Dünya çapında 80 bin okulda 30 milyon kişi Çince öğreniyor

Çin Eğitim Bakanlığı, Henan eyaletinin Anyang kentinde '2023 Çin'de dil durumu' adlı bir rapor yayımladı ve 2022 yılında standart Çince'nin yaygınlaştırılma durumu hakkında bilgi verdi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Rapora göre, 2022 yılında standart Çince’nin ülke genelinde yaygınlaştırılması için harcanan çabalar daha da yoğunlaştırıldı. Standart Çince’yi yaygınlaştırmakla yoksullukla mücadele ve kırsal kesimde kalkınmayı hızlandırma kampanyaları aralıksız şekilde yürütüldü.

Rapora göre, günümüzde 180’’den fazla ülke ve bölgede standart Çince öğretimi verilirken, 81 ülkede Çince milli eğitim sistemine dahil edildi. Öte yandan, dünya genelinde Çince dersi veren okul ve eğitim kuruluşlarının sayısı 80 bini aştı. Bu kuruluşlarda Çince eğitimi alanların sayısı 30 milyonu buldu.

Rapora göre, Çince’nin yaygınlaştırılmasında ileri teknolojiler de kullanılıyor. Özellikle ”Küresel Standart Çince Öğrenim Platformu” 8 binden fazla öğrenim kaynağını kapsar hale geldi. Bu platform ayrıca Çin Ulusal Akıllı Eğitim Kamu Hizmet Platformu ile entegre edildi.
Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN