DEVA Partisi İl Başkanı Akıncı' Malatya Teşkilatı olarak Soruyoruz?

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı' Şimdi biz Deva Partisi Malatya teşkilatı ve Malatya kamuoyu şu sorularımıza cevap arıyoruz'

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

 6 Şubat tarihinde yaşadığımız korkunç deprem felaketi büyük mağduriyetler yaşattı, yaşatıyor bölgede. Yine sıkıntılarını bizlere yazan, anlatan birçok vatandaş yetkililere ulaşamadıklarını ifade ediyor, bizlerden seslerine ses olmamızı rica ediyorlar. 

       Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya’dan sayıları 7 bini bulan özel sektör öğretmeleri büyük bir çaresizlik içindeler. “Mağduriyetimizi giderecek tek güç devletimizdir” diyen öğretmenler yayınladıkları bildiride şunları ifade ettiler:“ Biz deprem mağduriyeti içindeki bölgeden 7 bin özel sektör öğretmenleriyiz. 

       Atama talep ediyoruz devletimizden. Karşımıza KPSS duvarı çıkmamalı. Çünkü çadırda KPSS çalışılmaz. Ya da başka ilde, kirada, işsiz yaşayarak KPSS çalışılamaz. Sayısı yaklaşık 7 bin olan depremzede özel sektör öğretmenleri olarak böyle hassas bir konudaki kararı vicdanlarınıza bırakıyoruz. Biz öğretmenlere süresiz sözleşme ya da şartsız kadro haktır.

      Millî Eğitim Bakanlığımızdan 4 il için özel bir istihdam talebimiz var. Sizden bu acılı günlerde biz öğretmenlerinizin sahipsiz olmadığını yanımızda durarak göstermenizi bekliyoruz. Bizlerin şartsız atamasını yaparak yüzümüzü güldürmenizi bekliyoruz. Bu talep metnini okuduysanız hangi bakış açısından bakarsanız bakın fakat kendinizi bizim yerimize koyarak ciddi bir ödev sorumluluğunuzun olduğunu sizlerin vicdanınıza bırakıyoruz.”

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI NEREYE YERLEŞTİ ?

        Basın açıklamamızda Malatya’da dikkat çeken bir “kiralama” hadisesine de değinmek isterim. Deprem öncesi üç büyük kamu bankamızdan olan Halkbank, Malatya’da bir yer kiralıyor. Yine deprem öncesinde, binanın tefrişatı yapılıp, taşınmaya hazır hale getiriliyor. Halkbank yöneticileri tam yeni yerlerine taşınacakken deprem oluyor.

        Bilindiği gibi AK Parti il başkanlığı binası da yıkılıyor bu afette. Bu noktada, zaman kaybetmeksizin Halkbank için kiralanan yere Ak Parti il başkanlığı yerleşiyor. Asıl kiralayıcı Halkbank ise konteyner barakadan hizmet vermeye başlıyor. 

       Şimdi biz Deva Partisi Malatya teşkilatı ve Malatya kamuoyu şu sorularımıza cevap arıyoruz:

- Esnafımızın bankası Halkbank’ın kiralamış olduğu bina neden iktidar partisinin yerel örgütüne bırakılmak durumunda kalmıştır ve bu talep kimden gelmiştir?

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN