Depremin Yaralarını En Kısa Sürede Saracağız

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya'nın 6 Şubat depremi ile birlikte birçok bölgesinde önemli yıkımlar ve kayıplar yaşandığını hatırlatarak 'Malatya'nın bütün bölgelerindeki sorunların önemli bir kısmını yakından biliyoruz.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

İnşallah göreve geldiğimizde depremin yaralarını en kısa sürede sarmak için Malatya halkı ile birlikte çalışarak sorunları kalıcı olarak  çözeceğiz' dedi.

31 Mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ile birlikte Ortaköy, Aşağıköy, Öncü, Salkonak, Kozluk ve Kadiruşağı mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahalle ziyaretlerinde vatandaşların ilgisi ile karşılaşan Ak Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, özellikle depremde hasar alan bölgelerin sorunlarını iyi bildiklerini ve bunları en kısa sürede kalıcı çözüme ulaştıracaklarını söyledi.

Bu mahallelerle tanışıklığının hekimlik döneminden beri devam ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Geçit, "Buralar malumunuz, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan bir bölgemiz. Bu bölgeleri biliyorum. Bu bölgelerde hekimlik yaptığım dönemlerde birçok kez ziyaret ettim. Dolayısıyla bu bölgeyle tanışıklığımız siyaset nedeniyle değil. İnşallah bizler yönetime geldiğimizde 6 Şubat'ta meydana gelen depremin yaralarını en kısa sürede sarmak ve köydeki vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına yerleştirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla koordineli bir şekilde hızlı bir yer tespiti yapıp inşallah bu konut sorununu kalıcı olarak çözeceğiz. Bölgenin ihtiyacını yerel yönetim bazında kendimiz çözeceğiz, merkezi hükümetle ilgili bir talepleri varsa da bunun taşıyıcısı ve takipçisi olacağız."
"50 bin dönümlük alanı Malatya'mıza kazandıracağız"

Beraberindeki heyetle birlikte Kadiruşağı ve Kozluk mahallelerini de ziyaret eden AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Geçit, Yeşilyurt ilçesinde hâlihazırda 19 adet rezerv alanının bulunduğunu hatırlatarak "110 hektarlık bir alan tespiti yapılmış durumda. Asıl Konak'tan Kozluk’a kadar olan bölgede 50 bin dönüm ekilip biçilemeyen tarımsal vasfı olmayan devlet hazinesi var. Bu alanla ilgili ciddi bir çalışma yürütüp burayı Malatya'mıza kazandıracağız.  Şu anda proje ekibimiz sahada ve gerekli çalışmaları yapıyor. Sizlerle birlikte istişare halinde bu sorunları çözeceğiz" diye konuştu. 


 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN