Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, dördüncü kez İlimize teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çeşitli programlara katılmak, yeniden inşa ve ihya çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere İlimizi ziyaret etti.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, dördüncü kez İlimize teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; çeşitli programlara katılmak, yeniden inşa ve ihya çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere İlimizi ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Havalimanı’nda; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Hulusi Şahin, Milletvekilleri ve il protokolü tarafından karşılandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Elazığ yolu MALET arkasında kurulan MALET Geçici Konaklama Merkezini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada: “Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerimizde bir an olsun dinmedi. Bu vesileyle bir kez daha deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” dedi. 
Afetin ilk saatlerinden itibaren devletin ve milletin tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Arama-kurtarmadan yardım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her alanda vatandaşlarımızın yanında olduk. Depremden bu yana 650 bin görevlimiz depremzedelerimize hizmet için görev yaptı. Arama-kurtarma ekibi olarak 35 bini aşkın personel bölgede çalıştı. Afetzedelerimizi kaderlerine asla terk etmedik. 
Yaralarımızı bir an evvel sarmak, sizi yuvalarınıza kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz. Alt yapı ve üst yapıyı yeniden elden geçiriyoruz. Zemin ve diğer etütleri biten yerlerde konutlarımızın temellerini atıyoruz. 
Deprem bölgesindeki yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazlarını tamamen kaldırdık. Şimdiye kadar hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına nakdi yardım olarak 30 milyar lira ödeme yaptık. Bunun dışında çeşitli ayni ve nakdi yardımlarla depremzedelerimize sahip çıktık” şeklinde konuştu.
Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile bazı milletvekilleri de eşlik etti. 
İlimizdeki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas programına katılmak üzere ilimizden ayrıldı.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN