Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adaylığına İtirazlar Reddedildi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde yeniden aday olmasına itiraz eden İYİ Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi'nin itirazları Yüksek Seçim Kurulu'nca değerlendirildi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

   Büşra İrem ÇAM/Ankara, BHA- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığına ilişkin yapılan itirazları değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, Erdoğan’ın adaylığında bir engel olmadığını belirtti. Yener, “Yapılan değerlendirmeler sonucunda oy birliği ile her 3  (Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan) adaylıklarına yapılan itirazların reddine karar verilmiştir” açıklamasında bulundu.

       Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde yeniden aday olmasına itiraz eden İYİ Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi’nin itirazları Yüksek Seçim Kurulu’nca değerlendirildi.

Bugün konuyla ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Ahmet Yener, herhangi bir engel olmadığını açıkladı.

Yener konuyla ilgili şu ifadeleri kaydetti:

        Dün ve bugün yapılan çalışmalarda söz konusu itirazlar değerlendirilmiştir. Kurulumuza Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Muharrem İnce’nin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçici ilan listesinde yapılan ilanlarına itirazda bulunulmuş ve Cumhurbaşkanı adayı olamayacakları yönünde itiraz edilmiştir.

“İtirazların reddine karar verilmiştir”

       Kurulumuz her 3 adaya yönelik yapılan itirazları değerlendirmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının 77, 101, 106, 116’ncı maddeleri ve 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunun 3, 6, 8 ve 8a maddeleri birlikte değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda oy birliği ile her 3 adayın adaylıklarına yapılan itirazların reddine karar verilmiştir.

“Cumartesi oy pusulasındaki yerler için kura çekilecektir”

        Yapılan oylama sonucunda, Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın İnce, Sayın Oğan ve Sayın Erdoğan’ın kesin aday listesinde bulunduklarına karar verilmiş olup, karar ilan edilmek üzere Resmi Gazete’ye gönderilecektir. Cumartesi saat 14.00 itibariyle Cumhurbaşkanı Adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapılacaktır.

“Seçimlerin iptaline yönelik başvurular reddedildi”
       Ayrıca bugün gündemimizde söz konusu itirazların yanı sıra, Cumhurbaşkanınca alınan seçimlerin yenilenmesi kararının usulüne uygun olmadığı ve bu nedenle alınan seçim kararının iptal edilmesine yönelik yapılan başvurular da değerlendirilmiştir. Seçimlerin iptaline yönelik başvuruların da reddine karar verilmiştir.
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN