozulmaması, istikbalimize halel gelmemesi noktasında 14 Mayıs’ta sandığa gittiğimizde büyük fotoğrafa bakarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı güçlü bir şekilde seçmek, hem de Cumhurbaşkanımızın Meclisi’nin sayısını artırmak noktasında sorumluluğumuzun olduğu bilincindeyiz. Bende vatandaşlarımızın bu sorumluluğun bilincinde ve idrakinde olarak, vicdanı muhasebelerini de yaparak, en güzel şekilde yerine getireceğinize inanıyorum.” İfadelerini kaydetti. 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN